Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Přál bych vám exkurzi do Sovětského Svazu počátku 90. let - ten ráj míru a socialismu se totiž zhroutil, krachl, sesypal se, rozpadl se, byl úplně v koncích... že tam náš (nejen zbrojní) průmysl ztratil odbyt, to bylo logické a očekávané. Se zkrachovalou dírou se blbě obchoduje.

I kdybyste na hrad místo Václava Havla dosadil Milouše Jakeše, tak to nezachráníte.

1 0
možnosti
Foto

Jasně,za všechno muže Havel,dokonce přerušil naše vztahy s Ruskem,tím že se zasloužil o odchod sovětských,či chcete-li ruských okupačních vojsk....toho strýčka Sama jste převzal z komunistického Dikobrazu?To jste si opravdu nevšiml,že Váš blog je mix lží a blábolu....Rv

10 5
možnosti

Otázkou je, jestli je dobře být přehnaným nacionalistou. Jsem Čech, Evropan, bílý, mám hnědé vlasy, ... . Je to něco, co mě definuje. Něco, za co se vůbec nestydím. Ani na to nejsem hrdý. Prostě jsem. A kdyby více lidí zaujalo tento postoj, bylo by na světě mnohem, mnohem lépe.

Nestydím se za lidi co mají v sandálech ponožky, nesalutuji před vlajkou, nevozím si řízky do Chorvatska, skáču radostí když vyhrají naši sportovci, mám přátele mezi muslimy, ... .

4 0
možnosti
Foto

Za nekrátký pobyt na tomto světě jsem došel k nezvratnému poznání, že láska k vlasti je tak trochu perverzní pojem. Asi jako láska k ministerstvu pro místní rozvoj. Vlastí mého dědečka bylo Rakousko-Uhersko, můj otec se narodil a vyrůstal v masarykovské 1.republice. Ještě je dost pamětníků, kterým učitelé vštěpovali do dětských hlaviček, že naší nevelkou, ale krásnou vlastí je Protektorat Böhmen und Mähren. Já sám již z dob své dospělosti pamatuji nelehký život v zadrátované vlasti s hrdým a sáhodlouhým názvem Československá socialistická republika. Přiznávám, že jsme tehdy často snili o tom, že naší vlastí bude Západní Německo nebo USA. Bizarní intermezzo s vlastí jménem Česko-Slovenská atd. už pamatujeme asi všichní.

A résumé ? K životu nepotřebuji vlast, ale řádně a slušně vedený stát.

7 2
možnosti
ŠB

Život v ČSSR si pamätám aj ja, ale priznám sa, že NIKDY som nesníval o tom, že mojou vlasťou by malo byť západné Nemecko,a lebo USA. Asi som sprostý, ale už vtedy som bol hrdý na ČSSR rovnako, ako som dnes hrdý na Slovensko.

2 0
možnosti
OG

Hrdé vlastenectví už dávno vymizelo a já to vidím se své generaci (25 let), každý je hrdý Čech pouze když nějaký sportovec vyhraje ve svém sportu. Spousta z nich se ohlíží za USA a vidí pouze to pozlátko a jak je to tam všechno skvělé. Já se zase radši dívám na tu krásnou česko-moravskou vrchovinu a říkám si: "Nikdy bych neměnil, nikdy".

Nechápu lidi co se jim zde něco nelíbí, řeknou, že ČR stojí za prd a radši se odstěhují do jiného státu, místo toho aby se pokusili něco změnit, to je naprosté zbabělectví.

4 0
možnosti
Foto

Zda byli hrdinové zemřelí vojáci ČR poskytující internacionální pomoc loutkové vláfě v Afghánistánu je sporné. Ale ten padlý afghánský útočník je hrdinou místního odboje zcela určitě, o tom není myslím sporu.

2 3
možnosti
ŠB

Hrdinovia? Skôr mali smolu. Hrdinom je ten, kto VEDOME obetuje vlastný život aby niečo dosiahol. Tí traja boli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste a určite nešli do Afganistanu preto, aby sa tam nechali zabiť. Myslím že keby si boli vedomí, že ten mládenec, ktorý sa odpálil predstavuje akútnu hrozbu, tak by konali inak a možno by ešte žili. Bohužiaľ to nedokázali tak rýchlo vyhodnotiť (na rozdiel od toho psa, ktorý ich na neho upozornil) a zaplatili za to najvyššiu cenu - vlastný život. Nanešťastie náš vlastný falošný humanizmus spôsobuje väčšinu strát vojakov tzv. "civilizovaných" krajín - v minulosti vojaci najskôr strieľali a až potom zisťovali či potenciálna hrozba bola skutočnou hrozbou, alebo nie - a takto sa správajú aj tí "necivilizovaní" protivníci.

1 0
možnosti
KT

Zastrkovat vlajku do vagíny jsem zatím nikoho neviděl.

Vytahovat jo, ale zastrkovat?

1 1
možnosti
PV

Vytahovani bez zastrkovani nejde ;-D

4 0
možnosti
PV

Jak muzeme byt hrdi na svou vlast, kdyz z ni pochazi nosici ponozek v sandalech, vozici pastik do Chorvatska a zlodeji v rakouskych obchodech, jak je nam elitami naznacovano?

0 4
možnosti
JN

J66o27s71e74f 17N87o28v70á10k

10. 8. 2018 17:41

neposlouchejte elity ;-)

2 0
možnosti
Foto

No hezky jste to všechno pomotal:-/ a jen tak mimochodem, nežijete vy náhodou v zahraničí?

4 1
možnosti
LB

Bůh ví, kde ten člověk žije, když ani neví, že komunistický režim už dávno vyměnil vlastenectví za proletářský internacionalismus.

5 1
možnosti
Foto

Jestli vy učíte, tak potěš koště. To, že někdo zničil zbrojní průmysl je nesmysl. Komunistické zbrojní továrny byly před krachem, protože vyráběly to, co bylo zastaralé a vyváželo se to do Arabských zemí a do východního bloku. V České republice jsou v současné době zbrojařské firmy se zbrojní výrobou, jako AERO Vodochody, LOM Praha, Česká zbrojovka, Excalibur Group, ERA, RETIA, TATRA TRUCKS nebo Sellier & Bellot a další, které vyvezly v roce 2017 zbrojní materiál do celého světa v hodnotě 18,8 miliardy korun.

12 3
možnosti
PK

Základy zničení našeho (i zbrojního ) průmyslu byly naplánovány daleko před 17 listopadem, doporučuji si přečíst analýzu politického vězně pana Dolejšího ,,Analýza 17 listopadu“.

A nemáte pravdu úplně v tvrzení, že byl Český průmysl na likvidaci. Naopak byl zralý na reinženýring, tedy na jeho nápravu. ČS podniky montovaly celé továrny a investiční celky na klíče jak soc,bloku tak ve třetích zemích. Byly to podniky jako Škoda,ČKD,Královopolská , prví Brněnská. Zbrojovky byly taky velmi úspěšné.Tipnul bych si,že po reformě by byly tyto podniky středně vyspělé a konkurence schopné. Je pravda, že našemu průmyslu zcela scházel hi-tech.

2 6
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.