Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Váš postoj, pane Pijáčku, je pozoruhodný: Tomáš Halík se zbláznil. Je v moci ďábla. Je v zajetí svojí pýchy... Nejste sám. Smýšlejí tak mnozí křesťané, věřící i teologové...

To samozřejmě já obyčejný člověk nedokáži posoudit. Vnímám jen, že víra se mění v závislosti na exaktním přístupu k teologii. Někteří věřící hledají skutečného Ježíše z Nazareta, aby pochopili základy svojí víry. Jiní věřící lpí na obrazu Ježíše vybudovaném staletími po Jeho ukřižování. Pro obě skupiny by v současnosti mělo být usilování o Ježíšovu lásku. A to nám nějak nejde...

:-)

1 0
možnosti
PS

Máte stoprocentní pravdu, láska ke všemu živému by nás měla spojovat. V tom se shodneme. Každý nechť si zvolí svoji cestu k cíli, ke Kristu. Mně se ale nedaří pochopit postoj poloviny populace, vlastně věřící z této poloviny, k tzv. "letnímu času", kterým nejvíce trpí bezbranné děti a mládež. Co je vede k tomu, že nemilují tyto své bližní jako sebe samotné? Pokud je milují, proč je nebrání proti svévoli mocných, kteří jsou v zajetí pýchy, v moci ďábla?

0 1
možnosti
JR

J95a54n 10R10á18ž

2. 6. 2018 11:16

Rozumím Vám a také nemám pochopení pro ty, kteří svými slovy i činy se odklání od víry, jejíž podstatou je respekt ke svobodě, morálce a vzájemně úctě. Bohužel se k těmto přiřadil i Msgre Halík, jehož jako sluhu Božího zcela deklasuje jím deklarovaný odstup od těch, kdo nesdílejí jeho vnímání dnešního světa.

1 1
možnosti
MD

Hodnotny clanek. Pokud jsem se kdy v zivote setkal s opravdovymi vericimi, byli to vzdy skveli a slusni lide. V pripade T. Halika bych proto osloveni 'pan' nikdy nepouzil.

2 2
možnosti

A saháme mu svým vzděláním aspoň po kotníky? :-)

0 3
možnosti
PV
PK

Napsal jste to velmi správně.To co si dovolilo divadlo Husa na provázku si nedovolili ani komunisti v dobách největšího útlaku v padesátých letech .Smutné je ,že takovou akci platilo město Brno z peněz všech občanů.Nyní je vidět jak bídnou úroveň mají radní města Brna!

7 3
možnosti

Asi Vás Vaše mládí omlouvá, nebo máte chabou paměť, když netušíte, co si dovolili komunisti vůči věřícím! :-)

0 1
možnosti
Foto

Jsem ateista, přesto považuju onu urážku Krista za silně za čarou myslitelného. Ač nevěřím v Boha, v zázraky, které prý udělal Ježíš, přesto si vážím lidí, kteří jdou jeho cestou. A chápu, že země, kde jsem se narodil, region, ve kterém celý život žiju, by bez křesťanské víry nebyl tam, kde dnes je. Naprosto s Vámi, pane Pijáčku, souhlasím. Karma R^

12 0
možnosti
PS

Díky za upřímnost a jen něco k J.Kristovi - každý IT pracovník Vám potvrdí, že J.Kristus žil a že nevěříte svědectví jeho současníků nevadí. Časem se přesvědčíte. Hlavně ale chci připomenout citát z kalendáře:

"Bůh nepůsobí zázraků, které ty sám neděláš" » kalendář z r.1924.

Což platí pro každou lidskou bytost.

1 0
možnosti
PK

A to se musí protestovat znásilněním muslimky, vyndáváním státní vlajky z ženských genitálií? Kam se hrabou Pussy Riot ...

8 0
možnosti
VV

škodaže jsem tu hru neviděl... ale Woland byl dobrý! ;-D

0 1
možnosti

Hlavně ruským prostředím silně deformovaný! :-)

0 0
možnosti
PK

Přečetl jsem si Halíkuv rozhovor a kde je prosím to "pohrdání" ?

3 4
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.