Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyjímečně s Vámi nesouhlasím!!! Tady jde o takt, ne o použití správného výrazu. Aniž bych četl celou diskusi, stačí mi k potvrzení názoru např. příspěvek Jakuba Kristka. Navíc je zjevné, že šlo o provokaci paní Sulovské, která svými názory mnohým politikům leží v žaludku a v tomto kontextu mi vyplývá příspěvek pana Bělobrádka značně netaktní až vulgárně napadající. Takže, zde nejde o správnost výrazu v souvislosti např. s vírou, zde jde o netakt a provokaci! Politika Vám nesedí, pište radši o Vaší profesi. Díky za pochopení

0 0
možnosti

Psa jsem nikdy neměl, přesto mi nedělá problém pochopit, že pro mnohé je pes prostě člen rodiny. Milující a věrný, což mnozí o členech pokrevní rodiny říct nemohou. A jen asociál bude někoho opravovat, že člen jeho rodiny nezemřel, ale chcipnul. A nejde o nějaké názvosloví, ale o absolutní absenci empatie, taktu a obyčejné lidské slušnosti ze strany pana Bělobrádka.

2 0
možnosti

B21o47h21u86š 80H72a68v72e58l

30. 8. 2017 18:59

Mít pejska (ve městě, ne vořecha u chalupy) považuji za diagnózu: nedostatek lásky. Mnoho individuálních příkladů potvrzuje tento výrok.;-(

0 0
možnosti

- předně uvedu, že si může klidně každý používat své "termíny" pro smrt zvířete a není to trestným činem ani přestupkem :-)

- a moudrý člověk se vyznačuje mimo jiné i tím, že toleruje názory a názvosloví jiných (pokud těmi názory a názvoslovím neomezuje svobodu a bezpečnost jiných, což v případě diskuse o pojmu úmrtí/chcípnutí psa si nedovedu představit :-))

- moudrý člověk pochopí (toleruje) ostatním i něco, co se jemu zdá ze svého pohledu "nenormální" (za předpokladu viz výše) a přemýšlí, proč pro někoho je např. zvíře víc než člověk/lidé (a klidně to tak může být, důvodů mě napadají desítky) a "nekecá" ostatním do toho

- moudrý člověk má i určitou empatii a rozhodně nemá "zraňující" komentáře, neboť se dokáže vcítit do jiného člověka a pochopit, že někomu úmrtí psa může způsobit trauma a smutek (ale je možné, že p. Bělobrádek zná p. Sulovskou velmi dobře a pak ví, co si může k ní "dovolit" a ona t od něj negativně nebrala, to samozřejmě nemůžu posoudit, ale pak bych i přesto komentář nepsal veřejně na FB :-()

- proto nemohu souhlasit s článkem "Lucii Sulovske chcípnul pes" resp. názorem autora (neřeším nelogický přechod/srovnání autora na potraty resp. potraty jako takové, to je na dlouhé diskuse a není to černobílé)

- ať si má někdo klidně za parťáky hady nebo myši a ti mu umírají, nikdy by mě nenapadlo to veřejně "chytrolínsky" komentovat. Stejně tak, kdyby p. Bělobrádek napsal, že mu chcípnul pes, tak bych s ním nevedl "filosofické" diskuse, proč ho "neměl rád" a z jakého důvodu ho vůbec měl ...

- moudrost se nedá naučit, k ní se musí člověk "prožít", ale ne každý to dokáže, bohužel ..., takže p. Pijáčku, není to moudré, co píšete v tomto článku, věru není :-(

8 0
možnosti

R55a33d64e37k 82J62a14r21o10š

30. 8. 2017 15:31

Sím, moudrý pane, je moudré říkat černochům negři?

0 0
možnosti

J10a11r69d77a 84S33o45k93o11l

30. 8. 2017 14:22

S článkem celkem souhlasím.Musím ovšem podotknout že některým lidem jejich miláčci opravdu zemřou poněvač když se podívám kolem sebe tak napřed si mladá rodina pořídí zvířátko a po x letech v mnoha případech teprve dítě a to ještě naříkají že to moc stojí peněz. Tak se nedivte že jim to první "DÍTĚ" zemře.

0 0
možnosti

S názorem Pavla Bělobrádka na používání lidských výrazů u zvířat naprosto souhlasím. Co si mohl nechat od cesty, byl jeho dodatek, že "se hodí k městské eko-etno-bio vychrtlině s korálky na krku, náušnicemi v nose, pupku a obočí, s plandající sukní (lunty) a pijící čaje z misky." Vzhledem k tomu, že reagoval na konkrétní osobu, vyznívá to hodně urážlivě (téměř až zemanovsky) a je to nedůstojné místopředsedy české vlády. :-/

3 0
možnosti
Foto

Vztah některých chovatelů ke svým "miláčkům" je podivný. Když například vidím, jak si "páníček" nechá od svého psa, který předtím olizoval a žral výkaly jiných psů, olizovat obličej, tak se mi bez nadsázky zvedá kufr!!! Psi takových chovatelů pak jistě jedí jídlo, feny jsou těhotné a rodí, umírají i spí se svými majiteli v jejich postelích.

3 3
možnosti

U Sulovských umřel pes a natalita národa je 1,45 dítěte na pár. Zamyslete se.

2 4
možnosti

Naprosto se s článkem ztotožňuji. Umírají lidé. Lidé však postupem času "zblbli", a tak jsme tam kde jsme. Vůbec však nejde o to, zda se mají rádi lidé mezi sebou, jak přilnou ke svým zvířatů, zda jsou či nejsou věřící...jde o správné používání češtiny. To okolo jsou bláboly.

2 2
možnosti

Ten odstavec, kde údajně neodbočujete od tématu, odbočujete od tématu. Ať se vám to líbí nebo ne. Tahat do diskuse o sémantice bláboly o potratech je takzvaně offtopic.

Jinak je to klasický pohled vesnice vs město. Nic objevného, nic světoborného. Bouře ve sklenici vody.

5 2
možnosti

Omyl.nikoliv vesnice a město ale smutný člověk a magor. Vůbec nejde o jazyk ale o to že je někdo neštastný z odchodu blízkého a nějaký magor začne s gramatikou....!!

3 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS