Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VU

fimon

30. 6. 2009 10:56
chtěl platit ale nemohl

můj otec se snažil v Kladně za svůj třídenní pobyt v nemocnici zaplatit marně. Stále mu vnucovali nějaký dar. Nevěděli co s penězi. Tak se naštval, nechal jim tam ležet oněch 180kč, nic nepodepsal a odešel. Peníze mu dorazili na účet zpět. Tak jim je zase poslal zpátky.

0 0
možnosti
PV

Kylchap

30. 6. 2009 11:02
dotaz

A jak se nemocnice dozvěděla číslo účtu? Doposud žádné zdravotnické zařízení po mně žádné číslo účtu nepožadovalo.

0 0
možnosti
OL

Ondrej Liska

30. 6. 2009 10:41
: -/

Lidi prestante si myslet,ze zdravotnictvi je samaritanstvi! Zdravi je hodnota jako kazda jina,tak byste se meli naucit ji cenit!Naklady na zdravotni peci rostou a u nas se lidi rozciluji nad smesnymi poplatky,ktere maji v podstate vyznam jakesi symbolicke spoluucasti.Zkuste se nekdy zeptat kolik stoji akutni luzko v nemocnici,kolik stoji vysetreni CT,MR..ZKuste to! Neustale si tu,pohrobci socialismu, stezuji,jak tu mame spatnou zdravotni peci..Uvedomte si,ze mame jedno z nej zdravotnictvi v Evrope.A to jen diky tomu,ze to nejlevnejsi je u nas lidsky faktor..Nebo si myslite,ze to je vysledek verejneho pojisteni?Budte vdecni,ze tu praci tady nekdo,navzdory zakonum a ceske povaze,chce vubec za ty prachy delat.Kdyby tady byly platy srovnatelne s Evropou,tak jak je kvalita pece,tak se pekne prohnete..Nastupni plat absolventa LF je v Nemecku 2000euro - u nas smesnych 14 000Kc- za absolutne stejne odvedenou praci.S autorem blogu plne souhlasim!

0 0
možnosti
KJ

jenkie

30. 6. 2009 11:44
Re: : -/

Nazdar pane Liško, on ten směšný plat u nás bere drtivá většina. Jak se odkazujete na Německo, tak to bohužel dělají i ty ostaní. Žijeme zde a naší společnou snahou by měl být nátlak na naše představitelé a tím potažmo na EU, sjednotit odměny za vykonanou práci podle profese a ne podle země. Vím, že je to fantasmagorie, ale jinak to bude stále stejné. Navíc, kdyby toto Brusel dokázal, nebylo by nutné vozit lidi z východu k nám na práci, protože i sestřičky by zde zůstaly.;-D 

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

30. 6. 2009 8:52
Poplatky

Poplatky ve zdravotnictví by se daly přirovnat ke spoluúčasti při nějakém pojištění. Pokud škoda nedosahuje určité hranice (většinou 5000), tak vám pojišťovna nic nedá a pokud ji překročí, tak si tuto částku odečte od uhrazené škody. Kdyby ve smlouvě nebyla toto ustanovení, tak by potom hrozilo, že každý by je otravoval s pojistnými událostmi ve výši třeba 100Kč.

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

30. 6. 2009 8:31
díky

R^

0 0
možnosti
MB

miri1

30. 6. 2009 2:50
Poplatky ve zdravotnictví

Pro Happy. Vážený pane,v tom případě když jdu k lékaři jsem simulant, který jde tak 1-2x do roka k lékaři.Děkuji. Že mne lékaři poškodily a nikdy jsem se nedostala na vyšetření, které nutně potřebuji-tunel. Moji babičku,která se nedostala včas do tunelu na vyšetření , ZABILI! Ve čtvrtek má výročí úmrtí.To chování a přístup v nem. byl děsný. Bohužel já o její POZDĚ konané operaci, při níž zemřela, nevěděla. Z 1 prostého důvodu: Já bych totiž udělala humbuk, že by se lékaři točili. Jak je možné že dle Vás jsme v podstatě povinni platit ve zdravotniictví a nhedostává se nám kvalitní péče. A jídlo?Ty BLAFY jíst nehodlám a do nemocnice mi bude jídlo nosit rodina. Každý má právo na názor, ale já rozhodně dar přijmu, protože ho příjímají nejvíc ti bohatí. Ať si Topolánek a spol-ptáci dají minimální mzdu a ukáží jak vyžijí včetně plateb ve zdrav. Jsem rozhořčena, že nám strhávají vysoké pojistné z té almužny a pak jdu a musím si péči zaplatit. Ptám se proč mám platit 2x a nedostat vyšetření.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

30. 6. 2009 7:52
Re: Poplatky ve zdravotnictví

zvláštní, že si stěžujete na průvodní jevy "socialistického zdravotnictví" (ano - je to napsáno správně - ve zdravotnictví v podstatě přetrvával socialismus), po kterém současně voláte.:-/

0 0
možnosti
MB

miri1

30. 6. 2009 1:34
Poplatky ve zdravotnictví

Nechápu odmítnutí daru. Jsem zastáncem jeho přijetí. Půjdu na operaci a jsem nyní bez práce. Pokud ji mít ještě nebudu, nevím z čeho bych poplatky hradila, když od ÚP nedostanu nic. Vždyť jsem nacpala za 32 let odpracovaných do ZP dost. Ateď si musím hradit všechnu návštěvu u lékařů a dost dávám za léky jak na předpis, tak bez něj. Ti oranžoví jak píšete, alespoň myslí a nelítají si za státní peníze na dovolené a Topolánkův syn? Nemám slov co si ten hejsek díky papínkovi dovolí. Prostě ať se poplatky zruší a máme zdravotnictví bezplatné. Dáváme jim myslím dost. ;-€;-O!!!!Miri B.

0 0
možnosti
D

da.rock

30. 6. 2009 0:39
Nikdo vám nebrání poplatky platit

A až budou zrušeny, můžete svému oblíbenému špitálu dál přispívat formou sponzorského daru. Jsem zvědav, kolik lidí se k vám přidá.;-D

0 0
možnosti
P

pěnice

29. 6. 2009 22:44
Dost často jsem teď byla v nemocnici,

protože tam byla moje maminka.Vybavení nebylo nejhorší,ale třeba podložky na proleženiny jsme mamince pořídili sami.Tyhle věci by léčebny měli mít a nemají..A upřímně říkám,nechci se dožít,že bych potřebovala v pozdějších letech nemocniční péči po úřadování takových Ráthu.Říkám Bože chraň.Až budeme zase strkat doktorům do kapsy tisíce,abychom se dostali na řadu s nějakou operací,jak to bylo dříve.Ještě si pamatuju sazbu za žlučník,ta byla 5 tisíc.To je ta Rathova bezplatná péče.

0 0
možnosti
H

HappyCz1824

29. 6. 2009 22:28
Naprosto s Vámi souhlasím.

 Za tu dobu, co platí poplatky, jsem ještě nestačil být nemocen tak, že bych musel být hospitalizován. Ovšem na různých prohlídkách jsem byl a vždy zaplatil svoji 30tikorunu. A udělal bych to stejně jako vy. A to už jen z principu, abych ty oranžový blázny, tvářící se jako sociální demokrati, naštval. Ono je pěkné, že ušetřím pár korun u lékaře, ale budu jezdit po rozbitých silnicích, čekat o pár let déle, než se v obci vybuduje čistička. Lidé si myslí, že z cizího krev neteče. Je to možná pravda. Avšak, tohle je krev nás všech a když s ní budeme takle plýtvat. Zachvilku nebude na nic. Stejně jako Vy, rád zaplatím svůj poplatek v nemocnici, aby opravdu vážně nemocní nemuseli prosit o milodary na svoje léky, nebo operaci.

0 0
možnosti
P

Priestman

29. 6. 2009 22:24
Díky za článek!

KarmaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.