Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SV

chroustík

28. 8. 2009 8:58
dalšá článek vo prdu

studenti by měli studovat a pokud někdo čtyři roky studuje a nefláká se, nechlastá, nehulí marjánku a podobně, tak musí maturitu udělat ať státní nebo jinou. Ovšem pokud 3 a 3/4 roku na všechno kašle a potom 3 měsíce řve, že státní maturitu nechce, protože je těžká, potom patří od maturity vyhodit.

0 0
možnosti
JN

Yesname

28. 8. 2009 9:48
Re: dalšá článek vo prdu

Chroustíku, ty máš dneska blbej den, co? To se stává těm, který jenom studujou a nic jinýho je nezajímá. Nebo taky učitelům, či profesorům. Začíná novej školní rok, sakra pes.

0 0
možnosti
K

kevinbb

28. 8. 2009 1:05
Mate karmu,

taky rikam ano.

Problem je, ze je podle me nesmyslne se ptat "deti" jak se chteji ucit a nebo jak se chteji nechat zkouset!

A pak se divime kam se podela disciplina a respekt?

R^V[>-]

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

27. 8. 2009 22:35
Ačkoliv s Vámi většinou nesouhlasím,

dnes máte ode mě karmu. R^

0 0
možnosti
T

tomasz.

27. 8. 2009 20:53
Souhlas, ale...

Státní maturity jsou dle mého názoru dobrý nápad. Studuji poměrně téžkou školu a představa, že se na maturitu budu dřít a potit krev a budu mít třeba za 2 a někdo z jiné školy se na to ani nepodívá, protože na něj na škole nejsou kladeny téměř žádné nároky a tak mu dá maturitu téměř zadarmo a přitom může být "tupý jak poleno." Statní maturity jsou v tomto spravedlivé, ale nepřipravenost jim láme vaz. Ve škole jsem samozřejmě zkoušeli nanečisto  maturitná otázky z češtiny všichni ve třídě i s profesorem jsme se shodli, že otázky jsou "postavené na hlavu." Buď je otázka nejasná nebo je na ně více logických odpovědí, ale vybrat můžete jen jednu atd. Nápad dobrý ale realizace pokulhává. Příde mi od vlády nezodpovědné, že letošní maturanti ani neví jakou maturitu budou dělat (ikdyž tak nebo tak se musí učit ;-) ). HLavně že mají svoje korejtko a dohadují se a nic neřeší.

0 0
možnosti
H

Hempknight

28. 8. 2009 0:13
Re: Souhlas, ale...

Hmm, statni maturity jsou blbost, zvlast v dobe, kdy maturita uz nic neznamena. Clovek ktery je alespon trochu schopny, jde na vysokou skolu a minimalne u nekterych prijimacek se projevi to jestli byl na "tezke" nebo "lehke" stredni skole...

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 8. 2009 20:12
bude to opravdu lehčí??

Možná bych si dovolil trochu polemizovat - tedy zda se bude státní maturita l. Díval jsem se na vzory testů , zdají se mi docela obtížné - student musí umět nejen stoprocentně teorii (vzorce, zákonitosti,vazby), ale umět i rychle přemýšlet odvozovat a počítat , času taky moc nemá (biologie- 2 minuty na příklad). Navíc, se prozkouší podrobně celé učivo.

Ve staré maturitě - student hovořil 15 minut o jednom vybraném tématu, když si nebyl jistý, odbočil, (profesoři ho většinou nechali), když se zastavil a nevěděl jak dál pomohli mu doprovodnými otázkami. Na to aby ho vyhodili, to opravdu nesměl říct a vědět o tématu skoro nic..

V nové maturitě : cca 20-40 netriviálních otázek ze všech témat v rychlém testu (2 - 3 minuty na otázku) - víš přesně, nevíš, nedopočítáš, body se odečítají...A celkový výsledek je součet získaných bodů - prošel /neprošel.. Je to opravdu lehčí pro ty, co umějí velmi dobře všechno.. Kéž jsou všichni studenti takoví...

0 0
možnosti
P

Peťulák2

28. 8. 2009 9:24
Re: bude to opravdu lehčí??

Však nikdo neříká, že budeš mít jednu známku. I na všeobecné maturitě se projeví tvoje profilace. Jde-li ti víc biologie, tak to ji asi budeš mít lepší než z matiky. Ukáže se, že nejsi matematik, ale půjdeš dál jiným směrem.

Výhoda jednotných maturit je jednotná příprava. Dopředu vím, co se tak po mně bude chtít a připravím se na to. A ne, že budou kolovat historky - ten zkouší tak, ten onak, na toho platí krátká sukně, na tu platí se usmívat a používat cizí slova apod. Nebude tam ani figurovat ničí dobrá nebo špatná nálada, v klidu odmaturuju z předmětu, který mám ráda, ale s jehož vyučujícím se nemužeme ani cítit.

Když si vzpomenu na vlastní maturitu, tak jsem byla nervózní tak, že jsem neustále říkala Josef Jirásek místo Alois, a profesoři mi už přišli unavení, nepříjemní, nevnímající...no celkově jsem tam necítila příjemnou atmosféru. Pomiňme, že třeba u angličtiny si po 10 min. na potítku vzpomněli, že mi nedali článek, a za daších 7 min., že by mi mohli dát ještě věty na překlad.

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 8. 2009 19:43
a dá se to vůbec stihnout?

Když ono nejde o to jak a z čeho budou studenti zkoušeni.

Těch změn je mnohem a mnohem víc - třeba od toho, že bude zcela jiný formát maturitních vysvědčení (kdy se budou tisknout?), žáci budou muset v dostatečném předstihu přihlásit které předměty a ve které obtížnosti budou maturovat - podle toho objednat sešity s testy, připravit organizaci pro tisíce lidí ---Kdypak se s tím začne, když se stále neví zda ponovu nebo postaru?? Že by až po vyhodnocení generální zkoušky někdy v únoru, březnu???

0 0
možnosti
OB

Andy719

27. 8. 2009 15:58
Pohled studenta...

Letos mě čeká maturita... Osobně bych uvítal tu státní, po osmi letech na gymplu mi totiž přijde snažší, než ta stará verze...

Avšak promiňte mi to slovo, ale ten bordel okolo, to je vskutku něco nehorázného... Především v úterý zasedám do lavice a nevím jak budu maturovat...A docela rád bych to již věděl....

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.