Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Doporučuji ty hlasy nasměrovat ODS a před tím se informujte, o kolik zvýšil jako bývalý ministr školství on odměny učitelům. Toto je příklad demagogie jak vyšitý....;-D

1 0
možnosti
Foto

Přečetl jsem si Váš profil. Odpůrce moci, který radí jiným, aby tuto moc využili pro svůj prospěch.

2 0
možnosti
VB

Dobrý příspěvek do diskuze - nejprve prokádrovat.

0 0
možnosti
JS

Moc jsem to nesledoval, ale dělá to ně mě dojem, že odbory si hrají svou vlastní hru, aby se zviditelnily, bez ohledu na to, jaký je názor většiny učitelů. Prostě už se dlouho nijak neprojevily, Teď využily jako záminku to, že zatímco oni chtěli, aby 100% přidaných peněz šlo na tarify, ministr z toho 20% nechal na ohodnocení kvality učitele. Nechci se zastávat ministra Plagy (i když si myslím, že historicky nejhorším ministrem byl vévéčkař Josef Dobeš) a už vůbec ne premiéra Babiše. Ale tohle je podle mě takové střílení na holuby, když už všichni uletěli, ale je potřeba, aby aspoň byly slyšet výstřely.

6 0
možnosti
JR

J52a96n 11R59á52ž

6. 11. 2019 18:31

Stávka je debakl, ne že není. Už důvody, které ten podivný člověk v čele odborů, po všech možných úpravách, v předvečer stávky zveřejnil, jsou zcela nesmyslné, protože, nejvíc se má navýšit fond odměn ne tarify, neb čím méně mají ředitelé ve fondu odměn a tarify jsou rovnostářské, tím méně mohou odměnit kantory, kteří vykazují pozitivní výsledky a jsou jako dobří hodnoceni jak žáky, tak rodiči.

No neposledním důvodem, proč označit stávku jako debakl je ten, že většina učitelů se k ní nepřidala a ti, se kterými jsem dnes mluvil, její vyhlášení považují za naprosto hloupé.

No a chtít srovnávat působení paní Valachové ve funkci ministra školství s kýmkoliv, podle mne i s houpacím koněm, musí vyznít v její neprospěch. Takže Vaše poznámka, že by mohla být hodnocena lépe než pan Plaga, je naprostá hloupost.

7 0
možnosti
VB

Plaga je ministr, který je arogantní na své odpůrce a je ve vleku neziskovek (Eduin).

Učitelé jsou zvláštní kasta - řada z nich se pokládá za elitu, přitom například podle platů jsou řazeny mezi středoškoláky a jejich prestiž neustále klesá. Řada z nich dnes promarnila šanci se ozvat - tak ať se nediví, až se zase propadnou do příjmového podprůměru. Ono totiž šetřit na učitelích je snadné - je jich hodně, takže úspory na jejich platech se projeví, a nedokáží se sjednotit a protestovat.

1 1
možnosti
LK

L16u50b74o66š 54K35r20i92m42l

6. 11. 2019 18:09

Jen vznesu zásadní otázku. Co je dost velká výplata? Podle jedně paní učitelky nestačí 35 000,-, protože je samoživitelka a nemá dostatek peněz na kroužky pro děti.

Za mě bych začal hodinovou mzdou za rok a jejím porovnáním v jednotlivých profesích vč. volna. Pak bych pokračoval tím, že bych přestal kádrovat kdo má jaké zaměsnání a jak je důležitý pro společnost (viz stávka nevzdělaných popelářů v NY). A končil bych výsledky práce, které jsou měřitelné.

Ale jinak je to skvělé;-D;-D

1 0
možnosti
DR

No to víte. Někteří stále ještě nepřišli na to, že povolání učitel není jediné povolání v tomto státě a stále se proto považují za nadřazenou šlechtu.

2 1
možnosti
RB

Víte pane Pijáčku co je největší paradox? Že odbory neprotestují proti těm 10 procentům, ale kvůli tomu, že jde 8 do tarifu a 2 do odměn. Takže podle mě ten kdo dneska stávkoval a tu stávku podporoval (tedy i vy) jsou komouši. Proč? Protože za komunistů měli všichni stejně.

A já se vás pane Pijáčku ptám: "Má mít stejně učitel, který se sebevzdělává a chce být lepším a přínosnějším pro společnost jako ten, který na to kašle a chodí učit stylem, že si to tam odsedí?"......

Dle vašich slov mají mít tedy oba stejně, i když jsou kvalitou někde úplně jinde. Tak proč by neměl mít ředitel (protože ten do toho vidí) možnost dávat odměny těm, kteří se snaží a chtějí být lepší?

8 0
možnosti
PK

Nevím podle čeho soudíte, že pani Valachová byla lepší ministr..?

9 0
možnosti
VB

Protože Plaga je nejhorší. Arogantní, sebestředný, opírající se o samozvané neziskovky, s lidmi, kteří buď nikdy neučili nebo učili tělocvik a pak ze školství zdrhli. Valachová měla alespoň ideály, Plaga má jen své ambice.

0 0
možnosti
Foto

Sledujíc učebnice mých vnuků, nabývám pocitu, že škola se dnes stává pomalu opět místem indoktrinace, tentokrát levicově sluníčkářské. To považuji za závažnější než boj o to zda 2% budou v té či oné přihrádce. A stávky v netotalitní demokracii považuji za vydírání a braní si rukojmí, zde dokonce dětí.

17 3
možnosti
Foto

I84v71a19n 13M29a20r46e54k

6. 11. 2019 15:19

Pane Vlasáku. R^[>-]

3 1
možnosti

R^R^R^

Dík za moudrá slova!

O chování našich politiků k lékařům, sestrám a učitelům:

https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=734525

!!:-)

3 3
možnosti
JR

J96a52n 45R15á83ž

6. 11. 2019 18:34

Moudrá slova? Asi máme o obsahu slov, které lze označit za moudrá, zcela rozdílné představy. Takže rozporovat to nebudu!

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS