Je mi z Vás smutno, pane prezidente

22. 04. 2018 13:18:45
Jako volič, který Vám ve druhém kole dal hlas, byť s obrovským sebezapřením, nevycházím z údivu nad skutečností, že místo státnické účasti při repatriaci pozůstatků J. E. kardinála Berana, pochleboval jste komunistické sebrance.

Než jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb dal svůj hlas, dlouho jsem váhal. Opravdu nebylo z čeho vybírat. Mohl jsem se rozhodnout mezi Vámi a člověkem jehož jméno jsem už zapomněl, člověkem, kterého silně prosazovaly obě kavárny, pražská i brněnská. Rozhodoval jsem mezi možností špatnou a ještě horší. Na rozdíl od Vašeho protikandidáta jsem si myslel, že vím, co od Vás můžu čekat. Nikdy by mne však nenapadlo, že pouhé tři měsíce po svém zvolení podpoříte partaj se zločinnou minulostí, partaj hlásící se ke zrůdné ideologii marxismu-leninismu, k ideologii komunismu.

A to právě v den, který se stal symbolem protikomunistického postoje. V den, kdy se vrátily do vlasti ostatky J. E. Josefa kardinála Berana. Člověka, kterého nenáviděli a pronásledovali představitelé dvou nejzločinnějších ideologií v historii lidstva, nacismu a komunismu. V den repatriace člověka, kterému se dostalo pocty jako nikomu jinému. Člověka, který byl pochován po boku papežů. Takové pocty se Vám, pane prezidente, nikdy nedostane. Možná i to byla příčina, že jste se nezúčastnil obřadů souvisejících s návratem ostatků tak vynikající osobnosti. Troufám si tvrdit, jedné z největších osobností českého i moravského národa. Okolnost, že nejste věřící, není podstatná. Jste prezidentem občanů tohoto státu a jako takový jste měl přímo povinnost zúčastnit se tak významné události. Místo toho jste dal přednost komunistickému guláši. Plivnul jste tak do očí tisícům lidí, kteří Vám dali hlas jako alternativu před pro ně nevolitelným Vaším protikandidátem. Chce se mi blejt, pane prezidente!
Při svém kázání se J. E. Dominik kardinál Duka pozastavil nad skutečností, že nejste tam, kde byste měl být. „Je jistě náhodnou souhrou okolností, že ve chvíli, kdy my zde vítáme kardinála Berana, je prezident republiky hostem na sjezdu komunistické strany, která se přes volební porážku dožaduje stále většího podílu na moci? To je velmi zřetelné znamení hodiny, v níž se náš národ nachází a o to větší zodpovědnost připadá hlavě státu, aby zaznělo rozhodné slovo.“ Snad tato slova alespoň trochu omilostní otce kardinála v očích pražských a brněnských kavárníků. I když ...
Dnes je neděle Dobrého pastýře. Co to má společného s Vámi, pane prezidente? Víc, než si myslíte. Jako hlava státu, jste pastýřem našich národů. Jako takový máte dbát, aby stádo Vám svěřené co nejlépe prosperovalo a žilo v klidu, aby v něm nedocházelo ke zbytečným třenicím. Měl byste co nejlépe pečovat o poctivé ovce, kterých je v naší zemi většina. Místo toho jste dal přednost neposlušným kozlům a beranům.
Zamyslete se nad sebou, pane prezidente, ještě máte čas. Není ho však mnoho.
Opravdu je mi z Vás smutno, pane prezidente Zemane.

Autor: M. K. Pijáček | neděle 22.4.2018 13:18 | karma článku: 41.39 | přečteno: 4722x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jiří Kačír

V USA je standard jen 10 dní dovolené ročně a ne každá firma nabízí volno o všech svátcích

V posledních letech jsem se několikrát zajímal o možnostech práce v USA. Na toto téma jsem četl řadu názorů a článků, realita pracovních podmínek v této zemi mi trochu vzala iluze.

29.3.2024 v 16:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 17 | Diskuse

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 70 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 18.33 | Přečteno: 254 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.96 | Přečteno: 145 | Diskuse
Počet článků 284 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2236

Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...