Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jafava

27. 6. 2011 8:44
Souhlasím s Vámi, i já jsem zásadně proti rušení babyboxů.

Co se týká současné vlády, myslím, že babyboxy nejsou jejím klíčovým problémem. Jejím problémem je podivný způsob komunikace, kterů připomíná konsenzuální jednání hejna kohoutů na jednom smetišti. Až se vzpamatují, mohli by udělat ještě pořádný kus velmi potřebné práce.

0 0
možnosti

petrph

27. 6. 2011 8:38
jenom pro upřesnění

Ten Jaroslav Zachariáš, pod jehož vedením byl  vypracován posudek, v němž se mimo jiné uvádí, že

„… odložení dítěte do speciální schrány a jeho předání do zdravotnického

zařízení nenaplňuje znaky trestného činu opuštění dítěte dle §212

Trestního zákona.“..

je ten samý Jaroslav Zachariáš,bývalý děkan plzeňské právnické fakulty???Tak pak asi nemá smysl takovým posudkem argumentovat, Zachariáš vydával diplomy a posudky podle toho jak se komu hodilo a kolik mu kdo zaplatil,a už měly být dávno všechny zrušeny...

0 0
možnosti

Mirošek

27. 6. 2011 20:12
Re: jenom pro upřesnění

Děkuji za názor. Každopádně jeho mediálně nejznámější kauza takovou argumentaci přinejmenším zpochybňuje. V tom s Vámi souhlasím. Co se týká pana Zachariáše a věrohodnosti výstupů jeho práce či toho, pod čím stojí jeho jméno, neodvážil bych se k automatickému zpochybnění. Pan Zachariáš udělal co udělal, resp. spíše co neudělal a jako děkan strpěl. Za to abdikoval. Pokud se dopustil trestného činu, mělo by to být předmětem šetření policie, prokuratury a v konečném důsledku by měl rozhodnout soud. To ovšem neznamená, že dotyčný není ve svém oboru odborník. Dovedete si představit, co za binec by způsobilo rozhodnutí, že všechno, pod čím je jeho podpis nemá platnost? Z odborného hlediska, pokud vím,  citovaný posudek nikdo nenapadl,

nikdo ho nezpochybnil. Pokud by se tak stalo, potom bych Zachariáše opět

citoval s tím, že bych musel uvést i názor oponenta (tak se normálně

píší vědecké práce, v blozích tomu tak obvykle není).

0 0
možnosti

DADAnce

27. 6. 2011 0:04
OSN by si měla napřed udělat představu,

jak to kde funguje... Ale co mě trochu vyděsilo - zakladatel babyboxů říkal, že většina těch matek dítě odložila pro "naprostou" chudobu... Možná tohle měla OSN na mysli... nenechat matky v situaci, že se nemůžou postarat o dítě.

0 0
možnosti

Mirošek

27. 6. 2011 20:17
Re: OSN by si měla napřed udělat představu,

Těžko říct. Ludvík Hess se zřejmě nechtě "ukecl" a řekl něco, co se dalo interpretovat jinak. Každopádně se jedná o ženy ve stresové situaci. Samozřejmě i v ekonomicky špatné. Ovšem nechtěné dítě se objeví i v bohaté rodině, i tam může nastat utajený porod. U těch chudých tomu bývá častěji. Co se týká chudoby, naše chudoba nedosahuje chudoby jiných států včetně USA (mnozí jejich chudí si o našich chudých mohou nechat jenom zdát, ale to mediálně není zajímavé).

0 0
možnosti

Rájec

26. 6. 2011 22:14
asi to nejde

Tak nějak je toho na Vás pane Pijáček moc najednou. Primitivům se ale dozajista zavděčíte, jejich dušičku potěšíte. Proč ne.

0 0
možnosti

Ignác Pospíšil

26. 6. 2011 21:19
Karma...

Karma.  Samozřejmě, že by měl odstoupit. Leoš Heger je kapitální ostudou této vlády i této země, strašidlo hodící se tak na ministerstvo zdravotnictví Třetí říše.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS