Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

CocoLoco

15. 9. 2009 14:54
Trest smrti na ně!

"Tresty které dnes padly, se mi jeví poněkud mírné."

Vážený pane,

a co byste za nedovolený vstup do cizí ruiny těm dětem provést? Sekat ruce? Nebo radši nohy?

0 0
možnosti
V

Vyplesk

15. 9. 2009 15:32
Re: Trest smrti na ně!

Jejich bolševickým rodičům bych nechal napráskat na zadek, za to, že je nenaučili slušnému chování a respektu k druhým.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

15. 9. 2009 14:38
Triviální ideologismus

Autorovo užití premisy "nedotknutelnosti soukromého vlastnictví" je naprosto nekorektní. Vůbec si neuvědomuje, že ochrana majetkových práv není božská pravda, která nám byla sdělena shůry a kterou musíme následovat, ale jen evolučně efektivní uspořádání vztahů ve společnosti, které jako takové má inherentně své limity: všude na světě jsou majetková práva tak či onak omezena (jinak by neexistovaly státy a každý pozemek by byl vlastní jurisdikcí a diktaturou). Lze diskutovat o tom, jaká jsou omezení v ČR a zda by bylo vhodné je zúžit či rozšířit, avšak axiomatické povýšení jakéhokoli stavu vlastnických práv na Pravdu je v praxi nepoužitelný a tudíž irelevantní ideologismus.

0 0
možnosti
V

Vyplesk

15. 9. 2009 15:33
Re: Triviální ideologismus

To, že nějaká parta násilníků, která si říká "stát"m okrádá ostatní, ještě neznamená, že je to spravedlivé

0 0
možnosti
TS

Destroyer7

15. 9. 2009 14:34
Zcela souhlasím

Není co bych k tomuto blogu dodal. Každý jsme se o bydlení museli zasloužit. Včetně rodičů tech fracků. A dokud jsme na to neměli, nezbývalo než bydlet s rodiči. Když si někdo plete demokracii s anarchií, má dostat po hubě.

0 0
možnosti
H

hk136

15. 9. 2009 13:35
xxx

"Hesla „Bydlení je právo" a jim podobná, jsou nesmysl a zavánějí levicovou ideologií. Nicméně i komunisté, které osobně nemusím, se od takových distancují."

Předpokládám, že nevyjádřený předmět "takových" znamená "takových hesel"

Tož to by mne zajímal názor komunistů na bydlení, myslel jsem že "Bydlení je právo" je opsané od nich... Že by přešli na "Zajistit si bydlení si má každý sám"?

0 0
možnosti
LP

phi

15. 9. 2009 13:34
do hezkých slov balíte jen vlastní omezenost

není úplně náhoda, že existují zákony, které omezují svobodu vlastníka kulturních památek, že existuje cosi jako územní plány. toto omezení vyplývá z přesvědčení, že zájem celku je v určitých ohledech zájmem důležitějším než zájem individua.

tento zájem vlastníci nemovitosti zjevně porušují, jinak by se jejich majetek nedostal do stavu, kdy je vhodný k 'zasquotování'.

z tohoto hlediska se stát chová nekonzistentně, jednu stranu trestá zatímco u druhé toleruje už roky nevhodné chování - ostatně v některých zemích je/bylo squatování za určitých podmínek legální. právě proto, že to byla nejlepší prevence proti bezohledným investorům porušujícím pravidla.

co je podstatně horší, že ono 'dostání přes hubu' je v médiích použito pro odvedení pozornosti od abstraktnějších, ale důležitějších problému. na pár dní je národ jednotný v rozhořčení proti squaterům.

a co je nejhorší, že někdo zapojený ve výuce dětí je evidentně netolerantní člověk nevidící širší souvislosti.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

15. 9. 2009 13:49
Re: do hezkých slov balíte jen vlastní omezenost

R^

0 0
možnosti
PK

kraken

15. 9. 2009 13:21
souhlas

R^

0 0
možnosti
MB

pointre

15. 9. 2009 12:41
Asi tak bych to viděl....

Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná právo druhého. Toť asi princip demokracie. Squatery neznám, jen nechápu proč obsazují cizí majetek. Svoboda? Právo? Ale kdeže, anarchismus :)

0 0
možnosti
JL

jvmlok

15. 9. 2009 12:08
Učitel?

Tak to teda doufám, že si rodiče Vašich žáků rychle rozmyslí, komu vlastně dávají své ratolesti na starost...podle hesla kno neumí učí, ve stejném duchu kdo nemá odvahu a žádnou občanskou zodpovědnost, argumentuje právy, která jsou v případě těchto nemovitostí zneužívána ve prospěch kapitálu nějaké taliánské mafie...nechat spadnout v čechách dům..no a co, vždycky se najde někdo...nejlépe stavební firma z neapole ;) která na místě postaví novou komerční budovu odpovídající nejpřísnějším bezpečnostním předpisům. Secesní dům? ale prosím vás...koho to zajímá, kromě těxch squatterů?!!!

0 0
možnosti
D

dr_NO_

15. 9. 2009 12:16
Re: Učitel?

dle mě má jakýkoliv majetek vždy menší hodnotu než jedno ze základních demokratických práv a to nedotknutelnost soukromého vlastnictví

0 0
možnosti
K

killerski

15. 9. 2009 11:37
lůzr

lůza? kdo je u tebe lůza? sám si lůzr. Kolik těch lidí osobně znáš? Na kolika squatech si osobně byl? Nebo je to jen další názor od stolu? bože tvůj......ach jo

0 0
možnosti
D

dr_NO_

15. 9. 2009 12:12
Re: lůzr

kdo obsazuje cizi majetek, je vždy a bez vyjímky lůza

0 0
možnosti
SA

stařičký abbé

15. 9. 2009 0:43
No, nevím...

O tomhle tématu už psala paní Jana Kolářová. A to se, s prominutím, nedá srovnat. Vy chcete učit děti? Vždyť se vyjadřujete jak zpustlík. Nevím jestli neomaleností chcete podtrhnout své argumenty v článku, nebo jestli se tak vyjadřujete normálně, pokud ano, přestaňte raději učit. Podobnou rétoriku může člověk najít na stránkách dělnické strany, národního odporu a podobných patologií. Snažte se tedy realizovat spíše tam než ve školství. A při psaní článků si vemte příklad třeba z výše zmíněné paní J.K., nebo poproste o radu nějakého kolegu češtináře. 

0 0
možnosti
MM

Muf007

15. 9. 2009 13:22
Re: No, nevím...

Nemám s článkem problém, výstižné a dobře napsané. Je, jak již bylo milionkrát řečeno, věcí majitele co s domem dělá či nedělá. Pokud ohrožuje okolí - konejte trestním oznámením! A ne nějakým monstr se nabouráním do domu, protože zza něj si zasloužíte leda výprask. Chápu, blíží se zima, vždyť i myši se již luk stahují do chalup. Tady to bude podobné. Nebydlícím a povětšinou nemakajícím asi začíná vlhnout zátylek. Je třeba se rychle někam nastěhovat nebo alespoň vyvolávat humbuk a poutat na sebe pozornost. Třeba zase přijede Kocáb a něco sežene.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.