Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MKP

Mirošek

7. 2. 2011 20:49
Děkuji všem diskutujícím

Počet diskutujících mne přesvědčil, že se jedná o velmi aktuální téma. Ještě jednou děkuji.:-)

0 0
možnosti
C

carolusI

7. 2. 2011 2:02
Komunisti

sice pronásledovali věřící, ale přece jen se asi ďábla trochu báli. Zato dnešní kupčíci se často i hlésí k církvi ale pracují celou duší i tělem pro ďabla. Věak on se jim odmění po zásluze.

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 2. 2011 18:51
Dříve byla víra celá staletí povinná, násilím vnucovaná,

ještě za první republiky byla víra povinná společensky, teprve komunisté dali lidem svobodu, dneska si každý může věřit nebo nevěřit, jak uzná za vhodné. Ať už podle svého rozumu, nebo i třeba podle módy. Ovšem některým lidem se to nelíbí a rádi by zase diktovali lidem povinné křesťanství.

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

6. 2. 2011 19:09
Re: Dříve byla víra celá staletí povinná, násilím vnucovaná,

Jojo, komoušská svoboda, to teda bylo fakt superRv;-D

0 0
možnosti
PK

dolch

6. 2. 2011 14:19
Dobře napsáno

R^

0 0
možnosti
AK

Alka.24

6. 2. 2011 15:25
Re: Dobře napsáno

připojuju seR^

0 0
možnosti
L

leontýnka

6. 2. 2011 14:04
´Dábel nabízí

mnoho dobrého, potraty, euthanasie, rozvody, revoluce, revoluční války, genocidy, holocausty, majetkové konfiskace, odnímání dětí rodičům, cenzuru, strach, prostě věci bez kterých se prý neobejdeme, prý je to ten správný pokrok a ta správná svoboda. No a ta duše, ta přece neexistuje a pokud ano, tak a´t si táhne do toho Pekla, tam je prý příjemně teploučko....

Ten skutečný problém je ale často i v tom, že Boží záměry pro budoucnost nechápeme, neznáme budoucnost,  tak mnohdy nechápeme ani to, proč například Bůh svým věrným nepomohl...proč například obě´t  mučedníků z doby Velké Francouzské Revoluce byla zdá se z dnešního pohledu marná,  proto také i mnohdy faktické odpadlictví i když ne přímo pokaždé služba Zlu, na to nezapomeň, autore.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

6. 2. 2011 15:08
Re: ´Dábel nabízí

A kdo vám říká že se bez něčeho neobejdete? K přežití potřebujete litr vody a  relativně malé množství jídla denně.

Bez všeho ostatního se jde obejít.

Všechno ostatního jsou jen volby. Buď se je rozhodnete udělat nebo ne.Vše ostatní je irelevantní. Jaké máte důvody k tomu co děláte je pouze a jenom vaše věc.

pokud se někomu nelíbí co děláte má právo vás všemi prostředky zastavit. A vy se máte právo všemi prostředky bránit. A naopak.

Je to pouze a jenom svobodné rozhodnutí každého pro co se rozhodne. Důvody jsou jenom věc toho člověka. Není povinen se komukoli za cokoli zodpovídat.

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 2. 2011 12:58
ale pochopitelně že na této dualiziaci

stojí celé učení církve.Možná,pro upřesnění, nejde o to že by Bůh nemohl Satana "hrubou silou" porazit,to by samozřejmě mohl. Ale  jde "o partii nad Světem", nad každým člověkem,podle přesně stanovených pravidel,která jsou v Bibli jasně stanovena.

Jinak řečeno, Bůh nechce zničit či zabít Satana,Satan nechce (nebo nemůže)  zničit  Boha. "Pouze " se  každý člověk se rozhoduje mezi dobrem a zlem,podobně jako hází volební lístek do urny nebo posílá Smsku oblíbenému zpěvákovi do Superstar,přičemž ten který má nejvíce hlasů vyhrává.

Takže, když je v pravidlech Bible stanoveno, že když člověk nevěří v Boha ani Satana, ,přičítá" se jeho hlas Satanovi, tak to tak je.

0 0
možnosti
F

Faustino

6. 2. 2011 12:29
Ďábel snad není potřeba.

Zlo přece tvoří sám Bůh (Iz 45:7). Dal lidem „nedobrá nařízení a řády, skrze něž nebudou mít život"(Ez 20:25). Vydává lidi do moci klamu, aby uvěřili lži (2Te 2:11). Dal zrádného ducha do úst všech svých proroků (1Kr 22:22-23). Způsobil mezi lidmi komunikační problémy (Gn 11:7-9). Atd.

V knize Job Hospodin se Satanem přátelsky rozmlouvá.

0 0
možnosti
X

xysauron

6. 2. 2011 12:37
Re: Ďábel snad není potřeba.

Ano Buh dopustil zlo,a le to jen v ramci vyssiho dobra. Ale neprimo, jeho zamer to nebyl. Dal vsem bytostem svobodnou vuli. Nebot jen ta ukazuje co znamenaji pojmy laska stesti.

Ze padly Andel si vybral zlo je jeho vule a pokud tak cini, nketeri lide tak zase jejich vule.

0 0
možnosti
P

petrpetrpetrpetr

6. 2. 2011 12:10
Výborně

Spousta stereotypních myšlenek zabalených do krásných slov. Vy jste se minul povoláním. Vy by jste byl politik jak vyšitý.

0 0
možnosti
JP

joserpor

6. 2. 2011 12:08
Souhlas

Naprosto souhlasím. Jen škoda, že tak nemyslí většina lidí. Většina lidí žije v pavědeckém omylu a lži o vývoji a pokroku lidské společnosti, aniž by tušili, že opak je pravdou, že se naše civilizace řítí do záhuby.

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

6. 2. 2011 12:03
Výborně!

Dobře napsáno, karma...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS