Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

20. 6. 2011 9:38
copak Heger

Tady se bohužel dostáváme k oné otázce, na kterou nám radši vláda  nedokáže zodpovědět.Totiž, kdo bude rozhodovat o onom standard a nad-standardu. Totiž, která skutečná odborná lékařská komise si dovolí, jen tak z fleku od stolu, bez prohlížení pacientů říci "tenhle levný postup  stačí pro všechny pacienty (bez ohledu na všechna možná rizika, vedlejší účinky,.atd), zatímco když stav pacienta vyžadovat  jinou dražší variantu léčby (třeba právě kvůli zdravotním rizikům, atd,vedlejším účinkům..), tak to už je nadstandard a to už si musí každý platit. A do které z těchto dvou skupin potom půjdou třeba tahle nedonošená miminka. Protože, jejich maminky rozhodně  800 tisíc až milion na nadstandard mít nebudou...:-(

0 0
možnosti

Ignác Pospíšil

26. 6. 2011 9:24
Re: copak Heger

Promiňte, ale Vy jste trochu naivní. Jaká lékařská komise? Rozhodovat bude v souladu se svými morálními standardy ministr zdravotnictví (standardy toho dnešního jsou snad dostatečně popsány výše), který se možná nějaké komise zeptá a pak ji možná v něčem poslechne.

0 0
možnosti

kuča

20. 6. 2011 3:06
Pěkně napsáno.......

:-).......R^R^R^

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

19. 6. 2011 21:55
Ubohý článek, pane "autore"

"Zatímco ministr zdravotnictví za peníze daňových poplatníků úspěšně své ministerstvo přeměňuje v ministerstvo smrti" - toto tvrzení autora článku mne opravňuje říci, že je tento autor přímo chudý duchem.Rv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

evavaloi

19. 6. 2011 21:11
j.havránek a ladhela

Co je na článku ubohého a trapného? Nic lepšího napsat neumíte? Asi nemá smysl se vašimi příspěvky nějak víc zaobírat, stejně jsou nicneříkající, jen o vás snad něco trochu vypovídají.

1 0
možnosti

evavaloi

19. 6. 2011 21:07
Naprosto souhlasím!

Jen mě zarazila vaše zmínka o zákoně, který měl přimět dívky mladší 16 let k potratu, pokud otěhotní. To je pravda? A jak by se takový zákon v praxi uplatńoval? To by ji násilím dopravili do nemocnice a provedli potrat? To si totiž nějak neumím představit.

1 0
možnosti

Ignác Pospíšil

26. 6. 2011 9:19
Re: Naprosto souhlasím!

To návrh neřešil. Hegerův návh zákona o specifických zdravotnických službách pouze říkal, že potrat bude proveden na základě žádosti zákonného zástupce. Detaily neřešil. Jasné z něj bylo jen to, že souhlas matky v takovém případě není potřeba. Pokud by nesouhlasila, mohla to (podle jiných zákonů) pouze soudně napadnout. V takovém případě by soud určil opatrovníka, který by rozhodl - ale opět bez nutnosti jejího souhlasu, takže zde opět byla možnost, že by ji na potrat poslal.

0 0
možnosti

kolem

19. 6. 2011 20:35
1

Hm. Nehodlám psát příspěvky jako diskutující přede mnou. Myslím, že téma, které jste si zvolili je eticky, lékařsky právně i ekonomicky velice rozsáhlé a rozhodně bych si netroufl učinit Váš jasný názor při jednostránkovém shrnutí. Za prvé případ dívky, který jste uvedl je raritní a osobně ho neznám, ale nebudu polemizovat. Už jen termín předčastně narozený nelze v laické praxi aplikovat. Pro neonatologi je to termín téměř nic neříkající. Lépe se dá orientovat spíše dle porodní hmotnosti ale to je pouze velmi hrubé zjednodušení. Rovněž mne zaráží částka, kterou jste ve svém článku uvedl vzhledem k mým zkušenostem s takto mizivou částkou u " předčastně narozených" vystačíte maximálně tak právě pro neonatologi. Tím samozřejmě péče o dítě nekončí. Pricip definice "života" tak jak byl naposledy definován biologii naopak všechny těžče nezralé novorozence odsuzuje k jasné smrti (resp. přirozenému výběru). Opravdu myslím, že toto je velice obsáhlé téma mistrovi Hegerovi  ho  nezávidím.

0 0
možnosti

ladhela

19. 6. 2011 20:20
ubohé

Rv

0 0
možnosti

j.Havránek

19. 6. 2011 20:04
Trapné!

Opravdu si myslíte, že vás někdo může brát vážně?

1 0
možnosti

j.Havránek

19. 6. 2011 20:02
Myslíte,

že vás snad někdo může brát vážně? Nebou snad doufáte, že vám někdo určí diagnozu?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS