Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Martin V

18. 7. 2009 14:09
Stále mně udivuje

Stále mně udivuje, že si autoři příspěvků o těch hodných a utiskovaných cikánech myslí, že ještě nikdy nikdo z tzv. rasistů cikána nepotkal a viděl ho maximálně v televizi.

0 0
možnosti
PV

Alcator

20. 7. 2009 13:01
Re: Stále mně udivuje

To to ale špatně chápeš.

Zkus mi vysvětlit toto: Jak to, že firma, ve které se Vladimír Železný poté, co vystudoval vysokou školu, ucházel o práci, mu práci dala? Vždyť je to člověk, který později naši republiku stál Deset miliard korun, což znamená, že každého z nás včetně kojenců a důchodců okradl o 1.000 Kč? Proč mu práci dali? Jak to, že zahraniční firmy i poté, co viděli, kolik bělošských podnikatelů dokázalo v Česku provádět daňové úniky apod., jsou schopné při zakládání svých zdejších poboček zaměstnat na místech ekonomů apod. bělochy? Proč nemají tyto firmy předsudky vůči těm hrozným bělochům, kteří tunelují, simulují, hážou se marod, falšují výkazy, dávají úplatky a já nevím co všechno?

Cikán ukradne lopatu za 150 Kč a je oheň na střeše. Podnikatel vykáže Audi A8 v plné palbě jako "vozidlo pro převoz stavebního materiálu", díky tomu ošidí stát o 200 tisíc, ale nikdo neřekne ani popel. Těch 200 tisíc, co podnikatel takto státu ukradl, mohlo jít na plat lékaře či učitele...

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

18. 7. 2009 7:31
Jen tak....

odkaz na "denik o vsem, o cem se v Ceske republice prilis nemluvi."

http://www.blisty.cz/2008/10/23/art43399.html

0 0
možnosti
MV

Martin V

18. 7. 2009 14:02
Re: Jen tak....

O tomhle se také moc nemluví a navíc je to pravdaR^

http://www.denik.cz/z_domova/vrbatky_romove_cikani20090716.html

0 0
možnosti
AT

Antek

18. 7. 2009 6:23
Cikáni...

Mám s nima své zkušenosti.Ve vedlejší vesnici žil jeden a ten říkal-já som cigán,já robím,romovja něrobja.A taky dřel jako mezek,postavil si rodinný dům,atd.Další zkušenost-v bývalém podniku jme měli dva a ti byli líní a do práce chodili jako do kurzu šití.Bylo to za bolševika,áčko se jim napsat nemohlo,aby nešli sedět.No a teď?Když je termín výplat sociálních dávek,tak je před úřadem černo...

0 0
možnosti
PV

Alcator

20. 7. 2009 13:24
Re: Cikáni...

před úřadem je "černo", protože bílým se to posílá na účet. Myslet si, že je v této zemi (v absolutních číslech) víc Romských než ne-Romských nezaměstnaných, je pitomost.

Je to začarovaný kruh, kdy firma nedá Romům práci, protože všeobecný názor je, že Romové pracovat neumí, a Romové pracovat neumí, protože jim nikdo práci nedá.

Kvůli nízkému vzdělání se obvykle dostanou pouze k nabídkám velmi mizerně placené práce (úklid...), takže po odečtení daní, nákladů na dopravu atd. jsou na tom hůř než na dávkách. Není jejich chyba, že nechtějí za práci dostávat méně než když nepracují.

Karel IV. nechal svého času stavět hladovou zeď, a kdo přišel ráno pracovat, dostal večer jídlo pro sebe i pro rodinu, aby byl on tím, kdo živí rodinu.

Jenže kdyby to dnes někdo zkusil zavést, ukázalo by se velmi rychle, že většina Romů jsou invalidé -- a nebo by se při první příležitosti stylem vojína Jasánka praštili krumpáčem do huby, aby byli na neschopence (a dostali odškodnění).

0 0
možnosti
M

motylek_02

17. 7. 2009 22:52
souhlas

moc pekne napsano. Ono mnozi ti spravedlive rozhorceni na romy maji ten dar ridit se heslem; skoda nadavky ktera padne vedle, takze nadavaji a osocuji i ty, kteri jsou v pohode. nelze hazet do jednoho pytle a nadavat nekomu jen za prislusnost.

0 0
možnosti
B

brnl

17. 7. 2009 16:05
No tomuhle moc nevěřím

to zřejmě autor píš o nějakých zcela extremních situacích.

Měli jsme Romy na vojně v rotě, rota lidí dost nízké úrovně většinou měli problémy si tehdá kdo je ministerský předseda, ty Romy to jsme si vůbec neuvědomovali že tam nějaké máme, za ty 2 roky jsem neslyšel jedinou rasistickou poznámku. V civilu jsem se s nějakými setkal i ve fabrice zase složení lidí převážně jen vyučení, zase jsem nezažil za 20 let nějaké rasistické poznámky, jsme je brali jako normální kolegy, snad se občas zavtipkovalo nad jejich pravopisem, v čemž nic rasistického nebylo.

Takže tohle co tvrdí autor tomu nevěřím že by bylo typické, protože já mám naprosto opačné zkušenosti.

Dneska věřím tomu že při přijímaní do zaměstnání mají Romové obdobné problémy jako mají i někteří bílí třeba lidi ve věku 50 let o těch si také leckterý hloupý personalista myslí že to jsou nepoužitelní lemplové nehodící se na žádnou práci ale nevěřím tomu že by šikovný řemeslník třeba z oboru stavebnictví nedostal práci.

0 0
možnosti
B

brnl

17. 7. 2009 16:08
Re: No tomuhle moc nevěřím

Dneska šikovný řemeslník se může živit i jako živnostník a tam už opravdu žádná diskriminace není ani podle věku ani podle kůže tam platí jen to co kdo umí.

Osobně mám ale obavy že problém je v tom že těch šikovných romských řemeslníků že těch je opravdu poskrovnu, proto také došlo k tomu že ty Romy vytlačili z trhu práce Ukrajinci kde je těch šikovných a pracovitýchh lidí kvantum.

0 0
možnosti
P

piitrs

17. 7. 2009 9:33
nejsou všichni stajní, ale většina je zničí

V jedné severočeské firmě pracoval mladý cikán hned po škole, byl to hodný pracovitý a šikovný kluk. Šéfové si ho nemohli vynachválit, každý s ním chtěl dělat. Po nějaké době začal brblat, že asi odejde, ale vedení o něj nechtělo přijít tak mu přidali. Po půl roce to začalo znovu. Ptali se ho proč chce odejít, ale odpovědi se nikdy nedočkali až jednoho dne za jeho šéfem dorazila jeho matka a spustila.: "Už ho konečně vyhoďte, on sám nikdy neodejde." a na dotaz proč bychom ho měli vyhodit, když jsme s jeho prací maximálně spokojeni, odpověděla "Jeho kamarádi od dětství se mu posmívají, že je blbej, že pracuje. A nikdo se s ním nechce bavit". No a jak to dopadlo? Nakonec neunesl nátlak svého okolí a po dalších třech měsících dal výpověď.

0 0
možnosti
A

ananym

17. 7. 2009 9:21
Ano, nechť ... práce baví

Na jihovýchodní Moravě jezdil sanitkou léta v nemocnici a pečoval obětavě o pacienty  nenápadný velmi snědý hodný pán. 

Dnes bych si přála, neznám jeho Vosud V ... , ať si ve vysokém věku užívá ve zdraví zaslouženou penzi ...a vzpomíná ... proč právě on se tak vymykal ... ! 

0 0
možnosti
GH

Gurney Halleck

17. 7. 2009 8:55
Ať Romové pracují …

… a nezneužívají sociální dávky, které jdou z našich peněz. A budeme mít po problému. My i oni. Tato slova, řečena jedou  studentkou při besedě o tzv. romské problematice, byla pravdivá a v podstatě jsou odpovědí na zbytek blogu. Diskriminace je jen reakcí na jejich ne kulturu, ale postoj ke společnosti a jejím pravidlům a  povinnostem. Ať pracují, nekradou a budou stejnou součástí jako  jiné  menšiny z celého světa.

Víza v Kanadě. Multi kulti stát, který prostě nechce lidi, kteří přitáhnou, zapláčou jací jsou chudáci, diskriminovaní, utlačovaní a ponižovaní. Prohlásí Kanado postarej se o nás, ale opovaž se po nás chtít abychom makali...

Nikdy jsem nebyl předpojatý, ale zkušenost má i mých blízkých jasně říká , že se raději chytnu za kapsy  když míjím někoho z oné menšiny. A ne že bych neznal i řadu těch "normálních". Vážím si těch , kteří makají ve výkopech nebo dělají manažera!!

0 0
možnosti
M

Michal1

17. 7. 2009 0:33
Pohádka

Ještě tu o Červené Karkulce, prosím!

0 0
možnosti
JK

Hansus

17. 7. 2009 7:37
Re: Pohádka

Autor tohoto článku se mýlí, asi nebydlí blízko romské komunity, kde jsou třebas na denním pořádku urážení spoluobčanů, poškozování domovní svobody (když nájemník odejde na nákup, na výlet, pak mají takoví lidé hej..), v některých případech i krádeže peněženek, sám jsem byl obětí, škoda cca 20 tisíc Kč. Vážím si slušných Romů. A ti druzí se zřejmě nepolepší, i kdybycho jim řekli 50x, že to je špatné....

0 0
možnosti
IT

Ion Tichy

16. 7. 2009 23:32
Existuje řešení?

Hezký text, jistě lze s většinou souhlasit. Ale jak vyřešit problém s ostatnímy? I kdyba bylo problémových Romů jen 50 procent (podle soc. průzkumů je to mezi 60 a 70 procenty), tak co s nimi. Pokud je mi známo, tak se žádnému státu ani režimu Romský problém vyřešit nepovedlo. Takže není čeko se chytit, není žádný pozitivní příklad. Osobně mám obavu, že západní a romská společnost je natolik nekompatabilní, že ani žádné řešení (humální) není. Bohužel.

0 0
možnosti
JK

Hansus

17. 7. 2009 7:42
Re: Existuje řešení?

Jedno řešení by tady bylo: vystavět na okrajich měst vesničky soužití s pohodlnými domky, které by obsahovaly dva samostatné dvoupokojové byty, kde by žili Romové. Tyto vesničky by měly dopravní spojení s městem. Na nákladech by se měla podílet i banka EU.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.