Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten průběžný systém je odolnější a robustnější víc než si myslíte. Už v letech 1900 -1930 se musel vyrovnat z prodloužením průměrného lidského věku z původních 40 na 54 let, se zvýšením průměrné délky života mužského novorozeněte z 39 na 52 let, tedy vždy cca o 13 let, na Novém Zelandě už tehdy dokonce 64,75 roků,  navíc se dokázal vypořádat se zavedením předčasných důchodů a z pozdějším vstupem do sociálního pojištění,  kde se původně předpokládala hranice 16 let.

0 0
možnosti
Foto

I14v12a61n 28M31a85r71e25k

10. 2. 2013 22:46

No jen se těšte. Taky se Vám tak jako mně může stát že Vám po třech měsících od podání žádosti o "rentu" dojde odpověď že na ni bohužel nemáte nárok,to se nyní po 47 odprac. létech a k tomu odprac dalších 20 let ve vedlejším prac. poměru ze kterého jsem též platil zdrav. a soc. stalo mně protože od ČSSZ mně přišlo rozhodnutí že na důchod  ve věku  62 a půl roku nemám nárok >>>"Práci čest" ! ! ! R^

0 0
možnosti
Foto

Ono také ti první přispivatelé za Bismarka odváděli pouze snad 2% platu.

Máte v tom chybičku, původně totiž byli pod penzí pouze státní úřednicí a vojáci Ti ostatní jim to záviděli, a tak zaběr pojištěnců neustále rozšiřoval, počínaje horníky, až se stal všeobecně povinným.

A měl jste se stát baleťákem, ti mohli odejít do důchodu už ve 30 letech.

A ten Bismark je v tom možná nevinně. Osobnost Napoleona III Bonaparta hraje v historii státních penzí daleko větší roli, ten si totiž uvědomil, co státní penzista, to hlas pro nej.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.