Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SID09

14. 6. 2009 20:53
Ano

ale nejen české soudy, ale i samotný stát - ministersvo vnitra, ministerstvo financí, poslanci, senátoři, ombudsman, prezident. Platí to asi pro všechny firmy, které poskytují půjčky osobám s úrokovou mírou 17 a více %. Náš stát se dosud nikdy nezajímal pojmem lichva. Myslím že prakticky všechny tyto půjčy jsou poskytnuty s lichvářským úrokem. Ti nebožáci absolutně netuší ( díky své neznalosti, někdy i nižšímu IQ, a někdy i mazanosti poskytovatelů ) kolik vlastně musí na úrocích, poplatcích změnách splátek...... zaplatit. Tito klienti se pak často dostávají do dluhvé pasti, odkud není návratu. Justice v celé západní evropě pojem lichva jasně specifikuje - pouze náš ombudsman a nejvyšší soud....... nechtějí o tomto problému nic vědět. !!;-O

0 0
možnosti

cojanato

14. 6. 2009 17:26
Budeme to pozorně sledovat

R^Ano, v tomto Kocourkově se dějí neuvěřitelné věci a dít ještě budou, bohužel.

Pokud se konečně nezačně "čistit", dopadně to dosti špatně i pro naše potomky.

0 0
možnosti

cokoo

14. 6. 2009 17:16
Smutné

Bohužel takových firem, jako je fast finance je víc. A to ještě neznáte Dubai Investment, která se do vysílání v Občanském judu prezentovala jako společnost poskytující úvěry a ve skutečnosti ´byla jakousi zprostředkovatelnou pro banky, Českou spořitelnu a stavební spořitelny. Kdo si u této společnosti chtěl půjčit, tak  musel platit jak mourovatý za nekonečné telefonáty při kterých mu byl úvěr přislíben a samé zavolejte tam a tam a hlavně plaťte jak mourovatí. Ten týpek, který byl jednatel této šmejďárny ještě drze na Nově tvrdil, že nejsou žádná charita a zadarmo ani kuře nehrabe.

Prachsprostě vydělával na tom, že se Češi nechávají škubat jak slepice, chtějí úvěry, i když je nemají jak splácet a nečtou smlouvy a podepisují a podepisují.

A stát místo aby takovéto podvodníky zakázal, tak je společně s bezzubou ČOI nechá působit dál, zatímco slušné drobné podnikatele je schopen popotahovat kvůli koruně.

Jen píši, co jsem viděla v TV, nikdy jsem s takovými firmami neměla co do činění.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS