Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mirek73

14. 7. 2012 10:09
No to je zase něco...

Nelze popřít že francouzská revoluce stejně jako období husitkých válek u nás přineslo utrpení a smrt mnoha lidem. Jenže ona sama katolická církev má na rukou tolik životů že by jí i něktěří zmínněí tyrani mohli závidět (pravda měl na to také víc čau) -  svaté války- křížová tažení,obecně řada konfliktů v evropě (vcčetně válek hustitkých)  dobývání jižní ameriky ve jménu krista a v neposlední řadě čarodějnické procesy..A že by bylo hustiství tou nejhorší kapitolou naších dějin..nevim nevim, pobělohorská doby neba něměcká okupace to jsou ony doby temna...

BTW něco humorného na závěr...Dle jednoho článku stála za francouzskou revolucí dovozní cla na víno...(do Paříže směla bezcelně dovážet jen šlechta).. A počátek revoluce bylo zbourání jedné z celnic rozlíceným davem o den dříve než padla Bastila ;-D

1 1
možnosti

SID09

14. 7. 2012 11:11
Re: No to je zase něco...

Já bych zrovna v tomto případě nevytahoval křížová tažení ( byla to především obrana před islámskými mocenskými snahami -konec konců - frantíci už ví, jaká je to rozkoš, hostit milióny migrantů.) a čarodějnické procesy ( u nás odsuzovala světská moc a nikoliv církevní ).;-)

0 0
možnosti

Fish24

14. 7. 2012 8:58
Francie

Souhlasím s tím, že ve Francii se touto událostí nastartovala série zla v celé Evropě. Přiznávám, že je kvůli tomu nemám rád. Stáli na začátku zrůdných režimů, které se inspirovali uvedenou genocidou.

0 0
možnosti

Velkej chytrak

14. 7. 2012 7:59
to je evidentně

klerofašistický pohled na historii - bohužel žádná revoluce se neobejde bez krveprolévání.

Důvody,které vedou k historickým zvratům jsou nesrovnatelně drastičtější - chudoba,hlad,nemoci,nesvoboda.

Mícháte páté přes deváté,včetně nepochopitelného vytahování muslimské karty.

Proti takovým,jako jste Vy psali např. Voltaire u Russeau své filipiky ....

0 0
možnosti

Lemuz ze Sudet

14. 7. 2012 6:08
...v soucasne Francii,

...zemi Karla Velikeho...!!! Pan autorby mel jit trochu do historie kde by zjistil ze Karel Veliky byl vladcem v "Regnum Francorum" nebo-li v "Reich der Franken" ci "Rise Francka" ktera nema s dnesni Francii nic spolecneho a v dobe Karla Velikeho Francie jako statni utvar jeste neexistivala.

0 0
možnosti

SID09

14. 7. 2012 6:55
Re: ...v soucasne Francii,

To nic nemění na situaci, že den, kdy Pařížská lůza zavedla teror a absolutní bezpráví, slaví Francie jako největší demokratickou událost dějin.;-D

0 0
možnosti

DlouhousekLihoslav

14. 7. 2012 3:51
boze az jsem zamackl slzicku

nad tou nebohou slechtou a klerem co byli tak hodni a ta zla luza je tak osklive trapila

a nebo ze by ti strasne hodni byli ve skutecnosti tyrani bez kouska cti v tele kteri dreli tu zlou luzu kdy to jen slo a jak to jen slo ? a to jen protoze se bud narodili v spravne rodine a nebo navic mumlali nejake samanske zarikavani ?

0 0
možnosti

DlouhousekLihoslav

14. 7. 2012 3:53
Re: boze az jsem zamackl slzicku

p.s. pripomenu ze ten nebohy kler patril k te same sekte ktera nechala vyvrazdovat hugenoty. a pozdeji po smiru a kdyz zase nabrali na sile, tak tito hodni mnisi nechali vyhnat vsechny s jinym nazorem a oslabili tak ekonomicky svou zem - protoze hugenoti patrili k nejpilnejsim a nejpodnikavejsim.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.