Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Náš stát vznikl lží ve které  Beneš tvrdil, že v České republice není nikde německá většina.  Před Mnichovem Beneš uvažoval  o odstoupení pohraničí Němců. Hranicí měla být řeka Labe. Po celou dobu trvání první republiky se i jeho zásluhou se nenašel vztah k sudetským  Němcům.   Anulována byla Mnichovská dohoda jenom díky tomu, co se událo v Lidicích. V žádném případě to nebyla zásluha  Beneše.  V exilu uvažoval stále nad tím, že část pohraničí zůstane Německu výměnou za Lužice. Až později jej posedla myšlenka odsunout  sudetské Němcem. Aby získal  pro svoji myšlenku spojence opět lhal a to o počtu mrtvých lidí u nás. Odmítal jednat se sudetskými Němci v exilu a uspořádání poměrů u nás. V jeho projevech zaznívala nenávist k sudetským Němcům a to bylo  později důvodem který vedl k tomu, co se u nás po válce událo. Přitom je zajímavé, že po válce  Košickém vládním programu se mluví o hromadném odsunu sudetských Němců, ale  tom, že budou souzeni a odsunutí ti sudetští Němci u kterých bude prokázáno, že se dopouštěli zločinů na našem obyvatelstvu

3 4
možnosti

Někteří tvrdí o větě, že se Edvard Beneš zasloužil o stát, je pravdivá. Ovšem s dovětkem, že ten stát se jmenoval Sovětský svaz.

2 6
možnosti
Foto

Chudák Beneš, tolik jste mu toho přišil. Ať si vezmeme kteréhokoliv prezidenta, a vůbec každého člověka, můžeme kohokoliv osočit z čehokoliv. Například Havla. Po jeho amnestii přišlo dost lidí o život, přesto by se mi zdálo jednoduché a hloupé psát podobné obviňující články. Kdyby to a kdyby ono... kdyby jsou chyby. A čtu pod vaší fotkou, že máte rád lidi. No nevím, napsal jste někdy pozitivní článek? A jinak, k článku nemám co dodat, už to udělal Jarda Chovanec.

7 1
možnosti

No já ale Beneše nemám "rád". Mám proti němu velice mnoho výhrad.

Například ten jeho povyk na plzeňském nádraží, tuším 1934 (nebo 35?), že si stát nemůže dovolit decentralisaci...

Nebo když v roce 1942 hřímal z Londýna, že po válce by měly existovat jen 3 politické strany...

Byl to Beneš, kdo zlikvidoval svobodu obcí. Komunisti jen koukali.

Bez svobodné obce není svobodného státu - tím, že Beneš zbavil obce svobody, zavedl do nesvobody celý stát.

2 1
možnosti
Foto

Jen tak mimochodem prezident Václav Klaus před několika lety odhaloval sochu Edvarda Beneše v jeho rodných Kožlanech. Při té příležitosti tam pronesl projev, který osobnost Edvarda Beneše vysoce ocenil.

Připadá mi nefér, že Edvard Beneš je obviňován z toho, že v roce 1938 nedokázal zvítězit nad Hitlerem a v roce 1948 zase nedokázal zvítězit nad Stalinem - tedy nad dvěma největšími totalitními režimy minulého století v čase jejich největší síly. Domnívám se, že v únoru 1948 zklamali především ostatní demokratičtí politici, kteří v tom ponechali tehdy už nemocného Beneše osamoceného. V únoru 1948 zklamal především Jan Masaryk, který jako jediný z demokratických politiků zůstal v Gottwaldově vládě. Jan Masaryk si zřejmě krátce poté své selhání uvědomil a spáchal sebevraždu nebo byl dokonce zavražděn.

4 0
možnosti

S moha tvrzeními v blogu souhlasím. S jedním však zásadně a vehementně souhlasit nelze: nejedná se o žádnou cenzuru!!! Cenzura je zásah státní či obdobné moci do práva redaktora.  Je to totiž redaktor, resp. šéfredaktor, kdo řídí obsah novin (časopisů, rozhlasu, TV). Nic na tom nemění ani fakt, proč je vlastně do svého křesla vybrán.  Chová se  m o ž n á   neeticky, když nezařadí odpovědi v plném znění. Ale v žádném případě   t o   n e n í   c e n z u r a .  Vaše záměna svobodného rozhodnutí redaktora s cenzurou je chyba sakra nebezpečná.

   PS: Vaše milované Divoké víno uveřejní vždy všechny příspěvky?  No - možná tehdy, má-li jich drastický nedostatek.

4 5
možnosti

Dotaz na záporné klikače:  Vy považujete za cenzuru svobodné rozhodnutí odpovědného redaktora?   Můžete mně sdělit, v které zemi a kterém médiu tomu tak není?

0 0
možnosti
Foto

Souhlas s článkem.

5 10
možnosti

Vsadím poslední korunu že dejme tomu za 50 let bude naše milováné Česko na tom ekonomicky stejně možná ještě hůře pokud tady budou vládnout sami Češi a pořád se budou neúspěchy každé vlády svádět na komanče. Byl bych rád kdybychom si všichni kdo zde žijeme zametli před svým vlastním prahem protože 70 % pracujícího lidu donášela STB nebo jimi byla řízena takže přestaňme nadávat a věnujme pozornost těm kteří tuto republiku devastují svou neschopností a mlaťme přes prsty zloděje, tuneláře a jiný škodlivý hmyz. Chci tím říci že za více jak 20 let měli možnost ti co nejvíce řvou tuto republiku přivést na vrchol blahobytu a ne jen kecat že za vše mohou komančové. A když se zamyslím tak mě napadá že právě komančové jako první rozeznali co jsme jako národ za svoloč. Neříká se mi to snadno ale historie posledních let mi trochu za pravdu dává. Nemusíte se mnou souhlasit ale toť vše co můžete. Hezký den

2 11
možnosti
Foto

70% pracujícího lidu donášela StB? 8-o To máte odkud?

3 7
možnosti

Beneš podlézel nejdříve Francouzům ve Versailles, pak Rusům. Slaboch a intrikán.

Karma R^

4 9
možnosti

..z větší části souhlasím....

5 9
možnosti

Je to hodně ostré pane kolego, ale zasloužená karma. Nejmenuje se ten mladičký historik náhodou Richard Vlasák? Jestli ano, tak bych k tomu něco rád dodal.

8 5
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.