Diskuse

Když člověk z Hradu neumí anglicky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J63a95r75a 60R94a31n34k

7. 6. 2016 18:56

Je mi Vas autore tak lito, jako bylo Indum druhy den v jejich tisku lito ceskeho predtstavitele, ktery z urciteho slova svou neznalosti vytvoril neco horsi vytoku z abscesu (vredu) . To uz nijak neomluvite, ale je dobre to prave pred volbami pripominat, priste se vratte ke klenotum, mozna, ze Vam nejaci ucitele take vysvetlili, jak se opirat o zed bez vravorani a krouceni ocima. Proc jste se do toho znovu zamotal, nedivte se jake diskuse se dockate budete mazat....

8 2
možnosti
Foto

No hlavně zkuste pátrat po slovním spojení. Jedním z významů je "When a woman is on her period (or is just a straight up bitch) and starts bagging on her man for nothing. She complains and nags and whines, without stopping."

A dále "A gathering in which feminists protest for equal rights and other politics."

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Pussy%20Riot

Angličtina je idiomatická, překladem jednotlivých slov dostanete velmi často něco zcela nesouvisejícho s originálem.

7 0
možnosti

To je marny jim to vysvetlovat.

5 0
možnosti

Ach jo. Pro vás všechny odborníky, dozajista zkušené anličtináře či přímo rodilé mluvčí, spojení pussy riot je idiom pro menstruační období. Pokud mi nevěříte, zapátrejte v urban dictionary, to snad zvládnete i vy, pane Pijáčku.

3 1
možnosti

To je tak, kdyz nekdo hleda jednotliva slova ve slovniku ci pouziva Google Translator ...

6 0
možnosti
Foto

Kdybych byl antiatlantista, bigotní levičák nebo vyznavač panslovanství, tak bych také z těch dvou významů vybral ten, který těm holkám uškodí. Jako liberál to, naštěstí, nemám zapotřebí.

1 3
možnosti

Těm holkám to nemohlo uškodit, protože se sami k té nejhrubší vulgaritě přiznaly a jsou na to hrdé , už jenom proto jaké natočily pornovideo a to se prokazatelně týkalo výraziva , které uvádí pan autor tohoto příspěvku.

8 4
možnosti

Pane autore, prosím Vás, příště konzultujte s někým, kdo opravdu umí anglicky, ne někoho, kdo se anglicky naučil v českých školách, ať se zbytečně neztrapníte. A nebo by možná stačilo trochu zapátrat na internetu. Když se mi nějaký výraz v kontextu nebo ve spojení nezdá, pátrám tak dlouho, až tu informaci seženu, případně se zeptám rodilých mluvčích nebo alespoň lidí, kteří venku žijí. A být po téhle aféře učitelem angličtiny, udělám všecko, abych to znala a věděla a byla schopná vysvětlit všechny možné významy i ve spojeních. Takhle to vypadá, když se někdo pokusí obhajovat neobhajitelné a není schopen si sehnat skutečně relevantní informace. Zkuste to znovu a lépe.

6 7
možnosti

Presne. Obhajovat neobhajitelne. A jeste to zverejnit.

Konecne se autor muze verejne vyjadrovat vulgarne. Rv

5 6
možnosti

Byli to jiste cesti ucitele - anglictinari. Zkuste to priste konzultovat s nejakym rodilym mluvcim.

14 2
možnosti