Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kenev

10. 9. 2009 9:41
A každou minutu milovat svého nepřítele?

Tak to kdyby se podařilo, jsme ideální. Hlavně v kýženém parlamentě. Tam se nemilují aní sekundu. Jedno ovšem všichni mají společné z minulosti. Navštěvování školy. Když zvážíme, že vliv výchovy školou a rodinou je tak jedna jedna, k čemu byli učenliví žáci vedeni? Kantrol a velebný byli v minulosti označování na nositele kultůry a morálky. Nějak se nezadařilo, výsledky máme. Je pravda, že současní jsou odkojeni silným materialismem, ovšem i neodkojení se takto chovají, ba naopak hůře. Vliv rodiny a školy na kulturu ducha jaký? Možná by stálo za úvahu doplnit školní vzdělání povinným náboženstvím, odkud částěčně čerpáte názory. Má to jeden háček. Nesměli by vyučovat ti současní svatí ve sněmovnách . Za dvacet roků by to bylo podstatně horší. Tak jak?;-(

0 0
možnosti
PK

kraken

9. 9. 2009 23:38
nevim, jak moc se idealizujete,

ale takovych ucitelu, jako popisujete by melo byt tak 12 z 10 :-). Mate pravdu a souhlas.

A na politiku... stejne je jen k vzteku (ja taky, kdyz napisu politicky clanek, tak je to vetsinou z nastvani). Bohuzel hulvatstvi, drzost a spostota se staly standardem. A desim se dalsiho stupne - az ti, co nejsou sprosti budou brani jako slabosi, bude to jejich nevyhoda. Je casto tezsi byt gentleman. Ale ta oddmena - dobry pocit, ze sebe sama- za to rozhodne stoji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.