Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

honzahoff

7. 2. 2012 23:21
Karma

Jsem rád, že jste se přihlásil na stranu pro-life, i když ten článek je na můj vkus takový nějaký myšlenkově rozbíhavý do stran. Ale vlastně ten problém pojmenováváme podobně. Já to pojednal takto (+ pár zmínek v jiných článcích):

http://janhoffmann.blog.idnes.cz/c/145257/Clovicek-pry-neciti-bolest-No-a-co.html

1 0
možnosti
DKK

Děkanka Katedry Kroupologické

7. 2. 2012 23:13
Pche, modlit se? To tak necemu pomuze

Jestli skutecne chcete snizit pocet potratu, tak musite nabidnout osvetu a nejakou alternativu. Zatimco vetsina lidi jenom mele pantem, odsuzuje, reseni nenabizi.

Trestat jen zeny? A kdo to dite udelal? RODICE JSOU DVA. Je treba vic osvety a hlavne mezi muzi, aby byli zodpovedejsi. Hezky se to recni, ale kondom se nasazovat nechce. Nabidnout reseni v podobe zajisteni financni pomoci a postarani se o matku s ditetem, ktere nechtela. Nabidka bydleni, hlidani atd.  Ovsem je nutne si uvedomit, ze potraty jsou stare jako svet a neni je mozne uplne vymytit. Kdyz nebudou legalni, pribydou neodborne nelegalni provadeny v desnych podminkach. Kdyz budou trestany, budou stale. Sex a nechtene deti budou vzdy. Nerikam, ze schvaluji potraty misto antikoncepce, ale nekdy jsou nutne a rozhodnuti lezi na dotycne osobe, ne cizich lidech. A co kdyz je dite silne postizene a ma se narodit s vadou, se kterou nebude moci zit nebo se rovnou narodi mrtve? A ano, cislo snizeni potratu je skutecne chvalyhodne.

1 0
možnosti
L

lesicatko

7. 2. 2012 23:24
Re: Pche, modlit se? To tak necemu pomuze

Ano, rodičia sú dvaja, ale matka ma pravo otca dieťaťa neuviesť a može isť na UPT bez jeho vedomia . Potom ťažko požadovať , aby ten, kto jej to dieťa urobil niesol nasledky. Zvlašť zaujímavé je, ak matka dieťaťa neuvedie otca , da dieťa na adopciu pred narodením a potom sa po nejakom čase otec dieťaťa domaha prava vychovavať jeho / biologické / dieťa o ktorom ani nevedel , že bolo adoptované. Aj to sa stalo...

Detto, ked žena dala vedľa hniezda zachrany / babyboxu / dieťa a odišla. Stíhali ju, nie manžela, ten o ničom chudák nevedel...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

7. 2. 2012 22:51
Přirozené právo je mnohem jednodušší...

Jdete lesem a narazíte na hladového vlka... máte li alespoň klacek máte šanci vlka zabít dřív než on vás. Pokud to nezvládnete sloužíte dle přirozeného práva jako potrava pro jeho přirozené právo existovat.

Každý živý tvor má bezpochyby právo žít (Z prosté reality existence). Ale to je jenom na něm jak si to právo vymůže. Pokud to nezvládne... smůla pro něj. A je jedno jestli je to člověk, vlk, tasemnice, jabloň a lišejník.

Ovšem existence pro jakoukoli bytost znamená zabíjení. I stromy vlastním imunitním systémem zabíjí miliardy bakterérií a virů každý den. Na každý kousek jídla který si dáte do pusy nějaká životní forma zemřela (tedy pokud to není made in Spolana Neratovice)

"Právo" je nesmysl. Lidské, boží, nebo jakékoli jiné. Jediné co je reálné je to co chcete a vaše síla si to vymoci.

Když samice tygra nemá zdroje na nakrmení mláďat prostě je nechá umřít (býložravci) a nebo je aktivně sežere (dravci), lidský potrat jen šetří čas. Přeci jen naše schopnost plánovat je vyšší.

4 0
možnosti
H

honzahoff

7. 2. 2012 23:30
Re: Přirozené právo je mnohem jednodušší...

Poněkud se opakujete Rv

0 0
možnosti
KK

cihlarka

7. 2. 2012 22:46
tak hurá do středověku

Ano, hlasuji pro návrat ke starému dobrému středověku. Odhalené hříšné matky a andělíčkáře hezky popravíme a zbytek,.co to přežije, se už nejspíš nebude množit, páč jim to kvůli podmínkám při pokoutném potratu nepůjde. Předpokládám, že se poprav rád ujmete, jako sem tam nějaký kolega antipotratář v USA. O tom, že popravovat budete, nemusíte pochybovat, potraty se totiž prováděly a provádějí i tam, kde jsou za ně drakonické tresty a jsou společensky naprosto nepřijatelné.

Netuším, kde žijete, ale nevšimla jsem si, že by na potraty bylo nahlíženo jako na cool zábavu srovnatelnou svým dopadem s odstraněním kuřího oka. Dokonce asi budete šokován, že samy potratářky je z velké části považují za vraždu a vyrovnávají se s tím celý život i v případě, že potrat považují i nadále za nejsprávnější řešení své situace. Nicméně dokud nepřijdete s řešením, kdy nechtěné děti nebudou přicházet na svět nebo s tím, že každé takové dítě sám donosíte, porodíte a bez ohledu na jeho stav láskyplně bez násle

4 0
možnosti
H

honzahoff

7. 2. 2012 23:33
Re: tak hurá do středověku

Představa, že se pokoutní potrat nějak liší od nepokoutního, je nechutná propaganda. A jeden případ ženy, která se svou umělou interrupcí žádné výčitky nikdy neměla, také znám. Co se týče umístění těch dětí, dal bych je ženám, které dneska sají státní kasu na šarlatánství IVF, jež bych také zakázal.

0 0
možnosti
L

lesicatko

7. 2. 2012 22:15
Jasná demagógia

Každá jedna z tých žien, čo išli na potrat mohla dať generalny súhlas s adopciou pred narodením / legislatíva jej to umožnuje / to by ste mali 39 273 detí ročne na adopciu - mate toĺko rodín, čo by zobralo tie tdeti ? Evidentne nie, veď mate bez toho najviac detí na obyvateĺa z okolitých krajín v Detských domovoch . Máte toĺko pestúnskych alebo profi rodín, mate ich z čoho pri takýchto počtoch zaplatiť ? Evidentne tiež nie, končili by teda v ústavoch - mate kapacity a finančné možnosti umiestniť každoročne cca 40 000 detí ? Opakujem, každoročne, to je za 10 rokov veľkomesto nechcených detí, a v plnej nahote by sa ukazalo pokrytectvo takých, ktorí sú proti potratom, ale nerobia adekvatne kroky na to, aby to bez nich zvladli - samozrejme ak ticho neratajú s potratovou turistikou...

A to sú na obzore surogatne materstvá, asistované reprodukcie, a pod - všetko výzvy,ktoré RKC neprežula a bohužial stale viac zatlača tých čo jej veria do nekonzistentných pozícií. Čo je škoda...

5 0
možnosti
E

Egerie

7. 2. 2012 22:20
Re: Jasná demagógia

R^ samozřejmě, že by končily v ústavech. A nadto - v těhotenství se matka (těšící se na chtěné dítě) jistým způsobem musí omezovat... Dělaly by to i matky nechtěných dětí?

2 0
možnosti
JD

Krokodyl1

7. 2. 2012 22:12
"Svatá pravda" autora mne nadzvedla.

Autor blogu je velmi pravděpodobně fanatický bigotní katolík bez trochy tolerance, snažící se vnutit ostatním svůj pohled na svět jako "jediný správný".  Ano - pochopitelně má právo se dle svého přesvědčení chovat, ale ani v nejmenším nemá právo přezíravě vnucovat své ideály a představy ostatním a nazývat je vrahy!!! Bůh nás ochraňuj před tímto druhem věřících!! :-P

11 0
možnosti
E

Egerie

7. 2. 2012 22:21
Re:

R^

0 0
možnosti
VP

Sípomat

7. 2. 2012 21:58
Přijďte

Až budete mít dělohu.

8 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

7. 2. 2012 21:57
Trestat ženy za potrat?

Potrat považuji za vraždu, za úmyslné zabití, nic jiného to není. Jenže tady je po desetiletí vymývání mozků, které říká, že nenarozené dítě není živý tvor. Zastávají to např. lidé jako dr. Uzel, ale úplně první s tím přišli ruští bolševici. Po revoluci  ihned zavedeny rozvody na počkání a plná legalizace potratů.

Přestože potrat považuji za vraždu, tak nejsem za současné situace pro jeho trestání, zejména pro ženy. Tady je nejdřív třeba změnit myšlení velké části lidí, pak změnit zákony a pak až teprv snad trestat. Mám docela problém s tím katolickým přístupem, vnucovat vlastní morálku ostatním, kteří v Boha nevěří, nebo věří jinak. Cizoložství je něco, za co ve Starém zákoně trestalo smrtí a trestalo se to i později. Mým názorem je, že pokud někdo nesdílí můj mravní kodex, tak ho nemůžu vnucovat většinové společnosti. V současnosti společnost např. odmítá pedofilii, i když homosexualita je taky plně legální a v podstatě silně podporovaná.

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

7. 2. 2012 22:02
Re: Trestat ženy za potrat?

Pokud bych žil v jiné kultuře, kde je sex s dětmi docela běžný (např. Gándí se ženil ve 13, jeho ženě bylo tehdy 12 a vůbec nejde jen o Indii, nebo podobně mladé nevěsty v arabských zemích u dospělých i starších mužů), tak asi mým cílem by bylo změnit smýšlení těch lidí, než nějak trestat ty lidi, kteří dělají ty nežádoucí věci.

Myslím, že desatero v křesťanské době nefunguje jako trestní zákoník, jak kdysi Mojžíšův zákon či nyní islámské právo šaria. Pro lidi, kteří ho neuznávají tu platí světské zákony, které mohou být špatné, ale platí.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

7. 2. 2012 21:55
Jj, modlete se, aby:

se přišlo na antikoncepci, která nebude mít vedlejší účinky a bude 100% spolehlivá + aby jí užívali ti kteří nechtějí počít, nebo třeba aby lidé souložili pouze za účelem početí - jak je libo.

Mezi tím směřujte osvětu na majitele spermií a možná ještě důraznější, protože bez jejich "účasti" z níž si nese následek pouze majitelka vajíčka,byste se tu neměl nad čím pohoršovat.:-/

6 0
možnosti
BR

Stobka

7. 2. 2012 22:47
Re: Jj, modlete se, aby:

R^

0 0
možnosti
C

certik_bertik

7. 2. 2012 21:46
hmm

kdybyste radši té holce co je v maléru pomohli, místo toho tady čvantáte

4 0
možnosti
H

honzahoff

7. 2. 2012 23:46
Re: hmm

Já jsem koncem roku přispěl 1,000 na HPŽ ČR, které pro ty holky provozuje poradnu Aqua Vitae a podporuje snad i azylové domy. Takže na potraty už nadávat mohu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.