Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprostý souhlas. Jen ke konci článku mám námitku. Můžeme se bránit. A to tak, že už nebudeme volit probruselské poskoky, tedy jakoukoli polistopadovou vládní stranu. pokud někdo takové vymoženosti chce, tedy komunikovat s úřady z domova, nechť si nechá vystavit nějakou placenou komunikační kartu. Já osobně s takovými praktikami nesouhlasím a proto podporuji SPD a ostatní strany, které mají už dost diktátu a teroru Bruselu.

1 0
možnosti

S těmi Bruselskými poskoky máte naprostou pravdu! U nás zjevně politici vyznávají heslo "Co přijde z EU, je svaté" a bez přemýšlení pro to zvedají ruce.. EURv

0 0
možnosti
Foto

Pomalu a jistě se přibližujme k podkožním čipům.

3 0
možnosti

Mají zřetelnou výhodu,

nemusíte si pamatovat PIN, ani PUK!;-D

1 0
možnosti
Foto

Před cca 20 lety slibovala vláda elektronizaci státní správy, pozitiva pro občany vyřizující vše z jednoho místa a minimalizaci byrokratizace.

Výsledek?

Naprostý opak.

Žádná možnost pro občany vše vyřídit na jednom místě, žádná úspora byrokracie a elektronická státní správa je pouhý výsměch - správné viz evidence vozidel.

Zavádí se nesmyslná opatření - Open Card (já vím, to je Praha), sociální karty, kde byly utraceny miliardy a zcela zbytečně... utraceny nebyly, byly VYHOZENY.

A co dnes? Zavádí se kontrolní hlášení, EET a další opatření... Víte vůbec někdo, kolik to stojí? Všechno je utajeno, občan nesmí vědět. Není to náhodou špatně? Neměl by naopak občan přesně vědět, kolik se utrácí/vyhazuje? Jasně, že měl. Jenže je plno poblázněných jedinců, kteří Babišovi ještě tleskají, poblázněni jeho NESPLNITELNÝMI sliby, kteří nevidí, že nedělá nic potřebného, perspektivního, udržitelného.

Asi ani nechceme nic vědět.

Možná si zasloužíme být nepřetržitelně sledování, mentorování a vedeni za ručičku nepřehlednými houštinami zákazů a příkazů.

9 0
možnosti
Foto

Zkuste nějak smysluplně vysvětlit v čem vidíte to šmírování.

Že se dají elektronická data zneužít je jasné, ale to nemá se šmírováním nic společného. Občanku vytahuji tak možná 5x do roka. A to většinou na úřadech a tak se z té občanky s čipem někdo dozví, že jsem byl na úřadu, což by se dozvěděl i bez čipu.

5 4
možnosti

Mně je taky záhadou, v čem je ten šmírovací princip. Ale než by vám to vysvětlili, nasází vám mínuska.

Co mi vadí je bezpečnost. Zabezpečení nevěřím, takže bych chtěl, aby možnost elektronického podpisu z PC byla defaultně vypnutá a na úřadě by si ji pouze sebevrahové mohli povolit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.