Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

9. 2. 2012 0:11
Ach jo

Tak pán je křesťan hmm. Takže budem stíhat a trestat všechny, uděláme křížovou výpravu, pěkně v duchu středověku. Když tohle čtu jsem rád i za pěkně dekadentní současnou společnost.

Tohle je jedna z vzácných situací, která se má řešit šířením lásky a víry v dobro. Jsou samozřejmě nouzové situace jako znásilnění, ohrožení zdraví a tak, ale těch je menšina. Ženy, které jdou na potrat většinou nechtějí dát a starat se o další život, protože jim chybí dobré zázemí, nemají dost lásky pro dítě a nemají dost víry v budoucnost. To těžko vylepší nějaké tresty.

Jinak, to s tím potratovým byznysem je mimozita nejtěžšího kalibru, vůbec se v tom netočí větší peníze.

P.S. Pokud je článek dílkem nějakého recesisty, tak mu blahopřeji, vůbec nejde poznat, že to není vážně;-). Poznámku přidávám, protože se mi pořád nechce věřit, že podobné texty vznikají ještě ve 21. století.

0 0
možnosti

honzahoff

9. 2. 2012 0:14
Re: Ach jo

Odvolávky na 21. století, ty vždycky rozesmějí ;-D Už v tom 20. jsme to z hlediska humanity dotáhli hodně daleko...

0 0
možnosti

morrigan

8. 2. 2012 22:39
To, co teď napíšu,

je trochu přitažené za vlasy, ale pokud by byla prosazena trestní odpovědnost pro ženy, měla by být v době proveditelných testů na DNA , prosazena i trestní odpovědnost otce. Pokud se někdo ohání tím, že si za to můžou matky samy, neb kdyby nesouložily, těhotné by nebyly, tak to snad přece platí i pro chlapy. Buď mám sex s někým, s kým jsem ochoten potomka mít, nebo se chráním. Pokud dopustím vznik nového života, nesu za něj zodpovědnost. Pokud s potratem nesouhlasím, musím se spolupodílet na péči o dítě.

0 0
možnosti

honzahoff

8. 2. 2012 23:40
Re: To, co teď napíšu,

OK, naprosto souhlasím - i jako odpůrce umělých potratů (nikoliv navrhovatel trestání žen) jsem si vědom, že to dnes ženy mají stále těžší a přesunutí břemene zodpovědnosti např. za antikoncepci na jejich stranu je projevem mužského alibismu.

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

8. 2. 2012 18:37
spíše než trestání

bych volila společenské odsouzení. ovšem jen pokud by fungovala podpora společnosti matkám, které si dítě nechají.

0 0
možnosti

Egerie

8. 2. 2012 21:03
Re: spíše než trestání

já bych spíše volila OSVĚTU :-). Jediný způsob jak snížit potratovost je chovat se zodpovědně a používat antikoncepci.

Tu ovšem pánbíčkáři odmítají. Tuším, že JEDINÁ církví povolená ant.metoda je měření teploty za účelem zjištění plodných a neplodných dnů ;-).

0 0
možnosti

MichalKretschmer

8. 2. 2012 17:08
Děkuji panu Pijáčkovi za článek

Dostupnost potratů podporují nejen ti, kteří mají z nich ekonomický prospěch, ale především to vychází z úsilí těch, kdo chtějí dovést do konce zkažení této společnosti založené na křesťanských základech. O trestnost potratů je třeba usilovat; politická strana (např. lidovci), která to nemá ve svém programu, je nedůvěryhodná. Samozřejmě, že problém neřeší pouze kriminalisace, ale i positivní podpora rodiny, adopcí atd. Velikost trestu, jako i u jinýc činů, musí pak přihlížet k polehčujícím, příp. přitěžujícím okolnostem. A ještě za důležité považuji si uvědomit, že tu nejde jen o ženy, ale i o jejich příbuzné či sexuální partnery, kteří je k potratu vybízejí, příp. na ně činí nátlak. V trestním zákoníku také existuje schvalování trestného činu. To by se také dostalo napořad, kdyby byly potraty kriminalisovány.

0 0
možnosti

Gmurr

8. 2. 2012 14:46
velmi divne

Pro zenu neni zadna polehcujici okolnost. Protoze potrat neni vrazda a ve spolecnosti a ani v myslenkach kterekoliv zeny, neni potrat stejne banalni jako vyriznuti kuriho oka.

Z vas nenavist k zenam jen kape. Kde jste slysel nejake takove prohlaseni od zen? Kdyz existuji takovi muzi jako vy, neni divu , ze existuje feminismus. A ten rika, ze zena ma pravo rozhodovat o svem zivote. A jeji telo patri jen ji.

2 0
možnosti

Seffl

8. 2. 2012 17:39
Re: velmi divne

To, co je budoucím dítětem a roste v jejím těle by mělo patřit i jejímu  partnerovi.

0 0
možnosti

bastianka

8. 2. 2012 14:35
Mno, když vidím vaše foto,

vy si s tím hlavu lámat nemusíte...

3 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

8. 2. 2012 10:10
nu ...

pan bude asi tak trosku fanatik, ze ano ...

nuz verte si na nejakou tu "vyssi spravedlnost" a podobne zhuverilosti, kdyz vas to bavi ... ja s dovolenim zustanu u spravedlnosti svetske, a ta potraty umoznuje. dovedu pochopit, ze vam se potraty nelibi - tedy respektuji, ze vasi partnerku budete od pripadneho potratu odrazovat ... ovsem u vasi partnerky to tak nejak konci. nevidim duvod, proc by se vasim sektarskym fanatismem mel ridit jeste kdokoliv dalsi ...

2 0
možnosti

venenum

8. 2. 2012 8:37
Trestat za potrat ???

Už samotný potrat je pro ženu trestem, a to ne ledajakým !!

Jak budou potrestáni nezodpovědní muži ???

2 0
možnosti

Gmurr

8. 2. 2012 14:47
Re: Trestat za potrat ???

No samozrejme, tohke fanatikove naprosto vynechavaji. !!

0 0
možnosti

petrph

8. 2. 2012 8:12
je tu lepší řešení,ale

o to ale o to zástupci drakonických trestů určitě stát nebudou.

Nezapomeňme prosím, že to že matka dítě porodí neznamená že se o něj musí starat. Může se ho vzdát hned v porodnici, může ho strčit do babyboxu, může si dojednat i sama adopci...Takže,dejme tomu, že by doktor při projednávání  potratu  těm ženám (nechce se mi nich použít termín nastávající maminky)  přednostně nabídl seznam zájemců, kteří chtějí to dítě odkoupit.Za nějakou částku plus nějaké výlohy v těhotenství.Poměrně diskrétně, anonymně, se ztrátou jakékoliv vazby dítěte na matku. Ovšem, diskrétně ale přitom zcela zákonně. A ti zájemci klidně ze zahraničí.

Musela by se kvůli tomu změnit spousta předpisů,OSN a celý civilizovaný svět by na nás řval že podporujeme obchod s dětmi,ale..všichni zúčastnění by byli spokojeni a potratů by výrazně ubylo.... Ale jak jsem psal, odpůrci potratů o oficiální navržení této cesty určitě stát nebudou. To radši zákazy, tresty, ilegální potraty...

0 0
možnosti

Yanajedna

8. 2. 2012 1:48
Samosprašné ženy?

Další z těch, co mají dojem, že žena je samosprašná bylina a dítě si nějak sama nasadila do dělohy?

5 0
možnosti

venenum

8. 2. 2012 8:36
Re: Samosprašné ženy?

R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS