Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

O tom, co je zneuctenim statnich symbolu, by se dalo diskutovat. Napriklad:

Je vetsim zneuctenim statu vyveseni rudych trenyrek misto statni vlajky, nebo (opakovane) udeleni prezidentske funkce ochlastovi, neprojevujicimu sebemensi znamky slusneho vychovani?

Je vetsim zneuctenim pravoslavneho chramu to, kdyz v nem kapela s neslusnym nazvem odzpiva neslusnou pisen, nebo to, kdyz pravoslavna cirkev dovoluje vlade, vedene byvalym agentem tajne policie, ktera jejich kneze po vetsinu minuleho stoleti posilala do gulagu po stovkach, aby ochranu dustojnosti jejich viry vyuzivala jako zaminku k odstranovani vlastnich kritiku?

Predelani hudebniho aranzma hymny? A co jako? Beztak tvori podstatnou cast ceske hudebni tvorby predelavky zahranicnich hitu, ktere vznikly ukradenim puvodniho motivu (bez jakekoli odmeny puvodnimu autorovi), nahrazenim textu nejakou slataninou, ktera se mozna s puvodnim textem rymuje, ale tematicky vubec nesouvisi (a dokaze zabit veskereho ducha puvodni skladby i polovinu neuronu posluchace), a nakonec vytvorenim levne syntakove napodobeniny puvodniho hudebniho doprovodu (zni jako detske klavesy Casio, zakoupene ve vietnamske trznici). Ostuda naroda je, ze tento akusticky odpad jiz kolem pul stoleti plni horni pricky hitparad, zatimco spoustu hodnotnych svetovych umelcu u nas kvuli mizerne navratnosti nakladu poradatelum vystoupit neuvidime. Zkratka a dobre, i kdyby olympijsky vybor tu hymnu nechal transponovat do arabske stupnice a doprovazet bubnovanim na djembe, jednalo by se nanejvys o pristup stejny, jako je pristup celeho naroda k cele hudbe.

0 0
možnosti
MG

(dokonceni)

Co tady jeste mame? Vytazeni vlajky z vaginy? Vlajky, "s kterou umirali nasi vojaci na bojistich druhe svetove valky," jak pan autor dojemne pise ve svem blogu? Schvalne, co myslite: kdyby vam ti padli vojaci mohli rict, zda jim vic vadi vaginy, nebo bandy vytrzniku ve stejnokrojich jako vyrostci z Hitlerjugend, narusujici v 30. letech predstaveni tzv. "zvrhleho umeni" v Nemecku, co by vam asi tak rekli? Takze s timhle muze kdokoli jit, s prominutim, presne tam, kde byla ona vlajka.

A nakonec ta SPZ. Proboha, lidi! jednou je nejaky zakon o tom, jak se ma nosit SPZ na aute. Pokud se rekne, ze ma mit viditelny znak EU, tak bude mit viditelny znak EU. Kdyz se delilo Ceskoslovensko, taky s tim spousta lidi nesouhlasila, ale kdokoli by to chctel demonstrovat tim, ze si ve svem ceskem, ci slovenskem pase prelepi statni znak, toho by proste kvuli neplatnemu dokladu nepustili pres hranici a basta.

0 0
možnosti
Foto

Máte kus pravdy. Díky. Také se mi to nelíbí... Rv

0 0
možnosti
Foto

Opomněl jste zmínit další symbol české státnosti - korunovační klenoty. Nedávno jen tak tak unikly zneuctění formou "virozních" zvratků ppMZ:-(.

1 0
možnosti
Foto

Nechutná poznámka, pane Sekle. Nestalo se, jednalo se jen za zavrávorání - a nemáte potvrzeno, jestli kvůli opilosti. Styďte se za lživé nařčení a pomluvu prezidenta České republiky. . Rv

0 0
možnosti

Není autor znám také pod jménem Prof. Enid Gumby?

0 2
možnosti
VJ

V36í10t 28J46ů78z16a

6. 6. 2018 11:23

Překvapuje mě, že autor považuje pokus lépe zazpívat, doprovodit, nahrát hymnu také za její zneuctění ... i kdyby takový pokus svou kvalitou určitým zneuctěním byl, do jednoho pytle s kritikou skutečných zneuctění státních symbolů to nepatří.

0 2
možnosti
JB

J47a46n 93B78í64l46ý

4. 6. 2018 16:23

pussy rozhodně nemůžete přeložit jako k...a. je to v angličtině běžně používané a nevulgární slovo pro kočku (zvíře), mladou dívku či ženský genitál. tedy něco jako číča. zeman opravdu není ten pravý pro překlady z cizích jazyků.

1 1
možnosti
JS

J12o45s37e93f 69S34u66k

6. 6. 2018 8:02

pokud vím, oba překlady jsou možné..rozhodně

0 1
možnosti
JV

Hezky napsáno, ale... Kefalín, čo si predstavujete pod pojmom svoloč? Za sebe: neexistuje za toto ruské slovo, které teď používá kdekdo, nějaký český adekvátní výraz?

0 0
možnosti
KT

svoloč se používalo i v češtině, ale zkuste pakáž

0 0
možnosti
JM

R^ Souhlas a karma. Kavárna se tu v komentářích moc pěkně vzteká. Jo, pravda bolí.

4 0
možnosti

Symbol je nahrazka skutecnosti.

0 2
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.