Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

,,Není v povaze člověka – ani žádné jiné živé bytosti – začínat tím, že se dobrovolně vzdá, že si plivne do tváře a zatratí život; na to je třeba procesu mravní zkázy, jenž je u každého jedince jiný. Někteří se vzdávají pod dotekem prvního tlaku, někteří se zaprodají, někteří padají pomalu a nepostřehnutelně, až vyhasnou úplně, aniž by věděli, kde a jak svůj oheň ztratili. Pak se všichni ztratí v nekonečném bahně svých starších předchůdců, kteří jim neustále opakují, že dospělost znamená netrvat na svých názorech, bezpečí znamená netrvat na svých hodnotách a praktičnost znamená netrvat na své hrdosti. A přesto se někteří nevzdají, jdou dál a vědí, že nelze zradit vlastní oheň, učí se, jak mu dát tvar, význam a jak ho uskutečnit.“ (Ayn Rand, předmluva k 25. Výročí prvního vydání, str. 11)

2 0
možnosti

dobre, ale tak trochu odbocim, ja vim ze Putin uz neni komunista, ze jemu a jinym ( i v Cine) doslo ze socialismus je hospodarska sebevrazda, a ze Zapad se na tuto sebevrazdu nachytal, ale dnesni Rusko neni demokracie ale rizna totalita, a je jedno jakeho zabarveni, proc putinovske Rusko vam neni proti srsti? Od vas bych to necekal.

1 1
možnosti

Opravdu jste odbočil.

Putinovské Rusko je mi silně proti srsti, to je pravda. Jenže ani ASA neobdivuji - myslím tím jejich dlouholetou zahraniční politiku. Doposud jsem se o Ukrajině nezmiňoval a ani nadále zmiňovat nebudu. Každopádně včerejší blog, či spíše miniblog, je takovým úletem, kdy jsem se vyjádřit musel. V otázce Krymu a Ukrajiny vůbec, je složité zaujmout objektivní názor. Ve skutečnosti se, dle mého soudu, vůbec nejedná o obyčejné lidi na Ukrajině, potažmo na Krymu. Jedná se o mocenské hrátky dvou mocností: USA a Ruska, které sice za mocnost momentálně neí považováno, ale je nutno s ním takto počítat. A samozřejmě EU, která si ráda přihřeje svou vlastní politiku, které je však nejednotná a bezzubá a jde ode zdi ke zdi.

Ale dost, tato moje odpověď začíná nabírat rozměr nového blogu a na toto téma už nechci.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS