Diskuse

Nosili jsme šátky rudé

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Konecne neco, co stoji za diskusi.

A rozdil mezi pionyrem a Hitlerjugend? Jeste zijici pametnici si vzpominam na taborove ohne a zabavne hry. Pionyru, aspon na Praze 4 vetsinou jen hloupe schuzovali po vzoru tech starsich.

1 1
možnosti
Foto

Jistý rozdíl je v tom, že Němci jsou ukázněnější a fanatičtější.

A co toto:

Young man, there's a place you can go.

I said, young man,

when you're short on your dough.

You can stay there,

and I'm sure you will find

Many ways to have a good time.

http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/village-people/ymca-15937

2 1
možnosti
Foto

Vida, bývalý člen KSČ !! Pěkný režim jste nám zde budoval. Omlouvá Vás jen to, že bájíte a přeháníte.

3 8
možnosti
Foto

S tím Pionýrem to nebylo tak tragické.

Horší vymývání mozků vidím v současné době třeba na Universitě Karlově.

Zde je vizitka: http://lukastomasek.blog.idnes.cz/c/496775/ceka-nas-novy-unor.html

4 4
možnosti
MK

Víš Petříku, s tím pionýrem to tragické bylo, už jen proto, že odmala se je komunisté snažili vychovávat jako budoucí komunistické kádry a loajální občany.

Jinak, můžeš mi říci, jak jsi schopen posoudit co je vymývání mozků a co není, když sám máš mozek naprogramovaný na obhajobu komunistů a jejich zvěrstvech?

5 5
možnosti
VC

Za hlubokého minula chodila moje dcera do Pionýra. Jednou v listopadu v odpoledním kroužku malovali. Dcera svůj výtvor přinesla domů. Byla na něm namalován pirátská loď. Černá vlajka, lebka a zkřížené hnáty. No paráda. Druhý den jsem jel autobusem do práce s jednou svojí koleginí, jejíž dcera s tou mojí chodili společně do Pionýra. Kolegyně se mě zeptala, jak se mojí dceři vyvedla ta Aurora. Tři zastávky autobusu se tak smál, že mi tekly slzy po tvářích. Jak vidno zříti, i tenkrát bylo veselo. Udržme si dobrou náladu i dnes. Věřím, že není daleko doba, kdy příjde nový listopad.;-D

4 0
možnosti
VC

Oprava dcery pochopitelně chodily,

0 0
možnosti
JV

J26i31r90i 18V27r60a80b84e25c

26. 2. 2016 17:47

Byla to odporna doba ,ale je zde nemalo lidi co si to zase preji.I uplne z hora.

0 1
možnosti
JR

J57a95n 78R98á82ž

26. 2. 2016 17:36

Jen pro připomenutí té doby:

Když Josiph Vissarionovič Džugashvili/Stalin zemřel, tak v naší škole (ZŠ Brno Lerchova -dnes Cyrilometodějská církevní škola ) na chodbě k ředitelně byl instalován cca 2m vysoký teploměr vedle fotky toho vraha, a bylo tam napsáno: "Teploměr lásky k Josefu Vissarionoviči"

. Pod teploměrem byl malý lihový kahánek, aby byla láska stále dostatečně horká. Při uhelných prázdninách jsme museli chodit do školy a dolévat líh do kahánku. Když jsem byl na řadě, zaspal jsem, přišel do školy až když kahan zhasnul, školník mne udal a byla z toho dvojka z chování a pohovor před vedením pionýrské organizace.

I takové absurdity byli komunisté schopni vyprodukovat!

7 0
možnosti
Foto

I72v98a36n 27M14a69r94e88k

26. 2. 2016 21:34

"Staré pověsti české" p.Ráži ? ! Rv

1 1
možnosti
MK

V Pionýru jsme nikdy nebyl, takže nemohu posoudit. Rudý šátek jsem nenosil a vím, že bych se zachoval, jako můj otec ( kdyby komunisté byli dodnes u moci), který řekl, že by mě raději viděl mrtvého než v té komunistické organizaci. Mnozí, kteří Pionýry vidí něco jako skauty si neuvědomují, že pro děti těch co prožili kolektivizaci a jejich dětí bylo tohle jen zpečetěním toho co se na nich komunisté dopustili.

4 2
možnosti
MD

Mnozi, az temer vsichni, kluci ho pry hned za rohem sundavali. Aby vypadali jako normalni kluci. Tak to nesmite zase tak prozivat.

1 0
možnosti
DD

Tak zrovna na pionýr mám jen dobré vzpomínky. Naučili nás slušnosti, pomáhat druhým, sbírali jsme papír, kaštany, jezdili do přírody i na noční pochody, učili se morseovku či uvařit guláš v kotlíku. Zkrátka ať vzpomínám jak vzpomínám, žádný výplach mozku jsem tam nezažil.

8 1
možnosti
MKP

Soudruh Filip nebo soudruh Grebeníček na tuto organizaci určitě též vzpomínají s láskou.

3 1
možnosti
JS

Vymývání mozků je stejné - vzpomeňte na paní učitelku ze včerejší Jílkové, udávání je stejné, pouze nelezeme do zadku SSSR, ale USA.

4 4
možnosti
Foto

Raději polezu do zadku USA než SSSR. USA aspoň vděčím za to, že ve východní Evropě skončil komunismus, a že se mu nepodařilo roztáhnout se i do jiných zemí, ač se o to snažil.

2 0
možnosti
EH

Ta databáze na https://pravdalaska.wordpress.com/monitoring/ je fakt síla. Není to žalovatelné?

1 0
možnosti