Diskuse

Romové kradou

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Neeveew

29. 8. 2009 23:03
www.romove.com

http://www.romove.com - nova stranka romskych radikalu

0 0
možnosti
LJ

eloper

28. 8. 2009 15:20
Jenže rom je obyčejnému člověku blíže, než Pitr.

A to je ten problém. Viktor také nestojí po večerech ve skupince dalších Viktorů a nepořvává na kolemjdoucí. Případně je v pozdějších večerních hodinách nepřepadne. Je sice pravda, že tito velkogauneři gadžové ukradli miliardy, ale ne mě z kapsy, třeba ze státního, což by mě mohlo štvát a trochu i štve, ale spíš mě štvou politici a lidi, kteří tohle měli ohlídat, platili jsme jim měsíční odměny a oni dovolili vykrást státní kasu, kdežto cigáni okrádají přímo nás na ulici, je to osobní kontakt, a proto se tak děsíme jejich kriminality, i když není v tak obrovském objemu peněz.

0 0
možnosti
S

sal

28. 8. 2009 11:05
Aha !

Mezi propuštěnými nebyl žádný Rom. Nebude to tím, že ani nebyl v pracovním poměru?

0 0
možnosti
RP

kikulin

28. 8. 2009 11:05
Kolektivní vina

Prosím všechny vnímavé čtenáře, aby si jednou provždy zapamatovali, že NEEXISTUJE.

Platí-li pro někoho tvrzení, že Romové jsou zloději, pak musí platit i antiteze, že zloději jsou Romové. To přeci není pravda. Zloděj je ten, kdo krade, nikoli Rom! Zrovna tak obézní je ten, kdo má nadváhu (a ne třeba Američan), vrah je takový člověk, co se mordu dopustí ... A takhle bych mohl v dokazování pokračovat několik hodin.

Někteří z vás jsou ale nepoučitelní a budou stále vykřikovat ty své jednoduché pravdy, urážet slušné lidi, zkrátka obecně dštít nenávist. Z nenávisti pak vznikají konflikty, z konfliktů války a diktátorské režimy.

Je snad pravda, že blogeři jsou hulváti? Přemýšlejte o tom.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

28. 8. 2009 11:58
Re: Kolektivní vina

bude li v nejake uzavrene skupine osob devadesat procent vrahu (napriklad v nejake veznici), pak s klidnym srdem reknu, ze tato skupina osob jsou vrahove. tech par, co do teto skupiny patri a vrahove nejsou, ti maji proste smulu. pokud budu na dovolene v indii a kolem bude radit ptaci chripka, take si k obedu nedam kure, i kdyz o tom jednom konkretnim kureti nic nevim, nikdy jsem ho nevidel a je mozne (ba dokonce RADOVE pravdepodobnejsi, nez v pripade tech romu), ze zrovna toto kure nakazene neni. dopoustim se timto konanim rasismu (nebo kurismu, ci jak se tomu da rikat v pripade kurete) ?

az se ve vyse uvedene veznici zmeni osazenstvo a nebude tam devadesat procent vrahu, ale treba jenom deset, a zbytek tam bude za neco jineho, prestanu o takove veznici rikat, ze jsou tam vrahove. reseni je tedy nikoliv na strane majority, ale minority - az prestanou krast a chovat se "podle svych tradic", tak ten rasismus zmizi tak nejak sam od sebe.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

28. 8. 2009 7:58
a jeste jedna vec ...

rychle a fungujici reseni samozrejme existuje ... a nema nic spolecneho s nejakymi nemeckymi pany nebo snad s produktem rwe. resenim je optimalizovat veskere socialni davky, vcetne nejruznejsich pridavku a prispevku tak, aby se proste nevyplatilo sedet doma na gauci, pripadne ve vycepu u forbesu, ale jit proste makat, byt i treba za minimalni mzdu. az prijde lajos misto v pet rano z putyky v sedm vecer z prace, slozi sve znavene kosti do kresla, zavola si vsechny svoje deti a rekne "jaaaaj, decka moje, robota jak svyna, jestli nechcete makat od slunka do slunka za minimalni mzdu jako ja, koukejte chodit do skoly a neco pouzitelnyho se tam naucit, nebo o vas vlastni lopatu prerazim", tak se ten rasismus vyresi tak nejak sam od sebe.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

28. 8. 2009 8:08
Re: a jeste jedna vec ...

Za komunistu byla pracovni povinnost a tezka nekvalifikovana prace nebyla ani tehdy zrovna lukrativni (s nekolika vyjimkami). Co se za tech 40 let vyresilo?

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

28. 8. 2009 7:21
???

Přečtěte si článek o panu Šnáblovi, úředníku MF ČR. Přečtěte si, co provedl. A teď Vám řeknu, že znám romského podnikatele, co provedl úplně stejný delikt (jen nevyvážel herní automaty, ale fiktivně nakupoval práci). Nebylo to za 7 mega, ale "jen" za 3,5.

.

Romové nedělají "tunely", protože preferují jiné typy. Kdyby se vyznali v pojmech vlastní jmění, anuita a zdanitelné plnění, tak by se jistě nechovali jako beránci. Omlouvat je, že oni nedělají velké tunely, protože to dělají bílí, je nefér, protože Romové jsou jedním z mála národů, kde touha po vzdělání není na špici komunitního žebříčku. Dále raději nehodnotím, ale připouštím, že "bílí" by si moc neměli vyskakovat.

0 0
možnosti

lubossula

28. 8. 2009 7:29
Re: ???

coz ovsem nemuze omlouvat kriminalitu bilych limecku. Pro mne jsou podstatne skody zpusobene zlocinem. Vetsi skoda, vetsi zlocinec. Zlodej mobilu je proti tunelari skutecnym berankem. Problem je, ze cesi vnimaji daleko hure to, co zmizi primo z jejich kapsy, nez to, co zmizi z kapsy nekoho jineho ci kapsy spolecne. 

0 0
možnosti

lubossula

28. 8. 2009 6:54
za tento

pohled do zrcadla nesklidíte ovace, ale s tim asi pocitate. Jen bych upresnil, ze uvodni cast o kupovani nevesty se tyka pouze olasskych Romu, kterych je u nas ze vsech romu cca 15 procent. Ti pachaji tu nezavaznejsi kriminalni cinnost, do drobne kriminality se zapojuji spise jako jeji organizatori. Domnivaji se, ze v romske hiearchii stoji vyse nez vetsina Romu v CR, kteri jsou tzv. Rumungri. Olasi Rumungry opovorhuji mimo jine pro stanu Rumungru se integrovat, coz u olaskych Romu absolutne nepripada v uvahu. Je i znam pripad, kdyz divka - Olaska, tusim, ze z Plzne studovala na gymnaziu a pote odjela studovat universitu do USA. Tim ji cely jeji rod zavrhl, olaska divka - studjici - to je neco absolutne nepripustneho. Postaveni zeny u olasskych Romu neni daleko, od postaveni zeny v muslimskych rodinach. Napriklad kdyz muzi sedi u stolu a diskutuji, neexistuje, aby se k nim zeny posadily.

0 0
možnosti

lubossula

28. 8. 2009 6:54
Re: za tento

Postavaji kolem, kdyby panove tvorstva neco potrebovali. Osobne jsem

slysel, jak jisty mlady olasky Rom vypravel, ze kdyz je ho otec kouril

v kresle u TV, zavolal na matku pres dve mistnosti a kdyz prisla, tak

ji otec oznamil, aby mu posunula popelnik, jelikoz na neho nedosahne.  

0 0
možnosti
M

maxas

28. 8. 2009 6:27
Aby taky nekradli

Problém je ovševm v tom, že 90 %z nich nepacuje a zadne hodnoty nevzyváří tedy na rozdil od gádžů také kradoucích. Dnesni svět je na okradání založen. Někdy je dost obtížné  určit kdo koho jak a o kolik okradl. Některé způsoby jsou dokonce legální. Problém romského etnika nespčívá v kradení. To je jenom přitěžující okolnost. Problem se jmenuje extrémně vysoká natalita. Ta znemožnuje řešení teto otázky. Ale jeji regulace je vdemokracii nemyslitelná. Romský problem nemá žádné řešení, možná časem přijde nějaké spontánní. jinak to nevidím.

0 0
možnosti
P

pěnice

28. 8. 2009 2:39
A že by se přizpůsobili v pracovitosti,

to ani náhodou.Romové dostávají od nás dávky a navrch nás okrádají.To Vám nestačí?

0 0
možnosti
C

cojanato

28. 8. 2009 2:08
Autore, hóóódně dlouhý, .........

......ale taky hodně pravdivý.:-)

Bohužel, realita.  Ach, jó !

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.