Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kraken

28. 5. 2009 16:18
vicemene s clankem souhlasim,

ale a/ se "sametovou revoluci" to dost mozna bylo jinak. Prevrat byl tak pohodovy i proto, ze komunisti CHTELI odejit. Zrejme si pri pohledu vedle uvedomili, ze uz konci, tak chteli zachovat majetky, kontakty a vsechno, aby se mohli zapojit do nove spolecnosti opet v roli elit. Nemluve o beztrestnoti. A to vse se jim splnilo, cili z jejich pohledu jasna vyhra.

za b/ i ted to bylo proste zoufalstvi mnoha lidi. Protoze strany ovladaji media. Lidi pisi blogy, clanky, lepi plakty, ale vic nezmuzou. A jejich bezmoc, ze at delaji, co delaji, nejsou slyset vedl v akci (se kterou jinak nesouhlasim, ale chapu ji), aby konecne slyset byli. A stalo se.

http://petrhajek.blog.idnes.cz/c/85919/Paroubek-nenavist-pokracuje.html

0 0
možnosti

da.rock

28. 5. 2009 12:16
Víte proč

jsou vajíčkáři pokládáni za odeesácké SA-many? Protože kromě anonymních výtržníků a dredařů mstících se za Czechtek, mezi nimi působí silná skupina pravicově orientovaných lidí, jejichž názory jakoby vypadly z programu ODS. Stokrát se mohou zaklínat, že s ODS nemají nic společného, ale když něco vypadá jako kachna a kdáká jako kachna, tak je to prostě kachna, i kdyby se tvářila jako velbloud. Nejde o žádnou revoltu mladé generace - ta by mířila kompletně proti celému poltickému spektru, nebo alespoň proti vládnoucímu establishmentu. Tohle je čistě politická akce pravicových extrémistů, kteří na sebe nabalili spoustu prostých dušiček, pro něž je cool po někom něco hodit.

0 0
možnosti

Tonda Brno

28. 5. 2009 13:08
Re: Víte proč

Ty ses všech ptal na jejich názory? Nebo zas jen tak střílíš?

Ano všechny je něco spojuje a to jen odpor k vůdci Paroubkovi.

Jak chceš vysvětlit, že ostatní mítinky, kde Paroubek nebyl byly bez vaječného útoku?

Mysli!

0 0
možnosti

pegaska

28. 5. 2009 12:13
Bohužel

pokud se podíváme na systém, je prakticky nemožné kandidátku preferencemi pozpřehazovat. Neboli pokud budu volit "slušného" komunistu nebo socdema, dám hlas hlavně tomu lídrovi a až druhotně preferovanému politikovi. Za historii voleb se přeskočit někoho povedlo jen párkrát, a to i s tím efektem, že stejně se dostali "ke korýtku" ti, kteří byli na předních místech. Proto se ti "slušní" na kandidátku dávají (nebo také celebrity, sportovci...), aby tento efekt vynesl nahoru lídry kandidátek. Tedy jediné rozumné řešení je - pokud nesouhlasím s lídrem, NEVOLÍM TUTO STRANU!

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.