Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

AdamKracik

5. 4. 2011 18:13
Zkušenosti s postiženými dětmi pomohou

Chápu vaše rozhořčení. A myslím si, že je to spíš tím, že jste si špatně vyložil slova pana Hegera. Doktoři v jednu chvíli prostě vědí, že dítě je buďto mrtvé a nebo nemá žádný výhled na to přežít delší dobu. Pokud se má narodit dítě s nevratnou poruchou mozku, kdy se z něj stane v podstatě mrtvola na přístrojích, tak už je na místě diskutovat o tom, zda je vhodné bojovat o život takového smutného jedince. Pokud se má narodit dítě s neléčitelnou poruchou, co bude žít například rok a zemře v šílených bolestech, tak už je to také na diskuzi. Nebo nesouhlasíte? Dnes již sou metody, jak takovou situaci zjistit a vyhodnotit. A nepleťte se, protože každé dítě, které bychom třeba drželi při životě na přístrojích s nulovými vyhlídkami pro budoucnost bude brát peníze, které mohou jít na léčení dětí s rakovinou, jak těm pak vysvětlíte, že nemůžete použít lepší léky. Z pohledu ministra bude velká část jeho práce o penězích.

0 0
možnosti

Juraj 1

5. 4. 2011 19:03
Re: Zkušenosti s postiženými dětmi pomohou

autor nezná realitu. Teoreticky má pravdu, ale jako obvykle medicínská praxe předbíhá  filosofické teorie. Nechápe, že děti pod 25 týden těhotenství by nikdy bez intenzivní a dlouhodobé pomoci nemohli přežít. Že každým týdnem níž a každým gramem níž jde o situaci mezi životem a smrtí  dítěte s péčí, která hlavně přináší  nepředvídatelné výsledky. Stačí, pokud by jako křesťan řekl- bůh tomu nechtěl, aby žili, narodili se neschopné života. A naráz by byl u dětí jednou tak těžkých a velmi jinak vyspělých- co jsou schopny sami , jen se základní pomoci přežít. Věřte mi, je to opravdu legitimní otázka a není hlavně o penězích. Nevím , zda má nějaké řešení a jistě není jednoznačné a jednoduché. Nechte tu diskuzi na lidech, kteří vědí, o čem mluví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.