Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

....:-).....Pana Badala jsem v TV sledoval, moc se mi líbil. Religionista Odilo Štampach mu nestačil ! Opravdu to vypadá trochu na rozkol v naší církvi . POmáhat je nutné, ale když to povede k záhubě pomáhajícího, skončit ! Všechno má své meze a musí se najít jen určitá míra pomoci, jinak přijde konec evropské civilizace i našich životů ! R^R^R^

4 0
možnosti
JC

Milosrdný Samaritán přepadenému a zbitému kupci pomohl, ošetřil ho a zaplatil mu pobyt v hostinci, ale domů si ho nevzal!

3 0
možnosti
OK

Ukazuje se, že islám v Evropě se nezdá být cestou k přiblížení se křesťanským kořenům Evropanů. Spíše se stává katalyzátorem rozkladu křesťanství samého.

3 0
možnosti
MK

Naopak Ondřeji. Ti kdo věří v Krista tak jsou pevnější ve víře. Ti, kdo byli pouze "křesťané" tak odpadnou. ;-)

1 0
možnosti
JC

Islám je satanistický kult, řízení knihou, nadiktovanou Mohamedovi Satanem. Jeho cílem je zničit lidstvo, aby zanikl důvod existence vesmíru.

1 0
možnosti
ZB

Tak to jo...;-)Já to říkám pořád,že fanatici nejsou jenom někteří vyznavači islámu....

2 1
možnosti
OK

Islám není náboženství, pro které se člověk rozhoduje (zde se ostatně ukazuje problematičnost novověkého pojmu náboženství). Islám je danost, do níž se člověk rodí. Díky tomu a vašemu přístupu je pak možné logicky tvrdit, že jakýkoli člověk, který se do islámu narodí, je člověk pro naši společnost nežádoucí, a priori poskvrněný vinou svého vstupu na svět. A může být tedy pro dobro společnosti odstraněn jako potenciální hrozba.

2 1
možnosti
TB

Sám píšete, že člověk narozený v islámské komunitě musí islám vyznávat, že nemá možnost volby. V některých muslimských státech (Saudská Arábie apod.) je dokonce odpadnutí od víry nezákonné s přísnými tresty. Není to tedy důkaz toho, že se jedná o totalitní ideologii? ;-)

4 0
možnosti
ZB

Takže podle Vás pokud jedna velmi malá skupina křestanu bude vyznávat pokřivené křestanství a bude jeho jménem páchat zločiny znamená to,že právě tato jediná pokřivená forma křestanství je ta jedina a všichni křestané jsou tím pádem nebezpeční a špatní lidé...Pokud jde o papeže Františka,lze jen děkovat Bohu za to,že v čele katolické cirkve je moudrý muž,který dobře ví,že štvát proti islámu a muslimum je to nejhorší co se dá udělat.Zlo je pouze v konkrétních lidech a ne v náboženství at už je to islám nebo jakékoliv jiné...

1 6
možnosti
PV

P32a46v65e66l 92V81é33b83r

18. 8. 2016 10:42

Hodně hloupý a hlavně sebevražedný názor...

1 0
možnosti
VF

Opravte si drobnou chybu v perexu - "tajemník".

0 0
možnosti
MN

Bohužel i církevní (katolický) systém řízení jednotnosti závazných stanovisek ukazuje, jak je dnes klérus nejednotný , vnitřně nerespektující principy (jedním z nich je ochrana a posilování víry).

Papež se neptá v tak zásadní otázce, jakou je islamizace křesťanského světa, biskupského synodu na stanovisko, vměšuje se svými výroky k narušování jurisdikce suverénních států. Řadoví kněží postižení kariérismem (Halík) nerespektují stanoviska arcibiskupů-primasů a jsou schopni zničit křesťanství.

Společnost, kde jsou tak rozdrobené a roztříštěné vyhraněné názory hned na islamizaci, hned na ekonomiku zemí, na politickou propojenost s mafiány v pozadí,... to je pověstné "Rozděl a panuj" a připravenost, aby v občanských válkách, na jejichž prahu stojí Evropa, bojoval každý proti každému a "elity" se jen a jen smály.....

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS