Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Ať udělá chemik cokoli, vždy to bude jen póza a ta topku nevytáhne z politického hrobu.

1 1
možnosti
SH

Jen taková stará, pro spoustu lidí dnes už blbost:

Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci. (Voltaire). Jsem přesvědčená, že předpokládal, že to znamená, že to bude také poslouchat.:-)Vždyť to je minimální úlitba.

2 0
možnosti
SB

Prý má právo neposlouchat prezidenta republiky.

Má to však jeden háček: Prezident republiky hovořil v parlamentu v rámci schůze toho parlamentu.

Domnívám se, že účast na schůzích parlamentu by měla být pro poslance povinná, protože omni jsou za to placeni. Za co jiného dostávají svůj poslanecký plat?

Tramvaják musí řídit tramvaj i v případě, že si všimne, že mezi pasažéry je někdo, koho on nemá rád. Rovněž tak lékař, který se sanitkou přijede k pacientovi, jej musí ošetřit i v případě, že na místě zjistí, že jde o toho Pavla, který mu provedl něco velice nepěkného. Prodavač též musí obsloužit i souseda, s kterým se už dvacet let ani nezdraví při setkání.

Nechápu, jak je možné, že poslanci si mohou sami rozhodovat, zda se zúčastní pracovního procesu, či nikoli.

Tak, jako mnozí kritizují Zemana, mám já silné výhrady proti Havlovi. Ale kdybych byl poslancem v dobách, kdy on prezidentoval, tak bych musel poslouchat jeho projevy na schůzích parlamentu. Byl bych za to totiž placený.

7 3
možnosti
JP

J35a79n 17P55a62v69l68í68k

11. 3. 2016 15:26

Poslanec není placený za to, že poslouchá projevy prezidenta, ať je jím kdokoliv. Pokud poslanec odejde ze sálu, kde promlouvá prezident, a vyjadřuje tím nějaké gesto, je přítomen v pracovním procesu, neboť vyjadřuje tímto určitý postoj, který s ním sdílí jeho voliči. Je placený za plnění svých slibů, které dal voličům.

4 4
možnosti
Foto

koho budu, či nebudu poslouchat, je moje právo a platí to i pro poslance.

A psát v té souvislosti o nějakém plivání do tváře, je zbytečný tyjátr.

11 4
možnosti
KV

To platí pro vás, ale poslanec by měl být vázán nějakými morálními pravidly. TOPka zase ukázala prvou tvář. Rv

6 6
možnosti
PK

P38a83v87e24l 38K59u23l33a

11. 3. 2016 13:02

Pane Pijáčku, kterým třem milionům? Vy si opravdu myslíte, že tím, že TOP09 odejde ze sněmovny, tak její voliči budou o Zemanův projev ochuzeni? To jako, že by jim ho potom pan Kalousek vyprávěl?8-o Řekl bych, že to zbytečně dramatizujete.:-/Rv

9 2
možnosti
Foto

Zkuste nejdřív pochopit principy demokracie a pravidla její zastupitelské formy.

Odchod TOP (kterou sice nemusím, ale pravda je pravda) byl ryze demokratickým projevem a naprosto v souladu s právem a zvyklostmi.

Pod bych použil vaší rétoriku, tak vy jste plivnul do tváře všem demokraticky a logicky uvažujícím a myslícím občanům.

15 3
možnosti
KV

Odchod TOP není ryze demokratickým projevem. Bohužel je ale naprosto v souladu s právem a zvyklostmi.

Demokratickým projevem by bylo vyslechnout a vyvracet. Rv

4 5
možnosti

M.Zeman - 1992:

Současně bych však chtěl varovat před obecně rozšířenou a dalo by se říci populistickou iluzí, která vychází z názoru, že hlas lidu je hlasem božím, a že to, co nespraví parlament, spraví občané..... To co nyní řeknu, není projevem univerzitní povýšenosti nebo sarkasmu. Je to suché konstatování skutečnosti.

Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt... procento dementních mezi námi je o něco nižší, než je průměr, tento fakt zakládá moji důvěru k tomuto parlamentu. Proto bych chtěl varovat před nekritickým spoléháním na referendum. Proto bych si přál, aby tento i budoucí parlament byl natolik inteligentní, aby l referendu - pokud možno nemuselo dojít.

Níže - celý jeho projev :

http://trololo.blog.cz/1602/male-pripomenuti <http://trololo.blog.cz/1602/male-pripomenuti>;

19 1
možnosti
MB

Pánové Kalousek a Zeman jsou si podobní více, než si oba myslí. Jediný rozdíl je v jejich světonázoru. A zde se k jejich vytříbené etiketě přidává i pan Koudelka.

0 0
možnosti
MJ

Jsou si podobni v tom, že oba chlastají první ligu.

0 0
možnosti
VS

Právo Zeman je možnost mluvit v parlamentu. A právo TOP 09 je odejít. Tak to v demokracii je.[>-]

8 2
možnosti
KV

Ale my zas máme právo to odsoudit. :-)

1 0
možnosti
JP

J43a92n 76P83a54v96l17í54k

11. 3. 2016 12:10

To chce klidnou mysl. Odchod ze sálu je symbolické gesto, na které mají poslanci právo. Věcně o nic nepřijdou, co bude pan prezident povídat, si každý může domyslet. Já to gesto hodnotím kladně, i když vím, že nic nevyřeší. Ale je správné postavit se k problematice jasně, neboli říci ano, ano, nebo ne, ne, jak je psáno v Bibli. Na rozdíl od mlžení, které tak provozují jiné partaje.

6 1
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.