Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pan Halík je sebestředný arogantní demagog který pohrdá naprosto každým kdo si sním dovolí nesouhlasit.

Naprosto mu chybí pokora, skromnost.....

S jeho nadutou samomluvou nemá smysl ztrácet čas.

19 1
možnosti
MG

Chvala Bohu, poculi sme slovo hnutia Al-Katoli-kaida.

Autor sa zda byt presne tym typom, ake v stredoveku volali po krizovych vypravach a inkvizicnych procesoch, lebo niekto urazil ich svatu vieru. Chvalabohu zijeme v case, kedy nabozenstvo takmer ziskava poziciu, aku malo mat vzdy: je to jeden nazor z milionov, nazor, ktory sme povinni brat len tak vazne, jak je podlozitelny faktami, a ktory si zasluzi tolko ucty, kolko jej dava ostatnym. Vasa viera nie je nadradena viere v UFO a vasa cirkev nema dovod byt nadradena akemukolvek klubu priatelov fantasy literatury. Proste sa s tym zmierte. Ak chcete nieco skutocne krestanske, tak nastavte druhu tvar, zehnajte tym co vas preklinaju, ucte sa skromnosti a hlavne neodsudzujte a nekritizujte druhych za to, ze odmietaju niekoho odsudit, pretoze to je nieco, co Kristus jednoznacne zakazal. A ak zavidite, ze Mohamed neprikazal svojim veriacim strpiet kazdu urazku, zatial co Kristus ano, tak sa dajte na islam, najlepsie ten salafisticky - tam zapadnete.

5 14
možnosti
MT

Podstata věci je trochu někde jinde: Ve Vámi popsaném křesťanském duchu snesu a třeba i nastavím druhou tvář, když někdo bude fackovat / urážet mne. Ale nemohu mlčet, když bude někdo urážet moji manželku, moje rodiče, moje děti a Krista! To je asi důvod, co p. Pijáčkovi (i mně..) na vyjádření P. Halíka vadí: Že vše posunul do polohy "prostých věřících, kteří tomu nerozumějí (volně parafrázuji...)" a nebere příliš zřetel na základní povinnost lásky - zastat se nenechat bez odezvy, když je někdo veřejně zostouzen a urážen - natož Ježíš Kristus.

12 2
možnosti
MT

Z definice svátosti kněžství vyplývá, že jde o nezrušitelné znamení. Takže když P. T. Halík vykládá cokoliv, z toho, že je knězem, jej nemůže nic vyvázat.... Myslím, že ti, kteří zvolili nějakou formu protestu proti tomu sprostému a rouhavému paskvilu v divadle, to učinili rádi a většina z nich proto, že Krista opravdu miluje. Poučování o tom, že "nerozumějí drsnému jazyku postmoderního divadla" se jich sice může osobně dotknout, ale věřím, že by v tomto případě pro svého Pána rádi snesli a obětovali i horší věci....

6 0
možnosti
OJ

Halík protestoval proti tomu co dělali Charlie Hebdo, protože ti tehdy urazili Mohameda a Islám. A to se nesmí. Devianti z Brna urazili Krista a to se smí, to přece moderní a pokrokový katolík musí pochopit, no ne?

18 3
možnosti
MG

Charlie Hebdo celkom bez diskriminacie zosmiesnovali vsetkych - v ich inych cislach boli karikatury pedofilnych knazov, aj zosmiesnovanie samotneho Krista. Asi potrebujete velmi silne verit, ze niekto je proti vasej strane zaujaty :-)

3 0
možnosti
PJ

P54e78t82r 38J75í57l67e21k

30. 5. 2018 9:46

Tak jsem si díky vám Halíkův článek přečetl. I další zajímavé příspěvky na onom Webu. Myslím si, že Halík prostými věřícími nepohrdá. Pouze upozorňuje na tu skutečnost, že byli zneužiti pochybnými politiky .

8 7
možnosti
EK

Kašlete na něj. Normální trapný intelektuálský levičák stejně jako Marx.

9 1
možnosti
JL

Připomíná to trochu Antichartu. Tam také téměř nikdo text nečetl, ale žádalo se veřejné odsouzení. Co se týče pana Halíka, ten se k věci vyjádřil takto: V té hře vůbec nejde o ‚Ježíše znásilňujícího muslimku‘, nýbrž o protest proti světu, v němž se vše – i svaté symboly náboženství – zneužívá k rozdmychávání nenávisti jedněch proti druhým. Mně se představení také ‚nelíbilo‘, ale cílem ‚cool theatre‘ není se líbit a bavit, nýbrž provokovat k myšlení.“

13 7
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
Foto

Souhlas a karma. Halík se jako kněz vůbec nechová. Chybí mu pokora sluhy božího.

17 2
možnosti
Foto

Pravil donašeč STB. Amen

6 4
možnosti
Foto

I56v86a28n 73M19a91r36e97k

30. 5. 2018 7:09

Naprostý souhlas a karma. R^

8 1
možnosti
Foto

Prostí věřící našli svého dábla,kterého by nejraději viděli na hranici....;-)Je moc dobře,že církev reprezentovaná podobnými lidmi jako Vy po celé Evropě ztrácí moc i vliv a její svatostánky se vyrazdnují.Přímo krásně ukázkový příklad je Irsko.Jako prostý věřící jste jistě hrdý na tu holohlavou bandu nácku,kteří vystoupili na "obranu Ježíše",stejně tak jste asi hrdý na Miroslava Sládka,který učinil totéž.Co na tom,že všichni tito "boží bojovníci" si dělají s prostých věřící "užitečné idioty",které zneužívají pro své politické ambice.Takhle nějak začínal každý klerofašistický režim....

10 13
možnosti
VB

Proč dáváte do souvislosti parazitující "Slušné lidi" a věřící? Policie měla vyvést je ale i herce.

4 2
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.