Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jay6

1. 9. 2011 23:04
Jaký smysl má zbytečná smrt či život v otroctví?

Jakým hrdinstvím je nechat se bez odporu zatknout, mučit a týrat primitivními sadisty a potom se nechat zavraždit? Takových hrdinu je opravdu fůra. Co je na těchto osudech hrdinského? Co tyto příběhy předávají společnosti? Když přijde nesvoboda a tyranie, tak rezignujte na násilný a ozbrojený odpor. Nechte se týrat, mučit, věznit a vraždit od primitivů. Žijte v nesvobodě jako zneužívání otroci a na onom světě se možná dočkáte spravedlnosti? Myslím, že skutečným hrdinům, taková planá víra rozhodně nemůže stačit. A proto dostali vyznamenání bratři Mašínové a ne bezbranné oběti bolševického režimu. Ty si zaslouží úctu a pietu. Pro demokracii, svobodu a lidská práva, ale udělá mnohem více ten, který za tyto hodnoty aktivně bojuje než ten kdo se o ně dá bez odporu pasivně připravit. Na tom opravdu není nic hrdinského. Kdyby bylo více těch kdo aktivně bojovali, tak nemusel národ o svá základní lidská práva přijít na dlouhých více než 40 let. A co ještě říkají osudy těch jmenovaných v tomto článku? Že vraždy a teror, který provádějí zločinci ve státem schválených uniformách jsou beztrestní. Nikdy nebyli za své zločiny potrestání a někteří z těchto vrahů ve službách státostrany, stále žijí mezi námi. Můžete je potkávat na ulicích. Před 50 lety mučili a vraždili ve jménu státní tyranie a dnes jsou to poběratelé vysokých funkcionářských důchodů a otevřeně zneužívají svoji svobodu slova, aby morálně soudili skutečné statečné a čestné národní hrdiny. Že by také dědictví příběhů těch pasivních "hrdinů"?

0 0
možnosti

kaktusak

27. 8. 2011 1:21
Hrdinové byli ti, kdo poctivě pracovali

pro vlast a pro společnost, vystaveni teroru diverzantů posílaných sem ze Západu.

0 0
možnosti

Roger Wilco 2

26. 8. 2011 16:23
.

Karma. R^ Mimochodem, páter Zíbal napsal knihu "Šéfe, znáte Želiv?", která popisuje život kněžích v internaci. Velice doporučuji přečíst. Moji rodiče se s ním setkali na zájezdě v Izraeli a mluvili o něm jako o výjimečném člověku.

0 0
možnosti

tomsk88

26. 8. 2011 15:09
dotaz všem......

páni blogeři a diskutující.....  rád bych se vás optal na váš názor....

myslíte si, že je hrdinou člověk, který za 2 války bojoval na Ukrajině jako partyzán, potom v Rudé armádě a v roce 1951 se zúčastnil s rodinou únosu tzv. Vlaku svobody a emigroval?

já si myslím, že ano a pokusím se poptat pana ministra co by se s tím dalo udělat..... (doplňuji, že se jednalo o čecha, kterému bylo vydané osvědčení účastníka odboje...)

0 0
možnosti

komunista a nácek jedno jest

26. 8. 2011 16:12
Re: dotaz všem......

Problém asi nebude s panem ministrem, ale s nácky a komanči, stejně jako u Mašínů...

0 0
možnosti

čtunoviny

26. 8. 2011 13:54
Zesnulý Mašín rozděluje po 50 letech Čechy .................

1. skupina ho vyznamenává jako hrdinu a bojovníka za svobodu

2. skupina ho obviňuje ze zbytečného vraždění nevinných lidí

A to prosím tento emigrant již víc než 50 let nežije v této zemi.

Skutečně dobrý důvod dát si za to mezi sebou do držky, nemyslíte ?

Tak kdo si bouchne první ?;-D

0 0
možnosti

MPoks

26. 8. 2011 12:43
Tato vláda

a zejména soudruh bratr Kalousek, vyhlásila většině občanů ekonomický třídní boj. Takže půjdu do banky, zastřelím bezbranného pokladníka, ukradnu peníze a také dostanu metál, protože ta banka patří tomu, kdo sympatizuje s touhle vládou.

0 0
možnosti

modrý pták

26. 8. 2011 11:04
Co Čech to odbojář

Neměl jste na mysli "odbojáře" s Pacem in terris?!:-)

0 0
možnosti

MPoks

26. 8. 2011 10:42
Nejde jen o kněží.

Od roku 1950 - 1960 opustilo ilegálně republiku 50 000 lidí a na konci roku 1989 to už bylo 270 000 lidí. Kolik bylo těmito uprchlíky zabito nevinných a svázaných lidí? A také věděli, co by je čekalo, pokud je chytí a počítali i se střelbou na hranicích. To zabíjení je v lidské povaze a není to žádné hrdinství. Ovšem paradoxem je, že ty vrahy oceňili ti , co tak věrně a poslušně sloužili minulému režimu a byli za to dokonce vyznamenáváni. Topolánek a Nečas.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

26. 8. 2011 10:57
Re: Nejde jen o kněží.

Československá hranice byla střežená, byli jsme zde vězněni. Opuštění republiky bez souhlasu komunistů bylo trestným činem. To je příčinou, proč lidé utíkali ilegálně, měli k tomu samozřejmě různé motivy, volili různé způsoby a byli při tom také různě úspěšní. Ovšem srovnávat někoho, kdo vycestoval na příslib s Čedokem, s odbojovou skupinou Mašínů, to je opravdu k pousmání. :-/

0 0
možnosti

fidel

26. 8. 2011 10:41
..S ÚCTOU

R^[>-]  ..a karma ...... pro mě bř. Mašínové nejsou hrdinové .......  chybí JIM / a chyběla i v požehnaném věku /  POKORA ....a úcta k životu ...... někteří ze zabitých na jejich cestě ke svobodě nebyli překážkou, ale jen prostým zločinem podřezání zajatce apod.

1 0
možnosti

buchlovann

26. 8. 2011 10:34
Mašini a Vondra

Pro mě jsou Mašini obyčejní vrazi, kteří nejsou hodni jména svého otce hrdiny.A pan Vondra, to je obyčejný vlezdoprdelka

a mám ho stejně rád, jak jsem měl za komunistů rád vlastizrádce Vasila Bilaka.Jeden modrý, druhý rudý a oba rozkrádali státní majetek. Bilak posílal ročně milion dolarů na tzv. mezinárodní dělnické hnutí, ale modrý Vondra ho velice trumfl při rozhazování peněz při našem předsednictví EU.

2 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.