Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soininen

6. 7. 2011 12:43
Učňovské

obory s maturitou jsou absolutní nesmysl. Učňové nemají mít maturitu získanou v rámci učebních oborů ani omylem. Leda snad, že by si ji dodělali v rámci 2 letých nástaveb či 4 letých oborů, pakliže by na to duševně měli, což většinou ne vždy mají. Tyto vzdělávací forma by měla být jednou provždy zrušena a přeměněna v lepším případě na klasické 3 leté obry s výučním listem. Vzhledem ke státním maturitám, které potřebují ještě dopilovat, neb jejich laťka je pořád dosti nízko, by učňovské obory získaly opět na lesku, který si zaslouží. Maturitu nemůže mít kdejaký jouda, to jsou prostě nepopíratelná fakta. Je třeba podotknout, že učňovské obory s maturitou jsou pohrobkem komunismu, o to více je třeba tento relikt sprovodit ze světa jednou provždy. Maturita jako taková, musí opět získat na prestiži, neb má ze zásady příslušet jen těm lidem, co na to intelektuálně mají, ne naopak.R^

3 0
možnosti
G

Gmur

6. 7. 2011 12:55
Re: Učňovské

R^

1 0
možnosti
PA

Pepan A2

6. 7. 2011 10:28
S ohledem na to, jaké procento maturantů neuspělo,

bych řekl, že státné maturity byly spíše úspěch. Konečně někdo nastavil na školách určitou laťku a ukázal, které školy dávají tuto zkoušku vlastně jenom za ůčast.  A kecy o tom, že maturanti na gymnáziích se snížili na úroveň učňů vyvrací výsledky této zkoušky.

0 0
možnosti
R

rito

6. 7. 2011 8:44
Že by státní maturity?

To snad ne! Nebude to úrovní znalostí:-/? A mimo jiné - dobrý učeň, který se stane dobrým řemeslníkem je daleko cennější než nedegradovaný gymnazista. Oproti němu alespoň něco umí a je na trhu práce daleko žádanější. Stále platí "Zlaté české ručičky" a ne hloupý český mozek. Ten je neprodejný, zdegradoval se sám;-(.

0 0
možnosti
N

Nero

6. 7. 2011 8:59
Re: Že by státní maturity?

To jen novináři ÚMYSLNĚ neinformují o českých špičkách!!

Říká Vám něco například Jiří Fryml a Gent?.......A je spousta jiných.

To jen novináři chtějí aby byli sami ti nej(libovolně dosadit)

0 0
možnosti
O

okmnbhuij

6. 7. 2011 8:32
.

Přestože jsem obecně spíš pesimista, řekl bych že na státní maturitu by se dalo dívat jako na určitý úspěch - alespoň na střední škole se ukáže, kdo neměl projít základkou...

2 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

6. 7. 2011 8:40
Re: .

R^

0 0
možnosti
G

Gmur

6. 7. 2011 8:32
Cesko je jedina zeme na svete

kde maji ucni maturitu. Normalne se maturita delala vzdy jen na gymnaziu.

0 0
možnosti
N

Nero

6. 7. 2011 8:21
Napíši pro upřesnění:

Stát.maturity vymyslela socialistka Buzková a protlačila je sněmovnou i s pomocí lidovců.Pak neudělala nic,Liška za čtyři roky skoro vůbec nic a Nazobaný holub  Dobeš to spustil,protože veverky to měly ve volprogramu.

Ale mám k Vám otázku.Z mééédií vyplynulo,že největší procento maturantů vypadlo z němčiny.A dál se nemohu dopídit kolik procent z těch co dělali němčinu neudělalo.Každý dělá,že nechápe otázku.Tedy dělalo jich 10 000 a neudělalo 7 500 jde o neůspěch 75% němčinu dělajících studentů.Nezajímá mně jen Vaše AG(šel z něj do dalších škol i můj syn,dnes vědec a vysokoškolský učitel)Zajímá mně to celostátně.

Proč se tento výsledek tají?Asi Cermat němčinu těžce přestřelil,udělal ji "květnatou" a děti na to doplatily.(I moje vnučka).Můžete li mi to zjistit  moc bych děkoval.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS