Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Helena1

15. 7. 2009 13:38
Nepopírám, že máte pravdu, ALE...

...většina cikánů je fujfuj. V diskuzích většinou (s vyjímkou naprostých blbů) se NIKDO nebaví o zanedbatelné menšině slušných cikánů, ale VŠICHNI jsou naštvaní na odpad lidstva, parazity, atd... což je prostými zkušenostmi ověřená pravda.

0 0
možnosti
D

Dominicano

15. 7. 2009 14:03
Re: Nepopírám, že máte pravdu, ALE...

Rekl bych uz stoletimi znama pravda.. vzdyt jiz ve stredoveku se cigani museli hlasit  apozadat zdali mohou vubec vstoupit do mesta.. .. cigan zustane ciganem.. Menit s emusi predevsim oni ne majoritni spolecnost na ktere parazituji.. Vlastne i majoritni spolecnost by se mela zmenit, mela by jim prestat zneuzivat socialni system statu.

0 0
možnosti
JE

bude to tak

15. 7. 2009 13:14
Pěkný článek

Většinu diskutujících sice nepřimněl zkusit se na chvíli vžít, vcítit do cituace Romů, ale spousta lidí po přečtení tak snad udělala a alespoň trochu změnila své myšlení. Je to celkem mravenčí práce, ale snad mladší generace na tom bude s tolerancí a smyslem pro spravedlnost líp. Děkuji.V

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

15. 7. 2009 13:20
Re: Pěkný článek

naposledy jsem se vzil do situace romu tehdy, kdy z nejaky ten socialne diskriminovany stal u meho auta s cihlou v ruce a premyslel, jestli hodit hned, bafnout navigaci a doufat, ze ten paprda mu stejne nic neudela, nebo jestli ma prece jenom jeste chvilku pockat, nez zalezu na nejblizsi roh ...  

0 0
možnosti
RH

Ubaram

15. 7. 2009 13:12
já znám taky dva

První, u dráhy dělala jedna moje kamarádka, krásná mladá holka. Byla celkem pěkná čehož si lidé všímali a jedné noci se na ni začala lepit parta přiožralých skinů. Slečně se sice nakonec nic nestalo po stránce fyzické, ale odnesla si takové zážitky že dala výpověď. Mimochodem nebyla cigánka - špatné věci se stávají nám všem, ne?

A pak druhý, moje kamarádka cigánka si po škole našla práci, odešla od rodiny protože měla pocit že ji rodina "táhne dolů". Dodělává si střední při zaměstnání a pokud vím s diskriminací problém nemá. O své rodině od které odešla mluví jako o vyžírkách co by vyhnala do lesa kde ať se živí třeba hrabáním kořínků, protože oni dostali zadarmo bydlení které ona si ze svého platu dovolit nemůže, a ještě vidí jak jí stát strhává z výplaty peníze které jim pak nacpe každý měsíc za nic. Že by byla rasistka?

0 0
možnosti
MM

BlackAnonym

15. 7. 2009 14:21
Re: já znám taky dva

Právě že rasistka ne ze ano. protoze oznacila SVOU RODINU a ne celek

0 0
možnosti
IK

rotacni.hyperboloid

15. 7. 2009 13:09
Zkušenosti

Vážený pane,

vaše příběhy jsou sice hezké, ale já vám můžu z fleku kontrovat 3mi jinými příběhy, kdy se romové jevili při pohovorech slušně, byli následně přijati, ale všichni 3 museli být kvůli svým prohřeškům v pracovní době vyhozeni.

Jedna dívčina, zaměstnaná v kanceláři byla  sprostá po telefonu na zákazníky, rabovala firemní byt a rušila nočními party sousedy. Druhý případ - kluk práci moc neholdoval, neustále si vyřizoval soukromé hovory a chodil na cigáro. A do třetice zpronevěra firemních peněz.

A nyní otázka: zaměstnali byste po takovýchto zkušenostech roma, byť na první pohled perspektivního a slušného?

0 0
možnosti
ZK

armyshop

15. 7. 2009 13:13
Re: Zkušenosti

R^R^NE!!!!

0 0
možnosti
ZK

armyshop

15. 7. 2009 13:07
No,

průvodčích cikánského původu už jsem ve vlaku několik potkal, pracují, chovají se slušně, člověk si ani nevšimne, že je to vlastně cikán, proč taky, že? Ale jinak jsem se spoustou cikánů přišel do styku ve firmě, kde byli zaměstnáni, práce totiž moc nevykonali, už před více než třiceti lety. To totiž zaměstnáni být museli, i když zaměstnavatel věděl, že do práce moc chodit nebudou. Tak 3 - 5 dní v průměru měsíčně, samozřejmě byly také výjimky!, takže nic nového pod sluncem. Asi má hodně zaměstnavatelů špatné zkušenosti a to se špatně zapomíná, když vám odejdou s nářadím nebo se zbožím, nebo chodí do práce, kdy se jim zachce....:-/

0 0
možnosti
VP

vasapro

15. 7. 2009 13:04
pribeh

bez konce a se slabymi argumenty :-/Rv

0 0
možnosti
AR

ttata

15. 7. 2009 12:50
Pracující cikán je výjimka

Vaše příklady pracujících cikánů je bohužel málo. Pracuje jich velice málo, spíše promile... Osobně si vážím každého cikána, kterého vidím pracovat, na stavbách ve výkopech apod. Dávají tím i příklad ostatním, ale bohužel drtivá většina je na dávkách..............

0 0
možnosti
VM

Si0

15. 7. 2009 12:56
Re: Pracující cikán je výjimka

Přesně tak. Každý, kdo se uchází o práci, by se měl prezentovat nějakou pracovní minulostí. Platí to i pro toho nejposlednějšího dělníka. A všichni víme, že čím solidnější curriculum, tím větší šance. Nejen v managementu, všude. Troufnu si tvrdit, že naši spoluobčané indického prapůvodu mají tohle z velké části zatraceně mizerné a ani si s tím nějak nelámou hlavu.

0 0
možnosti
JT

killy

15. 7. 2009 12:44
Když to shrnem:

Drtivá většina z nich nepatřila do 16. - 17. - 18. - 19. - 20. století

.... tím spíš jich drtivá většina nepatří do 21. století.

Multikulturní řešení neexistuje.

Zbývá pouze represe....

......a to nikdo nechce přiznat !

0 0
možnosti
J

jack095

15. 7. 2009 12:33
No a ?

Nechápu jaksi pointu příběhů. Běžte je vyprávět starousedlíkům na sídlišti Janov.

0 0
možnosti
ZK

armyshop

15. 7. 2009 13:08
Re: No a ?

a nejen tam:-/

0 0
možnosti
TS

Destroyer7

15. 7. 2009 12:14
Jedna vlaštovka jaro nedělá

I já znám několik pracovitých a pracujících cikánů. Bohužel, také okolo sebe vídám ty, kteří nepracují, pracovat nehodlají, kradou a žijí ze soc.dávek placených z mezd těch, na které nadávají. A těch je, bohužel, většina.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.