Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

23. 6. 2011 8:25
ano je to tak jak jak jsme v Česku zvyklí

Jinak řečeno,jestliže se nějaký předpis rozchází s realitou,tak co je z pohledu Čecha lepší? Prostřednictvím svých zástupců požadovat změnu tohoto předpisu?A nebo,jak je u nás zvykem tvrdit,že je morálně správné ty  zákony porušovat,když je to výhodné? Až příliš nám ten bolševik ohnul páteře.

To je bohužel i případ babyboxů.Já osobně uznávám jejich přínos právě pro ty matky,které nedokáží vykomunikovat se svým okolím své mateřství a jsou nuceny porodit potajmu a dítěte se zbavit.Ale takových by prosím mělo být co nejméně Jak pak chceme něco mluvit o osobní zodpovědnosti,jak chceme aby lidé vyžadovali svá práva,ale i plnili své povinnosti,jaký smysl měla výchova a škola,když je pro mladou holku zatěžko si dojít na sociálku a tam říct"nemůžu se o dítě starat,ukažte které mám vyplnit formuláře".A místo toho svůj stav tají a po narození dítěte narychlo a ve stressu řeší jestli ho má strčit do babyboxu(pokud je poblíž),a nebo(když ne),tak do toho křoví?

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

23. 6. 2011 9:36
Re: ano je to tak jak jak jsme v Česku zvyklí

Opravdu "obdivuji" naivy Vaseho typu, kteri blaboli o vysnenem idealnim stavu. Realita je takova, ze takove matky existovaly, existuji a budou existovat a stat nikdy nebude schopen podchytit a odstranit vsechny priciny uvedeneho chovani. Je podstatne lidstejsi postavit se k realite celem a snazit se takto ohrozene deti zachranit babyboxy, nez pseudohumanisticky multikulturne xenofilne blouznit o nedosazitelne utopii nad v krovi pohozenymi mrtvolkami novorozencu.

2 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

23. 6. 2011 8:07
Výborně napsáno pane kolego

karma R^

0 0
možnosti
B

bull003@seznam.cz

23. 6. 2011 8:02
Máme se dobře a tak vymýšlíme blbosti.

Potřebujeme válku jak koza drbání. Ale myslím, že už není daleko.

0 0
možnosti
Z

zpj

23. 6. 2011 2:35
:-/

OSN zrušit ........

1 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.