Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zderadíček

7. 7. 2009 17:58
Nevím, co je na tom tak nepochopitelného

Divím se, že teprve 19 let po pádu minulého režimu se v nemocnicích začalo něco platit. Jíst se musí všude a očekával jsem, že nemůže být nic jednoduššího, než zavést poplatek, nazývaný třeba  "poplatek za stravování". Ovšem  to by nebyli páni ódeesáci, aby nazvali věci věci pravým jménem a tak tomu řekli "regulační poplatek". Rád bych se někoho z týmu pana Julínka zeptal, jak mohu ovlivnit své rozhodování a "samozregulovat" můj pobyt v nemocnici např. jako následek vážného zranění při dopravní nehodě atd. Tak si páni poslanci (kteří mimochodem mají nemocenskou ve výši 100 %) podřezali sami větev, na které sedí, neboť svou nedůsledností v pojmenování věcí umožnili "socdemákům" výhru v krajských volbách. Jinak s panem V uvedené věci s panem Pijáčkem v podstatě souhlasím.

0 0
možnosti

KATUSA1

4. 7. 2009 13:11
K diskuzi ...

Tak se mi zdá, že se diskuze trochu zvrhla. Pár chytráků se začalo předvádět. To se občas stane na každém blogu. Já k tomu dodám to, že pana Pijáčka jsem v Kunovicích zažila pouze jeden rok Přesto si vzpomínám že mnoho blbců ho tenkrát nesnášelo. To jim asi vydrželo dodnes.8-o

0 0
možnosti

Harry_sportsman

1. 7. 2009 22:42
Pane Pijáčku,

na vás je názorně vidět, že blbec zůstane blbcem, ať dělá cokoliv. Tedy ve vašem případě - jestli je zámečníkem, mistrem, učitelem či teologem. Nepomůže mu ani vystudování třeba 5 vysokých ...:-)

0 0
možnosti

clověk

2. 7. 2009 16:28
Re: Pane Pijáčku,

Příteli, je starou pravdou, že blbec každého, kdo má jiný názor, nebo - nedej Bůh - jej nějak převyšuje, nazve blbcem. Zapomíná přitom, že tím největším blbcem je on sám. Tak jste se nám představil:

0 0
možnosti

miri1

1. 7. 2009 8:58
Feťáci,alkoholici a bezdomovci

Hlavně,že tyto skupiny žijí na náš úkor. Feťáci mají stříkačky a jehly zadarmo, kdežto můj bývalý kolega s cukrovkou si musí sakra připlácet. A to si píchá 3x denně. Alkoholici jdou do léčebny a ještě mají nemocenskou. Bezdomovci nemají peníze a jsou ošetřeni zadarmo, mnohdy jsou hospitalizováni delší dobu v nemocnici. Tak kdo je tady vyžírka. Tyto skupiny, nebo kdo jde 2x doí roíka k lékaři, mnohdy jen napsat léky. ???? 

0 0
možnosti

ippokorny

1. 7. 2009 11:59
Re: Feťáci,alkoholici a bezdomovci

Ano, je potřeba najít peníze na feťáky, co mají žloutenku, šíří jí různými způsoby a léčba jednoho odhaduji stojí asi 20 tisíc měsíčně. A ještě třeba lěčbu nedokončí a tím investice byla k ničemu. P.P.

0 0
možnosti

freeLook

30. 6. 2009 17:19
kazda akce zapricini reakci...

... u problemu poplatku, je potreba toto zohlednit take. Nechci obhajovat nesmyslnost poplatkove politiky cssd po volbach, ale je treba si umedomit, ze pomyslne politicke kyvadlo vychylila svou neomalenosti ods, kdy ze zavedla tvrdsi poplatky nez casto kritizovany Dzurinda. REGULACNI poplatek pro novorozenata byl prikladem diletantizmu. Neni se cemu divit, ze takove tema se snazila vyuzit (o mire vlivu na volby by se dalo dale diskutovat). Cssd po "spanile" volebni jizde byla postavena pred problem. Bud se ke zruseni poplatku (hlavnimu mottu voleb) postavy zady a stanou se temi, co sliby neplni, nebo pujdou proti poplatkum... v tomto momente bych "rad" zminil, ze VSEM (teda az na vyjimky potvrzujici pravidlo) politickym stranam nejde o dobro volice, ale jen o jeho hlas.

0 0
možnosti

freeLook

30. 6. 2009 17:41
Re: kazda akce zapricini reakci...

dale bych doplnil: "Žvásty

o bezplatném zdravotnictví, na které máme právo, jsem poslouchal větší

část života. Všichni vědí, že je to nesmysl a přitom se nestydíte

balamutit lidi, že je tomu jinak". ... pouzitim "zvasty" byla snizena uroven clanku; "Všichni vědí" ... toto zobecneni a automaticke vycleneni odpurce rad pouziva i pan Klaus (vsem je jasne, kazde dite vi, kazdy zak prvni tridy...) - to zavani manipulaci. Zdravotnictvi je preci placeno z dani. proc toto autor nezminuje?

0 0
možnosti

Kmet na Razgrad

30. 6. 2009 16:44
Zaplatili rádi...

Protože by jim ináč moselo byt haňba.:-) O Slovácku něco vím, tohle nemá s politikou nic společného. Jde o pozůstatek "rakouského" přístupu, smyslu pro čest a pořádek, který se na Slovácku zachoval i přes dlouhá desetiletí komunistického drilu. Je to mnohem nadčasovější záležitost, než nějaká ČSSD, ODS, nebo nedejbože M. Hašek.:-)

0 0
možnosti

Radek0075

30. 6. 2009 16:49
Re: Zaplatili rádi...

Pokud stát, kraj, obec, dabídne něco občanům, je dobré aby toho občané jaksepatří využili. Každý politik by si měl pořádně vymáchat držku ve svých populistických gestech, v opačném případě se nehneme z místa.

0 0
možnosti

Radek0075

30. 6. 2009 16:38
Kvůli takovejm troubům jako jste vy

bude mít Jihomoravský kraj nádherný rozpočet - i přesto že dávám svým občanům dar, platí za ně poplatky, takže se můžete těčit že ten parazit Hašek tam bude smrdět i další volební období.

0 0
možnosti

Stanice

30. 6. 2009 15:44
Souhlas

Konečně psal někdo o tématu, o kterém něco ví.R^

0 0
možnosti

veš na pleši

30. 6. 2009 15:36
Já si při diskusi

o poplatcích vzpomenu na několik pacientů s velmi vzácnými chorobami, jejichž léčení stojí i více než milion měsíčně. Je jediný lék a bez něj zemřou. Nehezky. Také se na ně musí někde najít peníze. A tady někdo cancá kvůli paralenu...

0 0
možnosti

www.evlada.cz

30. 6. 2009 15:04
Co nam autor napsal?

Ze fakt nema rad CSSD , ze ho fakt nastvalo jak socan vyhral volby do kraju a senatu. Ze nejvic ho asi stvou, Paroubek, Rath, Hasek. Ale jedinej padnej argument pro zachovani poplatku jsem nevidel... Vsechno jen kecy jaky slychavame den co den.

0 0
možnosti

Harry_sportsman

1. 7. 2009 22:45
Re: Co nam autor napsal?

R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.