Diskuse

Psáno uprostřed ramadánu aneb Ohrožují nás muslimové půstem?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní ministrině pro integraci odvádí dobrou práci pro svou zem a její lid...!!

0 0
možnosti

Až vás jednou bude operovat muslim na rakovinu prostaty (nedej Bože), nepřeji Vám, aby to bylo během Ramadánu a navíc v době, kdy vám bude sledovat anestézii a ještě bude mít skalpel v ruce, tak zazní hlas muezzína a on se místo operování vrhne k zemi a bude se modlit a vy vykrvácíte. Sestra bude taky muslimka a tak vám připraví cestu na věčnost. Víra je věc soukromá a do profesního života nemá patřit. Pokud si myslíte, že ano, Bůh vám žehnej... Nevím, jestli by Ford a nebo Baťa u běžícího pásu respektovali Ramadán. Jakmile by oba zešíleli, tak určitě ano, ale oni nebyli šílenci a těmto zaměstnancům by doporučili odchod na hodinu pro porušení pracovní kázně!

2 1
možnosti

I24v64a64n 16M64i11n30á65ř

1. 6. 2018 22:08

S muslimy jsou a stále více budou .. jen potíže. Podporovat pronikání - po staletí nepřátelského islámu vůči křesťanské Evropě - je zločinem páchaným na budoucích generacích našich potomků.

Kultivovaná demokracie a lidskoprávní zásady jsou této nelegální migraci jen k smíchu a jejich svět je považuje za slabost. Pokud Evropa tomuto hazardu a nezodpovědnosti ke své budoucnosti neučiní přítrž, bude velmi brzy .. jen bezmocně přihlížet.

4 0
možnosti

Na islam presne pasuje citát z jednej českej pohádky: "Ať už peklo bylo nebo nebylo, vymyšleno bylo dobře".

Mám pocit, že islam je tak štrukturovaný a navrhnutý, aby moslimovia v cudzej kultúre, kde sú zatiaľ v menšine, mohli neustále stupňovať svoje požiadavky: modlenie sa 5x denne, modlenie sa smerom k Mekke (v britských väzniciach je vraj v každej cele šípka, ktorá ukazuje smerom k Mekke), ramadán, halal jedlo, burky a hidžáby, zákaz akejkoľvek kritiky či kritických úvah o Mohammedovi atď.

Ak väčšinová spoločnosť raz pristúpi na túto moslimskú "hru", tak je potom len otázka času, kedy v záujme ústretovosti voči moslimom v danej spoločnosti islam získa prevahu. To isté sa stalo napr. Peržanom (pribl. súčasný Irán) - najskôr tam boli moslimovia len hosťami, a nakoniec moslimovia doslova prevalcovali všetky ostatné viery.

Viackrát som čítal nejaké blogy z Anglicka o tom, že vodič MHD v Londýne zastavil uprostred svojej trasy autobus a začal sa modliť. A cestujúcim nezostalo nič iné len čakať.

Skúsme si to porovnať s kresťanmi. Tí v inej kultúre nepotrebujú žiadne špeciálne privilégiá. Stačí im malá kaplnka, a ak nie je k dispozícii, aj obyčajný byt. Za komunistického režimu sa neraz konali tajné bohoslužby práve v bytoch...

Ono to však asi bude tým, že kresťania vyjadrujú svoju vieru vnútorne a nenápadne - svojím každodenným životom. Moslimovia sa však potrebujú ostentatívne predvádzať na verejnosti.

1 0
možnosti

Každý, kdo se nemoudře postí a není k těmto věcem veden Duchem Božím, ohrožuje sám sebe i ostatní...nezáleží na tom, jestli je to Muslim anebo křesťan.

Ježíš byl tesař a do svých 30 let se nepostil ani jeden den, než Ho Bůh pokřtil Duchem svatým v Jordánu a nezmocnil Ho po 40 denním půstu na poušti, kde byl jen o vodě...

To, co dělají Muslimové anebo Katolíci je jen trápení těla a tradice, jen ne opravdový Bůh.

1 0
možnosti

J63a68n 59P21a94v33e53l

1. 6. 2018 16:28

Ramadán dopad má. Vím to z vlastní zkušenosti, nebo jsem musel učit jednoho muslima během ramadánu. Kombinace toho že nepil a šel pozdě spát měla na jeho soustředění skutečně dost neblahý vliv.

Nicméně, hladovění a obžerství nemají na výkon vliv. Tečka. Problém je pozdní spaní a nedostatek vody (i když, u té vody se tělo začne postupně adaptovat). Pokud by muslim měl rozum, šel by spát o půlnoci, dal by si pár dní na adaptaci na denní žizeň a pak bych se od něj ani nebál nechat se operovat. Ale musel by mít rozum a jít rozumně spát.

Co se výkonnosti týče, co jsem se nedávno bavil s jedním muslimem, během ramadánu (který dodržovali) válčili a válčili úspěšně, takže ono to s tou ztrátou vykonnosti až tak horké nebude.

2 1
možnosti

Praxe hovoří jinak - v továrně se v ramadánu nekontrolovaně zvyšuje neomluvená absence a narůstají počty kolapsů pracovníků v procesu.

1 0
možnosti

Trochu bokem a mimo, ale: Syřané, kteří zůstali v Č. Těšíně (12-včetně dětí) zaskočila osmihodinová pracovní doba...

1 0
možnosti

Pozitívne alebo negatívne? :-)

0 0
možnosti
Foto

Ramadán přece nepřikazuje,že muslimové nesmí spát.To si myslíte,že v muslimských zemích při ramadánu zastaví život a nikdo nepracuje.Možná vás to překvapí,ale i v Turecku jezdí autobusy a vlaky.;-)Vytýkat muslimum obžerství mimo pust při jejich svátku je od křestana dost pokrytecké a komické.Stačí se podívat na křestanské svátky,které se změnili v orgie obžerství....

4 8
možnosti
Foto

Myslím si, že přístup paní ministryně je správný. Pakliže kdokoli, kdo chce žít ve společnosti, která vyznává jiná pravidla, musí se jim přizpůsobit. Takže onen zmíněný lékař, chce-li vykonávat svou praxi, musí akceptovat podmínku, že nebude přerušovat kupříkladu operaci, stejně jako strojvedoucí vlaku. Silně pochybuji, že kupříkladu muslimský lékař v USA by si toto troufl.

Pakliže je jeho víra natolik rigidní, musí si najít zem, kde je toto možné.

dávám dnes panu autorovi karmu.

12 0
možnosti

J31a40n 89P29a80v17e34l

1. 6. 2018 16:20

Tohle bych od Vás nečekal. Kdyby někdo plácal stejné hlouposti o Židech, napsal byste o tom dvacet blogů. Muslim má samozřejmě možnost se nemodlit, pokud mu to objektivní příčiny znemožňují. Což, kupodivu, operace či řizení vlaku je. Stejně tak nemusí dodržovat ramadán. Nicméně, věřící se chtějí modlit a chtějí dodržovat ramadán, takže pokud to jde, tak jdou na kobereček či se postí.

Co se zmíněných přestávek týče, nevím jak to bylo v dané firmě. Ale v normální továrně u pásu je tří či pětidenní modlení zařiditelné bez větších problémů.

2 2
možnosti

Pane autore, ode mne karma a 1*. Jsem s Vámi zajedno v tom, že islám do Evropy nepatří, je k evropským hodnotám cizorodý, nemá tady žádnou tradici, vyrostl z jiných kořenů a s hodnotami Evropy je v neslučitelném poměru. Proto není možné očekávat, že jeho vyznavači jsou integrovatelní; naopak - státy, které muslimy přijmou, mohou očekávat tvorbu paralelních společností, zavádění s evropskou legislativou neslučitelné soudy šaría, růst zločinnosti a ohrožení bezpečnosti svých občanů.

19 0
možnosti

I94v69o 91B32o94u80š30e

1. 6. 2018 10:24

Tak kořeny má islám stejné jako judaismus nebo křesťanství.

3 6
možnosti