Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J62o77s90e39f 27P68o27t85r

28. 2. 2016 2:23

Pane Martinec, nikdo asi už to číst nebude, ale přesto.

Ateistické hnutí marxismu-leninismu zavraždilo v posledních 100 letech na 100milionů obětí. To jsou čísla historiků.

Vy proti nim vystavujete smrt Giordana Bruna. ten prostě hlásal nepravdivé teorie, například, že na Slunci žijí živé bytosti. pro tyto fantasmagorie byl upálen.

Galileo Galilei podporovat Koperníkovu teorii jako fakt , ovšem to byla tenkrát teorie, která byla dokázána až za 70 let Keplerem. Vy prostě si neumíte představit, že ta středověká společnost se bránila před chaosem a to jim odpíráte, . I dneska se lidé odsuzují za propagaci nacistických myšlenek, za užívání drog a pod. Pochopte, že ta středověká společnost se také musela chránit.

Vy jste prostě neomarxista, co bylo dřív je špatné a odsouzeníhodné, my přineseme ten správný život - vaši duševní předchůdci marxisto-leninisté pro tuto myšlenku zavraždili na 100 milionů mrtvých, Vy proti těm mrtvým stavíte pár lidí, odsouzených středověkým právem - mistra Jana Husa, Giordana Brunoai a Galila Gallilea

1 0
možnosti
KM

Obdivuji čas Vaší odpovědi a zároveň i obhajobu Vaší „pravdy“. Jennevím, zda se mám od srdce smát, či Vás hluboce litovat.

Sice s Vámi souhlasím, že řada (naci-, komu-, fana- a dalších) ....- izmů přivedla lidstvo a zfanatizované davy do slepých uliček s mnoha oběťmi.

Ale nevyvrátíte, že čelní místo v žebříčku obětí zaujímají odpočátků civilizace náboženství jako celek. Bohuželv dobách raných civilizací, až k počátku novověku, do 18-. či spíše 19.století nejsou statisticky doložitelná fakta a počty obětí. Nicméně jenomk Vámi obhajované době „inkvizic“ kopíruji z ověřitelného zdroje :

„V současné době probíhá vhistoriografii debata o významu inkvizice a přesnosti udávaných čísel obětí.Někteří historikové udávají, že zmiňované počty trestů smrti jsou přehnané,jiní historikové jdou do stovek tisíců obětí“ (a to se jedná o omezené časovéobdobí a pouze Evropu)

Vaše tvrzení, že středověká společnost se tak bránila před chaosem..., a „pro tyto fantasmagorie bylupálen“ G.Bruno o Vás i znalostech cosi napovídá. V té době docházík značnému rozvoji vědy a poznání, což bylo pro církev, její učení azejména moc, značně stresující a nepřijatelné a tudíž hledala a užívala tytoprostředky !

Opět ověřitelná Kopie:

"Giordano Bruno (1548-1600) - ve své době člověk značně vzdělaný,vysvěcen na kněze, působil jako vysokoškolský pedagog, filosof, astronom a jeznám i jako spisovatel a básník.

Byl souzen za své protikatolické a rouhačské myšlenky, mučen apoté, co odmítal odvolat, odsouzen k trestu smrti upálením. První z osmiobviněni proti Brunovi kardinála Bellarmina znělo: Giordano Bruno hlásá, že objevil příčinu pohybu Země i nepohybu oblohy,které dle jeho slov nebudou škodit Bibli. Bylo zbytečné citovat Brunovy verše zEkklesiasta [I, 4]: Terra autem in aeternum stat; Sol oritur et occidit. Brunoopakoval, že Bible je napsaná jazykem pochopitelným pro věřící a není určenápro vědce.

Kardinál Bellarmina později obvinil a na témže základu byl souzeni Galileo Galilei"

0 0
možnosti
Foto

J16a57n78a 57M41a12j89o38v55á

27. 2. 2016 23:47

Také děkuji. Zcela opravdově. Vám.

0 0
možnosti
KM

...není zač děkovat, jen nějak od přírody nemám rád jakékoliv demagogie.

Ale i Vaše zejména"obrázkové" blogy mají něco do sebe, a blog "Mami?" je asi to nejlepší, co jsem tu kdy četl. Dík.

0 0
možnosti
KM

V níže uvedených příspěvcích bohužel při kopírování připraveného textu došlo k chybám, kdy nebyly přesně zkopírovány mezery mezi slovy.

Omlouvám se, ale je to mnou nezaviněné a věřím, že skutečný obsah vět a textu by tento nedostatek neměl ovlivnit a bude i takto správně pochopitelný.

0 0
možnosti
KM

PanePotřě, na základě Vaší reakce bych upozornil, že pokud mě nazýváte „soudruhem“,pak jste patrně nedočetl jeden z mých příspěvků do konce. Ale o to zdenejde.

Souhlasím,že pedofilie je selháním jednotlivce a dochází k ní i jinde. Jistě, bylypřípady v „pionýrských“ resp. dětských táborech, u sportovních organizací, ba iv r. 2012 redaktor Jimmi Seville způsobil skandál světově známé reakciBBC, ale i jinde.

Nicméně,jak katolická církev dlouho přistupovala ke zjištěným a prokázaným případům???Až poslední dva nejvyšší představitelé se k nim postavili trochu čelem.Ale jak k tomu bylo přistupováno předtím??? Předpokládám, že jste schopensi najít v dnešním informačním prostoru a jeho zdrojích dostatekinformací.

A opětjste asi v rozčilení nepřesně četl můj názor.

„...slabýmodvárkem proti ideologii, která má na svědomí jednoznačné prvenství v počtuobětí. Tím je a patrně i nadále ještědlouho zůstane veškeré náboženství. A jednu z tragických vůdčích rolí si držíbohužel i církev katolická.“

Ano, možná vzhledem k létům existence se opoměru obětí a letech působení nechá ještě diskutovat. Nicméně náboženstvíobecně, od dob starověkého Egypta, Řecka, Říma...až po současnost vykazujesouhrnný počet obětí ve jménu víry jednoznačně nejvyšší. A jsem přesvědčen, žesoučasný islám v této statistice počty obětí „ve jménu víry“ ještě zvýší.

Nebudu zde rozebírat případ jedné z prvníchobětí křesťanství, jíž je ústřední postava biblického Nového zákona av jehož jménu pak přišlo o život nespočet obětí, ale vrátil bych sek dobám inkvizičním, k čemuž v příspěvku píšete:

„...obviněnív inkvizici, měli obvinění obhájce, mohli se bránit argumenty, byl to vpodstatě soudní dvůr zaměřený proti rozvracečům středověké společnosti.“ A co jim to byloplatné pane Potře???

Bohuželomezený počet slov v příspěvku mi nedovoluje to zde dokončit a proto jsemVám nucen napsat ještě jeden příspěvek.

0 0
možnosti
KM

PanePotře,

jakopříklad bych si dovolil připomenout včerejší datum, jež je údajným výročím, kdypřed 400 léty jedna z konkrétních obětí inkvizice pronesla výrok „E eppuresi muove“. Tehdy nejvyšší inkvizitor kardinál Bellarmin, ( který mj. stál i zarozsudkem o upálení Giordana Bruna roku 1600 ) sdělil jednomu z největšíchgeniú v dějinách lidstva Galileo Galilei usnesení, které ukládalo, „abynázor o Slunci ve středu světla a pohybu Země nezastával, neučil, nehájilslovem, ani písmem...“ a byl odsouzen k doživotnímu domácímu vězení,v němž r. 1642 zemřel.

Anoi takto přistupovala v tomto případě katolická církev ve své historii kdogmatickému učení výkladu světa. A nepřítele vidí každé náboženství, podobně jakorůzné jiné ideologie v každém, kdo měl a má jiný názor.

Jistěbudete oponovat, že konkrétní článek a diskuze se týkala konkrétního faráře ajeho případu, ale jsme my v odstupu řádu desetiletí schopni objektivněposoudit veškeré skutečnosti, podobně jako skutečnosti týkající se milionúostatních obětí a mnohdy skutečně a objektivně nevinných ???

....azakončil bych to, ač jednoznačný ateista pouze údajným výrokem Pána Ježíše: „Kdo jsi bez viny, hoď první kamenem“.

...a k většině diskutéry zdeaž hystericky laděných příspěvků pak nelze doplnit více než :

NIHIL PROBAT, QUI NIMIUM PROBAT!

0 0
možnosti
JP

J13o66s12e29f 22P33o58t36r

27. 2. 2016 1:37

A ještě jsem přehlédl "pedofilní fláterníky"

Pane Martinci, představte si, že zde se jedná o selhání jednotlivce a ne systému. Protože věřím, že jste demokrat a spravedlivý soudce ( jak všichni uchýlení o sobě prohlašují) pak očekávám, že zde také budete kritizovat sportovní organizace, školy, kluby mladých, vojnu a podobné instituce, kam se úchyláci vetřou a kde působí.

Víte, ono jde o to, že každý člověk má ve svých genech zabudovaný smysl pro uctívání nadpřirozena - to je vědecký fakt, to vám potvrdí, každá učebnice psychologie. Jsou lidé, kteří tento smysl potlačí (momentálně je jich dost), ovšem podvědomí nedá a pořád a pořád dloubá ve vědomí, co s tím. Lidé jako vy to řeší tím, že se snaží aspoň ve své mysli zdiskreditovat instituce, které se snaží nadpřirozeno v současném světě přiblížit a pak dochází k paradoxu, že předkládáte mistra J. Husa, čarodějnice a zapomínáte že vaši duševní předchůdci za posledních 80 let zavraždili na 100 milionů lidí

1 0
možnosti
JP

J57o37s38e45f 26P44o42t81r

27. 2. 2016 1:15

Dovolil bych si reagovat na příspěvky pana Karla Martince a pana Jaromíra Petříka.

Jmenovaní pánové označují jako největší zločiny v dějinách působení křesťanství a to konkrétně křižácké výpravy a čarodějnictví.

Předem musím říci , že jejich vývody jsou zkreslené virtuální historické představy , které nemají s realitou mnoho společného.

Marxismus-leninismus pro si pro svou instalaci vyžádal na 100 milionů většinou nevinných lidských obětí. Jen v Sovětském Rusku to bylo 55 milionů (Solženicyn, Souostroví Gulag), ostatní pak v Asii (Čína, Kambodža.....), v Africe, Latinské Americe. V ČSSR se jedná asi o 250 obětí. Když politruci reálného socialismu byli schopni své protivníky vraždit , o to víc byli schopni vést ideologický boj, hlavně proti náboženství a to překrucováním historie, polopravdami, nepravdami a vysloveně lhaním o historii. Na tomto základě profitují i současní neomarxisté, jako pánové, pardon, soudruzi Martinec a Petřík.

Pokud se týká křižáckých válek, tak ty byly hlavně zaměřeny proti islámu (nepřipomíná vám to něco?), a hlavně to byly války které se netýkaly civilního obyvatelstva a byly vedeny pouze mezi armádami.

Při obvinění v inkvizici, měli obvinění obhájce, mohli se bránit argumenty, byl to v podstatě soudní dvůr zaměřený proti rozvracečům středověké společnosti. Marxisté vraždili lidi bez soudu, bez obvinění, jen aby ostaním nahnali strach.

Čarodějnice byly problém civilní společnosti, církev dokonce proti procesům z čarodějnictví vystupovala, a hlavně to byl problém protestantských společenstev.

Ale i kdybychom spočítali oběti křížových výprav, inkvizice, čarodějnictví za 2 000 let křesťanství, dostali bychom se o dost řádů níže než marxismus spáchal za 80 let své existence - 100 milionů většinou nevinných lidí.

Přesto se výše uvedení soudruzi nehodlají poučit a neustále používají své lživé argumenty pro ovlivnění polotupé veřejnosti

1 0
možnosti
KM

Pane "blogere", až nyní jsem si přečetl a zamyslel se pozorněji nad celou diskuzi a doporučuji její přečtení i všem návštěvníkům této stránky.

Zvláště pak (a zde už skutečně již nelze napsat "vážený") pane M.K.Pijáčku, mě zaujala část z Vašeho poděkování k příspěvku diskutujícího p. Jansy, které jste stvořil a uveřejnil dne 25.2.16 ve 14,00 hod. z něhož si dovolím Vás citovat :

"Nevím, zda mi věříte, ale při psaní jsem plakal, protože spoustu z toho jsem zažil. Bohužel, také jsem nosil rudý šátek. Bohužel, také jsem byl vyhozený ze strany, ..."

Tyto tři věty, v nichž opakovaně uvádíte slovíčkem "bohužel", mě rovněž bohužel přesvěčili o tom, kdo a jaký patrně ve skutečnosti jste...

Možná pokud by k oné zmiňované události nedošlo, mohl jste s Vašimi schopnostmi patřit k předním ideologům této nechvalně proslulé organizace, které nyní tak překrásně děkujete.

P.S.

Na rozdíl od Vás jsem nikdy nebyl členem jakéhokoliv politického uskupení, ba mnohdy a i ke své škodě, ani odborové či zájmové organizace. Ale o lidech Vašeho ražení si myslím tolik, že jenom elementární slušnost mi brání v bližší specifikaci.

1 0
možnosti
Foto

Nějak jsem přehlédl poděkování za bezplatné a zřejmě kvalitní vystudování.

2 0
možnosti
KM

Ale vždyť je to stále dokola, jak tady házíte to své kamení formou poděkování.

Ale za dobu historie lidstva jsou různá zde jmenovaná hnutí a organizace pouhým slabým odvárkem proti ideologii, která má na svědomí jednoznačné prvenství v počtu obětí.

Tím je a patrně i nadále ještě dlouho zůstane veškeré náboženství. A jednu z tragických vůdčích rolí si drží bohužel i církev katolická.

Zkuste vyvrátit skutečnost, zda uskutečňované "křížové výpravy" konané ve jménu Božím, nebyly a nejsou v jistém směru vzorem převzatým v současnosti organizací tzv. "islámského státu", který v zájmu víry a moci, po které touží prakticky každé náboženství, provádí jednoznačně totéž.

A co inkvizice ?

První zmínky pronásledování a honu na čarodějnice jsou spatřovány již ve starověku, avšak opravdový rozmach čarodějnictví a zejména obviňování žen z čarování spadá do středověku a raného novověku. Spojení nesmyslné pověry s formou trestního řízení (inkvizicí) se stalo hrozbou pro celou Evropu. Od poloviny 16. století se čarodějnické procesy odehrály převážně v německých zemích, Skotsku a Francii. Vrchol těchto procesů nastává po třicetileté válce v druhé polovině 17. století. Důležitým dokumentem procesů byla bula papeže Inocence VIII. Summis Desederantes z roku 1484 (která rozvádí úmysl očistit církev od všech kacířů, přispět k jejímu rozkvětu a vymýtit vše, co se s jejím učením neslučuje). Praktický výklad podala kniha inkvizitorů Jakuba Sprengera a Jindřicha Kramera „Malleus Maleficarum“- Kladivo na čarodějnice z roku 1487. Tato kniha se stala základní příručkou pro vedení procesů.

A chcete snad popřít i další zejména v průběhu nedávno minulého století jednoznačně prokázané případy pedofilních fláterníků, majících na svědomí především osudy a neštěsí neviných děcek a mladistvých by nám měly být příkladem???

Tedy pane "blogere" Pijáčku, zkuste se kolem sebe více rozhlédnout, zda by se nenašlo mnohem více subjektů, kterým by stálo zato "PODĚKOVAT" ???

3 4
možnosti
Foto

Máte samozřejmě naprostou pravdu.

Historie křesťanství jsou náboženské války, kdy se křesťané vraždili mezi sebou kvůli výkladu křesťanské víry.

Pan Pijáček a jeho zastánci uvažují stejně jako komunisté, které tolik kritizují.

A řekl bych, že podstatně hůře, protože současní komunisté se již například nehlásí ke Stalinismu.

A nedávná a současná západní demokracie napáchala více zločinů než SSSR po II. světové válce.

1 4
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.