Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

BlackAnonym

15. 7. 2009 15:10
he

základní pravidlo přírody(fungování světa) je, že přežití závisí na adaptaci(umění se přizpůsobit). To že politici se snaží vytvořit dokonalý svět, vytváří lidi jako vy, ketří se nedokáží přizpůsobit okolnímu světu a myslí si, že svět se přizbůsoví jim. Bohužel to nikdy fungovat nebude, nikdy. To je příroda a tu člověk nezmění.

Možná až budeme mít všichni čipy a budeme kontrolováni nonstop, tak se vytvoří dokonalé prostředí, bez násilí atd. Jenže pak budeme, tak obehnaný pravidlama, že vlastně už budeme dělat jen to co se nám řekne. A to lidi jako já nikdy nedopustí - radši chcípnu, než žít jako otrok.

Skotu zdar;-D

0 0
možnosti
P

Punisher

15. 7. 2009 15:58
Re: he

Správně,adaptace a přizpůsobení se je to oč tu běží.Bohužel cikáni se neadaptují nikdy ale stále budeme poslouchat nářky o bílých rasistech.

V článku jsou dva jakoby příklady netolerance ale kde jsou stovky případů cikánského neakceptování pravidel země v které žijí.

0 0
možnosti
W

wiliz

15. 7. 2009 14:59
.

Kdyby jen práce ale lidí štvé nepořadek, hluk apod. :-P

0 0
možnosti
R

roddie

15. 7. 2009 14:37
Nevím

zda tohle jsou zrovna ukázkové dva příběhy. 99% jiných a diametrálně odlišných se dějí každý den - cikáni, co rozkradou přidělené nářadí, cikáni na dávkách se záhadnými invalidními důchody pobíhající  a řvoucí na náměstí, cikánské tlupy kapsářů neštítící se okrást za bílého dne uprostřed města nějakého turistu, plná vězení cikánů ...

Také znám z vojny jednoho cikána, kterému bych se nebál půjčit peníze, ale jedna vlaštovka jaro neudělá. Dokud bude poměr bílých a cikánů v životě 98:2, v práci 90:10 a ve vězeních 30:70, nic se nezmění. Ani s extrémními názory.

0 0
možnosti
PM

kimos

15. 7. 2009 15:17
Re: Nevím

mam stejnou zkusenost,a spis potkam yettiho, nez pracoviteho cikana.......

0 0
možnosti
MM

BlackAnonym

15. 7. 2009 14:37
nechapu

Je zajmave, ze vsichni se zabivaji cigany a jejich vyziranim prispevku statu. Ale nikdo se treba nezabyva, tim jak nejvetsi protagonisti tohoto tematu, jsou jen stado nasilniku. Ja napriklad s Narodnim Odporem, fandama Sparty Praha, ceskymi nazis jsem v zitove mel desetkrat vic problemu nez s cigany. Nejsem anarchista, jenom jsem se u nich provinil tim, ze jsem mel v ruce skateboard.Na stalina treba tito hrdinove chodily obtyden s retezy, boxery atd. hodne kamaradu skoncilo napriklad se zlomenou celisti, bez zubu atd. Jeste k tomu tyto rytíři za pravdu kradli skejty a pak prodavali. Kdyz novy skejt stoji cca 4 tisice, tak to je dobry obchod.

A ted kdyz mame najednou hrozne dulezity problem cigany, tak tyhle nelidi jsou za hrdiny a vsechno co ja a vsichni moji kamaradi zazili s temahla zmr*ama, je najednou zapomenuto. A to ani neresim to, ze jsem nikdy nevidel, ze by se jeden z nich dostal na policii nebo byl jakoliv potrestan.

0 0
možnosti
J

Ježíš

15. 7. 2009 14:52
Re: nechapu

Přesně tak! Ultrapravice je mnohem nebezpečnější než všichni cigáni dohromady. Jsou to násilníci, bezmozci a primitivní nevzdělanci. Ti z nich, kteří jsou nějakým způsobem vzdělaní, jsou ještě daleko nebezpečnější, neboť své extrémní názory maskují a infiltrují do politiky a do dalších složek státu (Policie ČR). Je to tady už pomalu jak v německu před druhou válkou.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

15. 7. 2009 14:30
Já znám jednu slušnou cik.rodinu a odhadem

cca 200 cikánů co jsou k ničemu.Bydlel jsem v Bílině kde jsem byl multikulturně obohacován.

0 0
možnosti
JD

Dablin

15. 7. 2009 14:33
Re: Já znám jednu slušnou cik.rodinu a odhadem

R^

0 0
možnosti
ŠČ

Sarka-3

15. 7. 2009 14:15
Slohová práce 1. třídy obecné školy

Tak nějak vyzněl závěr vašeho článku. Nemohu si pomoci, ale pak jsem mu přestala věřit. Proč dáváte za příklad (a nejen vy) pracující Romy, je to snad něco zvláštního ? Mělo by to být samozřejmostí. V opačném případě uveďtě, prosím, také příběhy statisíců a staisíců poctivých pracovních příběhů obyčejných pracujících neromů v naší společnosti. Tím, že je neuvádíte, se cítím být silně diskriminována.

0 0
možnosti
KA

krabi

15. 7. 2009 14:02
a to chcete jako zevšeobecnit ?

8-o argumentovat konkrétními případy a podsouvat, že to platí všeobecne jě demagogie Rv

0 0
možnosti
KA

krabi

15. 7. 2009 14:04
Re: a to chcete jako zevšeobecnit ?

ještě - jednou jsem nechal nezamčeno a nikdo mi nevykradl - takže nemá smysl si doma zamykat. To je logika vašeho příspěvku

0 0
možnosti
MK

Logic

15. 7. 2009 14:01
pekne pribehy

Bohuzel ale v 90% pripadu dobre zamestnavatele vedi proc romy neprijmout, protoze jejich pracovitost a slusne jednani zacina i konci pri pracovnim pohovoru...nekdy mi to prijde kdyz jde rom zadat o praci, jakoby to pro nej byla prave ta dalsi maturita, a kdyz ji "dokonci" tak si oddechne s pocitem ze uz je konecne konec a nyni budou jen pristavat penize na uctu...

Druhy pribeh je smutny, ale je pravda ze samozrejme existuji i velice chytri a pracoviti romove....bohuzel jich je prave jen tech zbylych 10% a tak tech zbyvajicich 90% vytvari vetsinovou vizitku jejich cele komunity pro sve okoli. Ne nadarmo nam dala Kanada viza a ne nadarmo se snazi nas okolni staty presvedcit ze je rasove diskriminujeme, protoze sami romove, ac teto hlasky hojne vyuzivaji ke svemu prospechu, by to ve vetsine proste nevymysleli. Staty jim to primo rikaji do oci...a proc? Protoze nechteji resit ten samy a nejspise neresitelny problem, ktery mame ted s nimi my...

0 0
možnosti
D

Dominicano

15. 7. 2009 13:59
clanek jak od farare pri kazani...

KRASNY CLANEK, ZNAM ALETAKE JINE PRIBEHY, KTERE JSOU VYRAZNE CASTEJSI, nez vas... Cig.anske gangy v tramvajich a metru, ktere denne okradou stovky lidi, nemakacenka ketra se valeji pred vybydlenymi domy. Pred domy ktery byli uzpusobeny k bydleni, dnes by jsi tam nechoval ani prasata. A tyhle domy jim nevybydleli skini, ani belosi, ty si vybydleli samy ci.gosi. Proste flakani, kradeze, lumparny, podvody, asocialni styl zivota maj v krvi a mit budou. A zmena?? ta musi prijit predevsim od samotnych cig.osu..

0 0
možnosti
SR

Kuk na strejdu

15. 7. 2009 13:57
A jak je to v praxi

Výborné historky. Při podobných si vždy vzpomenu na osobní zkušenost z rodiny, kdy matka přijala na místo pokojských do hotelu cikánky. Všichni jí od toho zrazovali, ať to nedělá, že si naběhne, budou krást a dělat jiné problémy. Matka, naladěná v té době na podobnou frekvenci jako pan Pijáček, je na vlastní triko přijala. Když pak všechny (!) do tří neděl začaly na pokoji krást a bylo je nutné vyhodit, naštěstí to matce nikdo moc nepředhazoval. Pan Pijáček řekne, že to byla náhoda, že z celé republiky těch poctivých cikánů narazila zrovna na čtyři zlodějky. Soudný člověk si řekne, že moudrý se poučí z chyb vlastních i svojich a příště chybu neopakuje.

To není nic o rasizmu a podobně, to je o životních zkušenostech  a schopnosti se z nich poučit. Nic víc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.