Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Ježikača

31. 8. 2010 23:08
hezky jste to napsal,

jestli bude nějaký ohlas, dejte vědět. co na to ochránci zvířat? nedá se takový článek vzít jako podnět? ať se daří líp jak při výběru zastupitelů, tak i při realizaci vyhlášek.

0 0
možnosti
V

viveka77

31. 8. 2010 20:15
Za článek samozřejmě karma.

Dle zákona na ochranu zvířat obec nesmí na svém území předepsat povinné vodítko aniž by zároveň vymezila prostor pro volný pohyb psů. Vhodnost onoho prostoru pak radní nezajímá, je to pro ně jen formalita aby mohli následně pokutovat psy bez vodítka.

0 0
možnosti

jarinka

31. 8. 2010 20:39
Re: Za článek samozřejmě karma.

Máte pravdu, ale v našem městě už několik let už psi bez vodítek policajty nezajímají. Asi mají jiné starosti. Pro mě je to dobře, protože můj pes mě tak poslouchá, že ho na vodítku většinou nemám. Ale pst, ne abyste to na mě práskla!

0 0
možnosti

jarinka

31. 8. 2010 20:00
Milá Corinko,

vykašli se na určená místa a choďte s páníčkem někam do polí nebo k lesu, kde se vám to oběma bude líbit. Je to možná dále, ale chodit je zdravé. Zdravím a posílám pacinku.

0 0
možnosti
V

viveka77

31. 8. 2010 20:10
Re: Milá Corinko,

Líbit se ji tam skutečně bude, než ji picne myslivec, dávám jí tak hodinu života kor teď s podzimem.

0 0
možnosti
H

hafusak2

31. 8. 2010 15:27
Města v naprosté většině jak se jedná o psy,

tak jen vydají vyhlášku o povinném placení poplatků ze psů /alias "Čubčí daň"/ a zakáží psům pohybovat se volně prakticky všude po městě. Tím jejich starost končí. Vybudování oplocených míst k venčení a volnému pohybu psů už v naprosté většině případů přesahuje duševní možnosti úřednictva. Na co vlastně ty poplatky ze psů potřebují, když psi z nich nic nemají?

0 0
možnosti
PS

petrs01

31. 8. 2010 16:03
Re: Města v naprosté většině jak se jedná o psy,

V některých městech z toho financují "psí odpadkáče" - odpadkové koše se zásobou papírových pytlíků na bobky. Jinde tyto koše neexistují, zřejmě si psejkaři pytlíky kupují... města se pak samozřejmě vymlouvají že poplatky jdou na "úklid".

U nás v Kroměříži je volný pohyb psů dovolen v oblasti "Bágrák" - štěrkoviště, kde se přes léto koupe a opaluje hromada lidí mezi nimiž by asi volně pohybující (samozřejmě taktéž koupající se) pes nebyl přijatý zrovna nadšeně. No a jinak tam vysedávají rybáři = lákavé návnady, povalující se chcíplé ryby... ve skutečnosti snad jediné místo kde si psa opravdu dobře hlídám a hůře ovladatelného psa bych zrovna tam v žádném případě z vodítka nepustila. Nehledě k tomu že ani mě to kličkování mezi rybími mrtvolami nebaví a oblasti se pokud možno vyhýbám (nic proti rybářům, ale tyhle prasata bych střílela)

0 0
možnosti
PS

petrs01

31. 8. 2010 13:26
bohužel

toto není problém pouze Vašeho města, ale troufnu si říct většiny měst v ČR. Někdy mám pocit že jako "místo pro volný pohyb psů" jsou úmyslně vybírány přesně ty místa, kde žádný rozumný člověk psa navolno nepustí. No a všude jinde to většinou vyhláška zakazuje... ;-€

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

31. 8. 2010 13:19
karma

to jste to napsal docela dobře, i my pejskaři jsme voliči

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.