Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J55a13n 27H76y42n46e89k

4. 6. 2018 12:21

Čtu tady podstatně horší úvahy a nesmyslnější včetně diskuse. Tak prosím nestavme kritický pohled autora s formální chybou na jednu rovinu. Bohužel jsme se nenaučili

0 0
možnosti
Foto

Moji rodiče s podporou babičky nás vedli k vlastenectví. Žili v době, kdy se za tento projev i střílelo, protože vše české bylo potlačováno. My prožili svůj život bez války až v roce 1968 jsme oživili pouto k vlasti a nosili na klopě symbol naší státnosti s černou stužkou, na protest proti okupaci.

Dnešní doba je doba temna, připadá mi, že někteří se stydí za naši řeč a proto ji nahrazují cizími výrazy, nápisy v ulicích a na prodejnách jsou také v různých zkomoleninách, téměř se neorientujete. V televizi, rádiu i tisku nezůstávájí tomuto trendu nic dlužni, stále se nám snaží zdůraznit, jak je nutné býti v poníženeckém postoji vůči západu a přízpůsobit se jejich zvyklostem.

Toto není správný příklad pro naše mladé lidi, je třeba jim znovu přiblížit dobu, kdy čeští spisovatelé a vlastenci i umírali za prosazení české řeči na školách i v úřadech a s jejich pomocí český lid znovu vztyčil hlavu.

My jsme pracovitý národ, nepotřebujeme se stále zadlužovat, sami si dokážeme vše vyrobit a vypěstovat, není třeba býti odpadkový koš Evropy, ale chce to umět prosazovat svoje zájmy a umět hospodařit tak, aby to nebyly jen cizí firmy, které z práce šikovných lidí žijí a státu nic nedaní.Rv

18 0
možnosti
JS

J25o24s76e63f 30S65u57k

6. 6. 2018 8:14

považuji se za vlastence a zastánce Evropy národních států..Řada jevů u nás i v EU se mi nelíbí..ale vážím si toho, že máme svobodu slova a volby..a v rámci těchto svobod se budu snažit vše k lepšímu směřovat. Za dobu temna považuji

v mém životě v tomto státě období vlády komunistů..

0 0
možnosti
Foto

Autor blogu je evidentně nemocný člověk nebo neuvěřitelný komik. Prostě to fakt nelze brát vážně. Je neuvěřitelné co někdo dokáže v roce 2018 vyplodit....;-)

2 16
možnosti
PV

P71a63v72e69l 75V29é96b91r

4. 6. 2018 12:10

Je neuvěřitelné, jak se občan (snad) svobodného státu dovede za 30 stříbrných ponížit.

6 0
možnosti
AM

Mně je zase šoufl z tohohle hysterického vlastenčení, navíc se v blogu dost lže,,,,

8 15
možnosti
MK

R^R^R^ Výborný článek.

P.S.

Pan Braun, dle jiných dedukcí, zcela jistě inteligentní muž, nám předvádí, jak lze dělat hluchého a slepého. Moc dobře ví, že z celkové dotace připadl i určitý díl na kritizovanou hru. Konkrétně to lze dokladovat na ceně vstupenky. Autor a současně režisér + celý muslimský soubor zde nebyli zadarmo.. Pokud by nebyla dotace, vstupné by bylo 700 - 1.000,- Kč a ne cca 250,- Kč.

11 1
možnosti
Foto

Předně se nejednalo o muslimský soubor. To že tuto informací přinese bulvár neznamená že je pravdivá. Ostatně, pochybuji že by muslimský soubor hrál v takto silně protiislámské hře. No a znovu opakuji, dotace nešly na žádnou z her. Šly na festival a to jak s nimi bylo naloženo, o tom rozhodovali organizátoři a dramaturgie.

2 4
možnosti
JK

O tom, co představují české státní symboly, u nás neexistuje shoda, protože neexistuje shoda v těch úplně nejzákladnějších věcech: jaké jsou vlastně zájmy českého státu, jestli má být orientován na Rusko nebo na Západní Evropu, jakým způsobem by se v něm mělo vládnout, jestli chceme hodně lidí s výučním listem nebo chceme budovat vzdělanostní ekonomiku, jestli chceme přírodní bohatství průmyslově vyždímat nebo se ho snažit zachovat dalším generacím a tak dále a tak dále... Ty symboly nelze hanět, protože už prostě nic nesymbolizují. Jazyk, zabíjačka a Švejk jsou v tomhle smyslu k ničemu.

0 2
možnosti
Foto

Marně se snažím v programu divadla tu hru najít Takže se bavíme a budeme bavit o staré záležitosti, která by upadla v zapomnění, kdyby jí ovšem vlastenci a křesťané donekonečna nepřipomínali,

https://www.provazek.cz/program

2 9
možnosti
MS

Autor je trochu chabrus na nervy. Měl by si omývat přirození vlažnou vodou. A nebo si pořídit mývala. ,,,;-D,,,

8 25
možnosti
PT

P73e54t64r 95T77o21m60e39k

3. 6. 2018 18:58

Vy všichni, kteří tady autora za jeho názor kritizujete formou ktitiky jeho omylů jste zjevně s prasárnou na prknech toho divadla(raději to píši jen takhle abyste mě nenapadli za případnou chybu ve jménu divadla nebo souboru) spokojeni. Je mně vás líto.

23 3
možnosti
Foto

V mnoha jiných diskusích jsem napsal, že tato hra se mi hrubě nelíbila, netleskám ji a to jsem jí, na rozdíl od vás všech zde viděl. Celou a nikoliv jen nějaké matné, z kontextu vytržené záběry. Je to hloupá a naivní poudačka o tom, jak je celý svět špatný. Je to hra která odsuzuje věřící i nevěřící, křesťany i muslimy, prostě všechny kolem dokola. Hra která hlásá myšlenku, že kdokoliv nám ublíží, máme mu odpustit...sakra...to jsem si naběhl. To přece hlásají rovněž křesťané...no nic. Už jsem to napsal. Zkrátka je to hrozná pitomost, za kterou se naprosto nevyplácí utrácet peníze. A dělat ji reklamu, jaké se jí od všech vlastenců a "slušných" lidí dostává měrou vrchovatou.

2 2
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.