Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pane Pijáček, nesouhlasím s Vaší "trojčlenkou". Nejlépe to vystihl v diskuzi dole pan Vajdík. Média upírají bohužel i s Vámi panu Okamurovi lidskost. Vy přece nejste konformista, jak je možné, že toto po nich opakujete? Jak je možné, že odvážné osoby boje proti komunismu dnes bojují proti lidem, kteří upozorňují na novou nesvobodu šířenou k nám především z Bruselu?

Nedávno jsem četl definici dvou hlavních znaky totalitní ideologie: "Nárok na relativně všestranné ovládání soukromí občanů a nárok na relativně celoplošné ovládnutí společnosti. Kdo si nemyslí o SPD to co média, není hoden nazývat se svobodným člověkem, demokratem či Čechem?

0 0
možnosti
BV

Pane Pijáčku,

vám a vám podobným zřejmě nestačí, že v Letech bylo už před lety vybudováno nákladem cca 30 milionů důstojné pietní místo s památníkem, které léta udržovala obec Lety a kde se romští aktivisté zviditelňovali jen 2x, 3x ročně při nějaké slávě.

Pane Pijáčku,

vám a vám podobným zřejmě nestačí, že celé území tábora v Hodoníně u Kumštátu bylo již před lety v roce 2009 vykoupeno vládou a že tam byl za cca 100 miliionů vybudován Památník romského holocaustu. Celé území bylo pietně upraveno, byly opraveny původní baráky, vybudováno muzeum s přednáškovým sálem. To vše je již dva roky dokončeno, ale dodnes nebyl ten památník oficiálně otevřen. I před tím byl přímu u tábora umístěn památník.

1 0
možnosti
Foto

Tábor v Letech byl zřízen na místě opuštěného tábora. Letům odpovídal druhý stupeň , k němuž dala podnět rovněž Beranova krajně pravicová vláda svým nařízením z 2. března 1939, které imitovalo sociální politiku Třetí říše. Tyto pracovní tábory neměly za účel likvidovat nezaměstnanost, ale internovat a „převychovávat“ k návykům trvalé práce „osoby práce se štítící“, tj. tuláky (dnešní terminologií bezdomovce), žebráky, kočovníky, podvodné podomní prodejce, nikdy nepracující kriminálně závadové osoby z povolání apod. Cikáni v Letech tvořili asi 10–25 % internovaných. Tábor v Letech s převahou etnicky cikánského obyvatelstva byl v provozu jeden rok od 2. 8. 1942 do 6. 8. 1943. Velitelem tábora byl Josef Janovský, roli dozorců většinou vykonávali četníci: někteří se k práci v táboře přihlásili dobrovolně, jiní sem byli převeleni z různých míst v republice. Janovský vězně fyzicky týral, bil, z vlastní iniciativy jim odpíral i příděly potravy, na niž měli dle protektorátních zákonů nárok, celkově činil podmínky v táboře ještě horší, než se po něm žádalo. V důsledku nedostatku hygieny a stravy zde vypukl tyfus. Byl z místa velitele odvolán a nahradil jej někdejší velitel tábora v Hodoníně u Kunštátu – Štefan Blahynka. Ten na pokyn shora připravil dva hromadné transporty: v prvním odjelo 3. prosince 1942 94 vězňů, především žen, s označením „asociál“ do koncentračního tábora Osvětim I, ve druhém transportu bylo odvezeno 417 vězňů do koncentračního tábora Osvětim II. – Březinka Tyfus. se podařilo zastavit v roce 1943 očkováním, které prováděl český lékař židovského původu. Přesto na následky tyfu došlo k úmrtí 60 osob. Z 1 300 vězňů prokazatelně zemřelo na nedostatečnou hygienu, či špatnou stravu 362 lidí a zemřelo 30 zde narozených dětí. V květnu 1943 bylo propuštěno cca. 200 vězňů a to ti, co neutekli, byli odesláni do moravského cikánského tábora v Hodoníně nebo do donucovacích pracoven v Praze-Ruzyni či Pardubicích. Tábor byl spálen a prostor byl desinfikován. Režim v táb

1 0
možnosti
Foto

Režim v táboře v Letech byl poměrně odlišný od života v klasických koncentračních táborech. Vězňové neměli vytetovaná čísla, mohli přijímat návštěvy příbuzných žijících vně, tábor nebyl střežen ostnatým drátem či pod proudem, nebyly zde strážní věže s ostrou střelbou. Za celou dobu tábora nebyl nikdo popraven či jinak násilně usmrcen. Tím nechci v žádném případě snižovat utrpení lidí, kteří zde byli internovaný. Na druhou stranu není třeba o Letech si lhát.

Pramen : Úřad pro vyšetřování zločinů komunismu, který vyšetřoval „případ Lety“ a žádný zločin genocidy se v Letech neprokázal. Podobné stanovisko zaujali i historici z Historického ústavu Akademie věd (Historikové a kauza Lety, Praha 1999) Dr. Nečas.

0 0
možnosti
Foto

Vězeňských pracovních táborů pro potřeby válečného hospodářství s lacinou pracovní silou vzniklo na území protektorátu 600 a z toho 52 pobočných koncentračních táborů. V České republice se nacházejí místa, kde docházelo k mučením a popravám českých občanů a občanů z jiných zemí, kteří umírali za nelidských podmínek v pobočných koncentračních táborech na našem území, Místa nyní slouží ke zcela jiným účelům, jež by bylo možné rovněž považovat za dehonestující. V Brně Žabovřeskách existují dodnes plně funkční studentské Kounicovy koleje, v jejichž prostorách bylo popraveno či jinak usmrceno cca 1300 lidí. Přesto je objekt využíván k bydlení a veselému životu studentů a smutnou historii připomíná jen pamětní deska. Podobné je to v kulturním domě v Březové nad Svitavou, kde se dnes konají zábavy. Tento dům sloužil jako internační tábor pro vojáky Rudé armády, kde jistě nevládla žádná idyla.

1 0
možnosti
PK

Při čtení Vašeho blogu mě zamrazilo na jednu strana Vaše péče o Romy a na druhou stranu velmi negativní vyjádření o Japoncích jako národu.

Co se týče Romů, v posledních letech se zde velmi rozvijí tzv.affirmative action, tedy podpůrné akce a vzniká desítky neziskovek, které dostávají příspěvky na svou činnost ze státních a obecních rozpočtů. V mnoha případech to ovšem nefunguje a lidé samozřejmě to vidí a nejsou s tímto stavem spokojeni. Pokud někdo z nich veřejně promluví je označen za rasistu a ani nemá nic společného se stranou pana Okimury. Já mám již od dětství z Romy ty nejhorší zkušenosti a ani v dospělém věku jsem to nebylo o nic lepší, přesto jsem se nestal a nikdy nebudu rasista, ale přeji si aby se o těchto problémech hovořilo nahlas a bez nálepky..to je rasisimus...[>-]

2 0
možnosti
Foto

S Vaším článkem mám problém. Tak nějak odvozovat postoje pana Okamury z jeho etnického původu mi nepřijde zrovna košer.

My máme také své Quislingy, zrádce národa, morální odpad. Máme rovněž své hrdiny, kteří se obětovali pro vlast.

2 0
možnosti
Foto

A nějaký takový příklad Vidkuna Quislinga by, pane doktore nebyl?

Ono by se to asi dalo hodnotit dvěma směry "Brusel" a "Moskva" a podle toho by byl Quislingem buď ten nebo onen, že?

1 0
možnosti
Foto

Okamuru silně nesnáším, ale teď jste dal spíš gól do vlastní branky.

2 0
možnosti
Foto

Já nejsem žádným historikem, ale musím říci, že téma tábora v Letech u Písku se opravdu periodicky vrací. Zde na blogu je nejméně počtvrté.

A diskuze nabývá stále a stále ostřejšího charakteru a zdá nebo je to spíš skutečností, že si na něm různí politici brousí své zuby a připravují kariéry.

Informaci o tom, že v počátku toho tábora, když byl ještě pracovní a byl z něj volný pohyb jsem četl též. Není proto divu, že se to dočetl i pan Okamura. Nevím, jakým pohnutím mysli by ho napadlo zrovna toto.

A nad definicí koncentračního tábora můžeme rovnou založit diskuzní klub. Protože fakt, že v táboře byla otřesná hygiena a osazenstvo se dozajista moc nestaralo o její zlepšení a tím došlo k úmrtím, z něj ještě koncentrační tábor, dle mého názoru, nedělá.

A také skutečnost, že z tábora v Letech byly vypraveny transporty do Osvětimi, kde vězni zahynuli, z něj koncentrační tábor také nedělá. Spíš sběrný.

Prostě a jednoduše, jako už mnohokrát předtím, téma Lety se stalo bitevním polem, na kterém jsou používány stále agresivnější zbraně. A současně se naše oficiální propaganda stává stále monolitější, neschopná jakékoli diskuze.

5 0
možnosti
VV

Informaci o tom, že v počátku toho tábora, když byl ještě pracovní a byl z něj volný pohyb jsem četl též.

tak se nestydte a napiste prosim kde.

0 0
možnosti
JJ

J90i37ř66í 41J57a12n16d27a

7. 2. 2018 20:44

"Japonci se za druhé světové války na okupovaných územích dopouštěli bezprecedentních zvěrstev, jako nacisté v Evropě. A jak známo, Tomia Okamura je Japonec!"

Nezlobte se, Okarurovi si nadávejte jak chcete, ale proč do toho taháte takto Japonce? To je opravdu chucpe.

....... jako nacisté v Evropě. Proč nenapíšete ...... jako Němci v Evropě? To se nehodí, což?

6 0
možnosti
Foto

Tomio Okamura něco zpochybní a vám se otevírá kudla v kapse a chcete zabíjet jako slušný člověk? Já nejsem velký fanoušek Okamury, ale lidi kteří na něho nadávají nejsou v pořádku.

9 2
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.