Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prezidenta Zemana nemusím, ale…

Miroslav Kalousek se svými věrnými před hodinou plivnul do tváře téměř třem milionům občanů této země.

Prezident Zeman se rozhodl svým vystoupením v Poslanecké sněmovně podpořit návrh zákona o celostátním referendu. Tento zákon je solí v očích především opozici, kdy po podle výroků některých, z našich daní velmi dobře placených poslanců, by se občané de facto dostali nad volené zákonodárce, tedy poslance a senátory. To by ve skutečnosti znamenalo, že by tito dobře placení polobozi museli plnit vůli svých voličů, které dnes mnozí znají většinou jen před volbami.

Krásným příklad nadřazenosti předvedla před hodinou TOP 09 v čele se svým předsedou. A priori nesouhlasila s projevem prezidenta republiky a odešla ze sněmovního sálu. Pan předseda Kalousek sice hlavě státu přiznal právo promluvit k zákonodárcům. Avšak on sám si vyhrazuje právo jej neposlouchat. Jenže má opravdu toto právo? Chtěli by to jeho voliči? Možná by získal jejich souhlas, alespoň od většiny z nich. Jenže tím, že byl zvolen, plynou mu i nějaké povinnosti. Mezi ty nejzákladnější patří účastnit se jednání a tedy poslouchat projevům či žvaněním, nazvěme to jakkoliv, i těch druhých, se kterými nesouhlasí. Jestliže se chová jinak, podobá se trucovitému děcku, které nechce poslouchat. U děcka to obvykle spraví pár na zadek. Co pomůže u střečkujícího poslance? Tuto otázku by si měl zodpovědět každý volič sám, dříve než vhodí lístek do urny.

Zemana jsem nevolil, a mohl bych jej tedy neuznávat. Jenže on dostal důvěru od dvou a tři čtvrtě milionu občanů této země. Takže je našim prezidentem, ať se nám to líbí či ne. Je prezidentem i mým, i Kalouskovým či Schwarzenbergovým nebo Babišovým. Zda jsou výroky prezidenta Zemana populistické či nikoliv, nehodlám rozebírat. Každopádně nahlas zastává názory, které jsou v souladu s názorem občanů této země. Nebo s názorem pouliční lůzy – chcete-li. Tento názor je velmi často, zvláště v poslední době, v rozporu s názorem politiků, které do závratných výšin, v nichž neslyší hlasy zdola, vynesly právě hlasy ulice. Když jsem vzpomněl tu pouliční lůzu, kdo vynesl na papalášské výsluní mnohé polobohy ze současné politické garnitury, pány Kalouska a Schwarzenberga nevyjímaje? Byla to v sychravých listopadových dnech právě ta ulice, kterou mnozí současní politici tak vehementně pohrdají. Ta ulice totiž není zas tak tupá, jak zní z pusinek mnohých pánů politiků či z veřejnoprávních médií. Jinak o pouliční lůze či obyčejných lidech se zmínil i pan prezident ve svém projevu. A s jeho slovy, jako obyčejný člověk nebo jako součást pouliční lůzy, musím souhlasit.

Masivní antizemanovské tažení se stává organizovaným tažením proti názoru občanů této země a začíná, pomalu, ale jistě, sklízet své ovoce. Tím je čím dál větší souhlas ulice s názory nenáviděného prezidenta. Znám řadu lidí, kteří Miloše Zemana nevolili, lidí nevěřících i hluboce věřících, jež v příštích volbách, pokud by se měli rozhodnout mezi stejným či podobným výběrem, jako při volbách posledních, dali by hlas Miloši Zemanovi. Přes veškeré analýzy a prognózy politologů. Jenže lidé se neřídí rady těchto akademických mudrců. Lidé, tedy obyčejní lidé, lůza či ulice, mají svůj rozum. To ostatně došlo i jedné celebritě, jež se nehodlá ucházet na prezidentský úřad, poněvadž u nás není dost rozumných lidí. Tohoto mudrce vzpomněl i prezident Zeman ve svém projevu, byť jej přímo nejmenoval.

Miloš Zeman tak není bez šance a stupňující se hysterie vůči němu stále zvyšuje možnost jeho novuzvolení. Je to dobře? Určitě ne. Jenže jeho protivníci mu cestičku k prodloužení pobytu na Hradě ve své nenávistné zaslepenosti soustavně připravují. Bohužel.

Autor: M. K. Pijáček | pátek 11.3.2016 11:59 | karma článku: 37,73 | přečteno: 1966x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5210x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7352x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrchní soud rozhodne o odvolání muže, který dostal devět let za týrání družky

25. dubna 2024  8:49

Olomoucký vrchní soud dnes rozhodne o odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  8:38

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  8:38

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.