Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

5. 3. 2011 9:08
asi to bude znít cynicky

Ale ty doktoři a sestry v nemocnici nejsou jenom kvůli tomu, aby se starali o malé děti z babyboxu.Mají tam svojí,těžkou zodpovědnou práci,které není málo. Pak si nějaká "máma" vzpomene že se jí nechce starat o dítě, tak zazvoní, haló doktoři, sestry, nechte svojí práce, nechte svoje pacienty v čekárně nebo na odděleních čekat na to co potřebují, postarejte se mi o moje dítě, které většinou ani lékařskou péči nepotřebuje, jen to co by měla udělat máma, převinout, dát najít a dát spát. Možná že se pro něj ta máma vrátí až přijde z tahu,nebo se v ní probudí svědomí,nebo jí nějaký dárce slíbí peníze.Nebo se  začne starat třeba za 10-20 let a otravovat adoptivní rodiče.

Zní to cynicky,a určitě je to lepší než kdyby to dítě někde pohodila a zemřelo.Jenže,když si tyhle "mámy" zvyknou že stačí dítě strčit do babyboxu,tak jich bude mnohem víc

0 0
možnosti

jafava

5. 3. 2011 7:01
Doufám, že šlo jen o klasické vytržení vět z kontextu,

jak je "dobrým" zvykem našich médií. Snad už je naše společnost dostatečně civilizovaná, aby ocenila existenci babyboxů a jimi zachráněných dětí. Je snad takový probléme, aby nemocnice, kde je instalovaný babybox, měla pro takový případ i zajištěnu karanténu pro odložené dítě? Těch zachráněných dětí, bohužel, není tolik, tak to snad rozpočty našich nemocnic nezruinuje!

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

5. 3. 2011 0:58
máte problémy s porozumněním?

"lékařské úkony budu konat v zájmu a ve prospěch nemocného"= nebudu konat úkony které jdou proti zájmu nemocného (či ty, které jsou zbytečné)

A pokud by byl lékař ve službě, nebo pokud by šlo o život kohokoliv kdo se nalézá v jeho blízkosti pak zajisté povinnost poskytnout pomoc má. Jinak ale ne. On nepřísahal, že bude sloužit kdekoliv a bez ohledu na výši platu.

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

5. 3. 2011 1:00
Re: máte problémy s porozumněním?

aha. jak čtu příspěvek níže, tak zřejmě šlo o jiný problém. tak nic

0 0
možnosti

king2010

4. 3. 2011 23:06
Hodně mně to nazvedlo, ....

i když už podáním jakékoliv zrávy v televizi nebo na internetu ze zásady nevěřím, přece jen ve hlodá červ " na každém šprochu, pravdy trochu." A i ta trocha je nestydatá. Nevímjak to primář řekl, ale pokud to řekl takto neohrabaně, již by nesměl podávát žádné rozhovory !! A nebo nemá dělat doktora, a primáře zvlášt !!!

0 0
možnosti

Tomas_X7

4. 3. 2011 22:11
Neonatologie

Na neonatologickém oddělení leží v drtivé většině těžce nedonošené děti, které zabije jakákoliv infekce. Jsou převážené okamžitě z porodního sálu a také v drtivé většině jsou to děti od sledovaných těhotenství, rodička je sledovaná při přijetí do porodnice, včetně sledování a vyšetření rizik infekčních onemocnění.

U dětí odložených do babyboxu se dá s vysokou pravděpodobností předpokládat problém včetně třeba tuberkulózy časté u nelegálních imigrantů z východu atd.

Pokud primář neonatologie mluvil o nutnosti oddělené péče od nedonošenců, tak je to naopak vysoce zodpovědné vůči těm nedonošeným dětem.

Jak můžete soudit něco, o čem vůbec nic nevíte? Neonatologie zachraňuje nedonošence docela na doraz. Dotyčný primář samozřejmě ví, že to bude muset zajistit někdo jiný nebo jinak, že pochopitelně dítě z babyboxu bez péče nezůstane, jen nechce, aby o něj bylo pečováno mezi nedonošenci, kam logicky nepatří a odmítavým stanoviskem nutí zodpovědné k organizačním opatřením.

0 0
možnosti

Tomas_X7

4. 3. 2011 22:15
Re: Neonatologie

Ten primář dobře ví, že když kývne bez problémů, tak mu na to nikdo nedá žádné prostředky navíc na oddělenou péči. Ve chvíli, kdy z toho vyrobí politický problém, tak na to dostane on nebo někdo jiný prostory, personál a podobně. Nevím oč jde, ale tipnul bych si, že je to "dělání drahot" kvůli prostředkům, které na oddělenou péči být prostě musí. Když nekřičíte, tak si všichni myslíte, že to zvládnete se stávajícími prostory, personálem a penězi. Jasné?

0 0
možnosti

petrsoroe

4. 3. 2011 21:39
Achjo

trošku hloupý a naivní článek,doporučuji vám spojit se třeba přes email s dotyčným panem primářem a povořit o tomto problému.Uvidíte,že to není žádná zrůda,lidského života respektive dětského si opravdu váží a jeho postoj je tkví úplně v něčem jiném,než že by chtěl ublížit malým dětemRv

0 0
možnosti

pavelthelong

4. 3. 2011 21:36
Vážený autore, važte pečlivě slova

zcela populisticky se vezete na protilékařské vlně. Zkuste si přečíst odkaz ve Wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/Babybox a pochopíte, že problém je především na straně právní a nikoli lékařské. Předpokládám, že jestli má primář dětského oddělení v Plzni nějaké námitky proti babyboxu, je potřeba asi respektovat jeho názor přinejmenším na stejné úrovni jako názor Váš .....dokážu si například představit, že strach kliniky ze zavlečení infekce je docela reálný

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

4. 3. 2011 21:28
Kdybyste byl býval ředitelem, Pijáčku

, tak by lékař na hodinu letěl, ale protože Vy ředitelem nejste, tak ten lékař nepoletí. A to je moc dobře, Pijáčku - lékařů jsou potřební, těch je málo, ale řediteli ? Těmi vyžírky můžeme dláždit silnice Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.