Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J21a79n 48K87o52z79á52k

14. 2. 2018 20:34

Vás, bych spíše tipoval na neúspěšného trolla, nebo jste tam zapomněl napsat, že celý den sedíte u počítače a vymýšlíte svoje nenávistné komentáře. A věřím, že kdybyste dostal doutník, tak ho budete šlukovat. Ty blogy a komentáře píše někdo za vás? Dřív to bylo samá hrubka.

1 0
možnosti

Směšné ani není to, že nechtějí, aby Duka byl nadále arcibiskupem, jako to, že většina těch signatářů nejsou ani katolíci a je mezi nimi i evangelická farářka ;-D

5 2
možnosti

Ta luteránská Sodoma si nedá pokoj a nedá!;-€

3 2
možnosti

J86i17ř39í 62J35a64n88d71a

14. 2. 2018 7:13

Klidně bych se vsadil, že za pár dní vyleze v nějakém rozhovoru Bierhanzl a bude si dramaticky stěžovat, jak čelí nenávisti. Je to jak přes kopirak. Někdo vystoupí s nějakou krivarnou (pardon uvědomělým názorem) a pak si pateticky stěžuje, jak čelí "té nenávisti".

4 0
možnosti

Ano, ustanovení o tom, že kardinál, jenž dosáhne 75 let věku, odchází do "výslužby" a stává se emeritním kardinálem, zapracovala do kanonického práva právě naše kavárna.

A kdo jiný, než naše kavárna, se postaral o to, že se D. Duka narodil, věřte, nebo ne, právě před 75 lety a tedy právě letos se na něj vztahuje toto ustanovení!

Inu, svobodní zednáři, ti vědí, jak na to...

8 1
možnosti

To ustanovení existuje, netýká se však kardinálů, ale biskupů. Při dosažení věku 75 let podává biskup (arcibiskup) rezignaci, kterou papež buď přijme nebo nepřijme - pokud nepřijme, pak biskup dále vykonává svůj úřad. To byl i případ našeho předchozího arcibiskupa Miloslava Vlka, který byl v úřadu do svých 77 let. U kardinálů nehraje věk roli - ca třetina členů početného sboru kardinálů mívá dokonce přes 80 let, ti už nemají právo volit papeže, ale kardinály zůstávají. Není ani přímá souvztažnost mezi úřadem biskupa/arcibiskupa a kardinálskou hodností - kardinál nemusí nutně vykonávat úřad biskupa či arcibiskupa (například náš kardinál Špidlík) a naopak prvorepublikový arcibiskup pražský František Kordač nebyl kardinálem. Takže Dominik Duka v souladu s kanonickým právem rezignaci na úřad arcibiskupa podá a pak záleží na papeži. Kardinálem samozřejmě D. Duka zůstane v každém případě.

4 0
možnosti
Foto

Život je naštěstí barevný, není tedy jen hnědý, bíl, černý, nebo růžový.

Víte dobře, vážený autore, že dle církevního práva jmenuje arcibiskupa pouze papež a nikdo jiný. Jakékoliv petice nic na věci nezmění, ať jsou ve prospěch daného jedince či proti němu. Zkušenosti s velmi populárním biskupem Bezákem ze Slovenska jsou ještě v dobré paměti.

Pan Dominik Duka je nepochybně velmi vzdělaný a čestný muž, který byl za své postoje za komunistů žalářován.

Nicméně - jeho afinita k světské moci je nápadná a budí přinejmenším nutnost k zamyšlení. Opravdu bylo nutné sloužit mši neznabohu Zemanovi, který - jak si pamatujete - zase v presidentské debatě budí proticírkevní vášně|? Opravdu bylo nutné, aby po volbách gratuloval extrémistům, kteří mají xenofobii ve vývěsním štítu? Bylo opravdu nutné si nechat připíchnout na hruď metál - tu pozemskou a pomíjivou věcičku? A nakonec - Bůh není jen křesťanský, ale je jeden universální - tedy Bůh katolíků, Židů, muslimů, ale i ptáků a motýlů. Tvrdit opak je čistá hereze.

Nechci soudit, ale popsané kroky budí rozpaky, jestli jím nastoupená cesta je ta správná. Jistě není správné být permanentně zaseknut vůči světské moci, stejně tak není správné s ní de facto kolaborovat a svým způsobem jí podlézat.

Na závěr - je mi jedno, kdo bude příštím primasem, jestli to bude otec Duka či někdo jiný, na mém postoji k Universu se nezmění ani ň.

Přeji hezký den.

6 0
možnosti
Foto

Další, který používá slovo kavárník a myslí si, že někoho urazí. Tak tedy pro autora:

Jsem typický pražský kavárník a povaleč. Vstávám okolo 10. hodiny, v klidu si vypiju kávu a vykouřím doutník, dám si skleničku šampaňského, zajdu do sauny a už je čas na oběd. Biftek z irského hovězího, krevety a nejdražší francouzské víno je běžná věc. Potom chvilka golfu nebo tenisu a hurá do kavárny. Takhle je to skoro každý den, už to začíná být nuda. Když je hezké počasí, projížďka jedním z mých tří kabrioletů mně vždy zvedne náladu. Zkuste to také tak, uvidíte, jak je potom ten den krásný. :-) A nějaký Duka mě nechává úplně klidným.

3 1
možnosti

Pane Flaško, trapně se opakujete...

7 3
možnosti

O19t58a 55K78i70n51c

14. 2. 2018 1:23

Určitě? Nebo pouze podle vašich představ? Přikláněl bych se ke druhé možnosti.

1 0
možnosti

Jak jsem s Vámi mnohdy nesouhlasil, tak tentokrát souhlas ... a KARMA.

0 0
možnosti

Je to velmi podobné zvacímu dopisu 99 pragováků, nakonec i na Mistra Jana Husa byla posílána do Řima udání, prostě nic nového pod sluncem, prostě lidé charakteru mizerného jsou v této zemi pořád! Zkrátka noví protektorátní Moravcové už znovu zdvíhají hlavy!

6 2
možnosti

J63a27n 20H41l45e60d81í15k

13. 2. 2018 23:22

-- domníval jsem se, že ostřejším kardinálem byl pan Vlk, současný kardinál pan Duka se jeví jako smířlivý, laskavý přítel, který podává pravici s milým úsměvem.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS