Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Díky za pěkný článek. Ale při pohledu do současnosti mám dojem, že určitá dávka roboty měla být zachována, aby se čím dál víc lidí nedomnívalo, že peníze padají ze sociálky jen tak a že stát má povinnost je vydržovat.

1 0
možnosti
MS

Tímto zdravím Moravu svou rodnou / přesněji svou rodnou Hanou / nejpřesněji pak Hanou \ zpravidla Malou zvanou. / Nejblíž ze zde jmenovaných mi byla kdysi dávno / Kroměříž.

Pane autore co tam ještě o Moravě máme? / My co v Čechách dlouhodobě žiijeme / my se nad každou zmínkou o ní / výdy až neskutečně dojmeme. / A tak se na to napijeme - / a nechť se ještě nějakého toho štěstí / ještě dožijeme. / Tak na zdraví \ na zdraví at nás žití / i nadále baví.

Česko-moravský básník vás dnes srdečně včecky zdraví. / A at nás nejen žití však i naše povolání / at nás i nadále baví. / Jo a ještě: \ at jsme až do smrti zdraví!

2 0
možnosti
Foto

Úplně stejný text jste vydal zde na tomto blogu před pěti lety, takže vám tam zůstalo na rozdíl od titulku 110 výročí. Recyklujete své články pravidelně?

0 0
možnosti
MKP

Máte pravdu. Byl zde. Nerecykluji. Je to jen způsob, jak připomenout tohoto člověka, který upadá stále více a více v zapomnění. Pokud Vám to vadí, promiňte.

1 0
možnosti
Foto

K19a80r80e31l 51M66á52d32l88e

30. 1. 2016 15:33

Zajímavé, nikdy jsem o něm neslyšel, dávám karmu. Jen v tom zrušení roboty ho asi přeceňujete. V roce 1848 už prostě robota nebyla udržitelná. Psát o jednotlivci, že prosadil zrušení roboty, je jako psát o Havlovi, že udělal sametovou revoluci a zvítězil nad komunisty.

2 0
možnosti
MKP

Mýlíte se. Zrušení roboty v celé Rakouské monarchii bylo až v důsledku červnových a červencových bouří a po příkladu Moravy, jako jediné části Rakouské říše. Proto srovnání s Havlem je nedůstojné.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za připomenutí zajímavé osobnosti.R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.