Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Michal1

30. 6. 2009 14:31
Money for nothing

Pane Pijáček.

Buďte realista. Neplatíte pro to, aby si nemocnice pořídila nové postele a dobré léky. Platíte pro to, že zdravotní pojišťovny mají vysokou režii, distributoři léků nejvyšší marže v Evropě a doktoři si píšou neoprávněné výkony (účtují si neprovedenou práci). Vaše peníze neskončí na odstraňování povodní, za ně se někde v ústředí VZP koupí nějaké referentce nový počítač, protože ten půl roku starý jí barvou nesedne ke kostýmku. Ratha nemusím a ČSSD s její politikou zadlužování už vůbec ne, ale nebuďte proboha, tak naivní. Nejdřív je třeba zcela změnit, a hlavně zprůhlednit finanční systém zdravotnictví, a potom teprve uvažovat o poplatcích. Peněz je ve zdravotnictví dost, jen končí jinde než právě v nemocnicích.

0 0
možnosti
JV

Georgik-I

30. 6. 2009 14:43
Re: Money for nothing

Vážený pane, naivní jste Vy, pokud si myslíte, že proplácením poplatků zabrání bohatnutí farmaceutických firem, lékárníků, lékařů - podvodníků atd. Nikoliv, proplácení poplatků pouze odebere peníze z jiných kapitol, stejně to ve finále zaplatíme a se zdravotnictvím to zůstane stejné. Mimochodem, já jsem bral zavedení poplatků jako první kok k reformě, krok, který měl určitým způsobem zabezpečit peníze na provedení reforem, protože každá reforma něco stojí a dle mých zkušeností, čím tvrdší reforma, rozumějte čím větší úspory na konci procesu, tím větší jsou většinou náklady na její provedení. K dokončení reforem bohužel nedošlo.

To nemluvím o tom, že kraje a jejich páni hejtmani porušují zákony této republiky. To je prostě naprosto nepřípustné a soudruzi by za své jednání měli být hnáni k odpovědnosti a vyčerpané peníze by měli zacvakat ze svého. 

0 0
možnosti
K

Kudllanka

30. 6. 2009 14:13
Rathodajka a Paroslibotechna

To chci vidět, kde teď ti dva mocichtiví papalášci vezmou na pomoc po povodních, když vypláceli z rozpočtů kraje hovadiny! Před soud s nima a za katr, dokud to nesplatí! ;-O;-O;-O

0 0
možnosti
JV

Georgik-I

30. 6. 2009 14:44
Re: Rathodajka a Paroslibotechna

Neboj, oni to hodí na předešlou vládu, on už to nácek Rath nějak překroutí

0 0
možnosti
A

Atsalv

30. 6. 2009 14:12
rád jsem zaplatil

Souhlasím s článkem, jsem důchodce, ale doma mi na jídlo nikdo nepřispívá, tak proč bych nemohla uhradit za stravování v nemocnici, navíc , že tyto peníze zůstanou v nemocnici kde mohou být použity. Nechápu, ale platby v lékárnách ty by se měly každopádně zrušit. Většina lékáren je v soukromých rukou, marže mají vysoké, o platech zaměstnanců lékáren si mohou nechat zdát nejen sestry, ale i lékaři specialisté. Nechápu, na co se příspívá tam, na lepší služby - jaké ? Jiným živnostníkům nikdo také neplatí za to, že u nich můžeme třeba nakupovat jejich pečivo, či jiné zboží. 

0 0
možnosti
K

Kudllanka

30. 6. 2009 14:19
Re: rád jsem zaplatil

Jojo, to je proto, že si lidi nejsou líní kvůli běžně dostupnému léku za 15 korun vystát u doktora frontu, a vymoct tak za výkon další zbytečné peníze. Tak se zavedlo těch 30 korun za recept, aby si ty léky volně kupovali.

Má to mouchy ale už je připravena novelizace. Mě to osobně nevadí, protože já si léky volně dostupné kupovala už za komunismu, nemám čas vysedávat kvůli acylpyrinu u doktora. Ale někteří důchodci jo, chodili se tam do čekáren bavit a stejný lék si nechávali předepisovat v nadbytečném množství i od více doktorů - dyk to je zadarmo, ne?

Ve své stařecké demenci nechápali, že tím šidí péči o skutečně nemocné lidi, mnohdy i vlastní potomky.

0 0
možnosti
OS

skalin2000

30. 6. 2009 14:08
Platím

Jsem solidární s nemocnými. A to žiji od výplaty k výplatě s hypotékou a ženou doma s dětmi.

0 0
možnosti

Jan Žižka z HK

30. 6. 2009 13:52
foto z roku 1983, dnes je strejda nad hrobem, kdoví

kdo to psal.. :-/

0 0
možnosti
C

cenzořisko

30. 6. 2009 13:14
nesouhlasím

takové bláboly se snad nedají ani napsat,oni ti dědečkové a babičky strašně rádi platí (výplod chorého mozku),proč se nemůžu svobodně rozhodnout,že nechci platit zdravotní pojištění a pokud omarodím,tak všechno zaplatím ze svého nebo chcípnu,proč mi pojišťovna nenabídne spoluúčast tak jak je to např. při pojištění auta,proč nemám bonus nebo malus,jak mě pojišťovna motivuje abych se staral o své zdraví,v našem zdravotnictví jsou peníze až na prvním místě a pak jde o zdraví

0 0
možnosti
THJ

tvé horší já

30. 6. 2009 13:22
Re: nesouhlasím

protoze jedna banalni operace slepeho streva stoji priblizne stejne jako nyvy automobil stredni tridy. a jedna slozitejsi operace stoji tolik, kolik zaplatis na zdravotnim pojisteni ty, tvuj syn a mozna jeste jeho syn. tak proto, vis.

0 0
možnosti
D

Dennys

30. 6. 2009 13:03
Je smutne,

ze tu vlada ODS v poslednich dvou letech hospodarila tak mizerne, ze stavbu nejdrazsich silnic a dalnic v Evrope musi financovat tricetikacky vytazene od duchodcu.:-) Alespon tak jsem pochopil "argumentaci" modrych - par desitek milionu uhrazenych poplatku muze za mizerne silnice v Bananistanu.

0 0
možnosti
C

cenzořisko

30. 6. 2009 13:16
Re: Je smutne,

divíte se,já vůbec ne,za co si asi Řebíček koupil badlení v DubajiRv

0 0
možnosti
KK

charliehk

30. 6. 2009 13:01
Každej socan tady brečí

že si  má za své zdraví zaplatit 30-100 Kč (směšné),ale za svého psa vytáhnou za operaci 5000,- i víc ani nemrknou. Už abyste byli na smrtelný posteli to budete prosit že zaplatíte cokoli jen at vám někdo pomuže,a je škoda že nemocnice nedavají učtenky co každý výkon opravdu stál at si to ti co říkají kolik toho už zaplatily mužou odečíst,asi se budou divit.  Ale co koupim si kartáč marlborek basu plzně na budu nadávat na vládu jaký to jsou k..vy,vsak oni mě snad chcýpnout nenechají.!!!

Jste UBOHÝRv

0 0
možnosti
K

Kudllanka

30. 6. 2009 14:28
Re: Každej socan tady brečí

Moje řeč R^R^R^

0 0
možnosti
JM

J i ř í

30. 6. 2009 12:59
Ještě že jste nebyl ve Středích Čechách.

Jak to vypadá, tak ti, kteří tam budou v nemocnici zdarma, budou musit na rukávě nášivku "Pobyt v nemocnici sponzoroval Rath I. Veliký".

0 0
možnosti
PV

Kylchap

30. 6. 2009 10:58
Pane autore,

tak placení poplatků prý socanům  vyhrálo volby. Ale pacienti poplatka platí. Nemáte v tom hockey?

0 0
možnosti
VU

fimon

30. 6. 2009 11:02
Re: Pane autore,

nejsem autor, ale ANO, poplatky ČSSD pomohli vyhrát volby. Spousta lidí šla k urnám jen s vidinou 30-ti korunové bankovky. Bohužel, většině lidí také nedošlo, odkud ty peníze půjdou. No přeci od kraje. A kde je získá kraj? Od státu. A kde stát??? A dostane kraj od státu zvláštní peníze na poplatky. Nedostane. Kde tedy ušetří? Třeba na silnici. Takže, až nám odejdou na autě tlumiče a budeme platit několik tisíc za nové, můžeme si říci: " Alespoň, že nemocnici mám ZADARMO"

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.