Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

EWCZ+

17. 5. 2009 23:15
Tak jsem se koukla

na Culikovo Blisti a koukam, ze si to plne uziva. Ze ma zas moznost nadavat na Cechy, jaci jsou hnusni, zatimco on je naprosto dokonaly.  Dokonce Cechum vycetl, ze v patek jezdi kolektivne na chalupy a v nedeli zas domu, zatimco v sobotu a nedeli dopoledne jsou silnice prazdne. Takze s takhle homogenni spolecnosti se musime prevychovat, jinak budem multikulturne nemozni.

0 0
možnosti
MH

Helena1

17. 5. 2009 22:02
Nepochopení problému

....která vedle nás žije....

správněji:

"kerá na nás parazituje"

0 0
možnosti
PN

burden

17. 5. 2009 20:27
vysvětlím Vám to autore jako inženýr inženýrovi

Je negativní pohled společnosti na cikány předsudek (prejudice) anebo odraz reality jejich chování?

Pokud by to byl neoprávněný předsudek, pak by bylo nepřátelství k cikánům nepřímo úměrné blízkosti vztahu k nim.

Pokud předsudky vůči nim jsou oprávněné, pak se jedná o přímou úměru. Jinými slovy pokud rasismus vůči cikánům je tím menší, čím lépe je dotyčný zná pak je ten rasismus špatně. Pokud je nesnášíte tím více, čím blíže jste (musíte) s nimy být v kontaktu (protože vám je třeba nastěhovali do sousedství a nedá se s nimy spolužít) tak potom je chyba na straně cikánů. Odpovězte si sám jako inženýr.

0 0
možnosti
DK

Fonon

17. 5. 2009 20:39
Re: vysvětlím Vám to autore jako inženýr inženýrovi

se připojím a autora, pokud je ovšem inženýr, bych se taky zeptal (z prostředí jemu blízkého), když bača zabije vlka, který mu chodí na ovce, je to kvůli jeho šedé srsti nebo je to kvůli tomu, že mu dáví ovce?

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

17. 5. 2009 18:25
Rejpavá otázka

Jmenujte mně jedinou zemi bývalého Ostbloku, kde se cikáni mají lépe, než v Česku.;-);-D;-D;-D

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 7. 2009 7:59
Re: Rejpavá otázka

Fuj - až tak konkrétní připomínky. na to se přeci nedá odpovědět. ;-D!!

0 0
možnosti
V

viking

17. 5. 2009 18:19
Kdyz,

dostane pes vsi,tak zastrelite psa ?!

0 0
možnosti
P

Pacific

17. 5. 2009 17:56
Rada

Romske organizace a humaniste, v teto pro Cikany "tezke" dobe, mohou ukazat jak to vlastne mysli doopravdy. Prilezitosti je spousta od poskytnuti ubytovani u svych rodin, stavby ci opravy domku, zamestnani atd.

Lidi zivici se cikanskou otazkou je spousta, tak si myslim, ze by to nemel byt problem nebo se pletu? No asi je lepsi zvanit za penize danovych polatniku na tema co by mela vetsina delat.

0 0
možnosti
W

Wendolene

17. 5. 2009 17:34
Aha, takze vetsina se ma podridit mensine

Kdyz nemaji snahu se prizpusobit??? Parasit ma zajem jenom na jednom, prisat se a vysat telo hostitele. Jak ho chcete motivovat, aby to nedelal?

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

17. 5. 2009 17:26
Clanek...

...prestoze je napsany velmi pestrou cestinou a autor ma evidentne velmi dobre vyjadrovaci schopnosti, obsahuje mnozstvi zasadnich chyb. Za prve povazuje za fakt, ze Buh existuje, coz nebylo nikdy dokazano (a zrejme ani nebude), za druhe neni vubec pravda to,ze  lide, kteri dnes nesnasi Romy, budou zitra nesnaset Zidy a pozitri treba telesne postizene. To je oblibeny argument pseudohumanistu, nicmene neni pravdivy, alespon ne pro drtivou vetsinu populace...Duvody, proc nemaji lide radi Romy, byly tisicekrat zdurazneny. Za treti vetsinova spolecnost nema vubec zadnou povinnost vychazet jakekoliv mensine vstric. Muze tak cinit,ale nemusi...Ja sam jsem zil v zahranici po mnoho let a vzdy jsem musel respektovat tamni zakony a take jsem to delal. Romove evidentne nejsou schopni zit v jakemkoliv systemu, coz dokazuji vsude ve svete, kde se vyskytuji...

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

17. 5. 2009 17:30
Re: Clanek...

...myslim si,ze reseni romske otazky neni v podavani pomocne ruky, kterou podavame jiz po mnoha desetileti a k nicemu to nevede,ale naopak ve tvrdem a nekompromisnim vymahani dodrzovani zakona. Zaroven tyto zakony museji byt nastaveny tak, aby nebylo mozno produktivni pracujici spolecnost nijak zneuzivat, coz se bohuzel deje a horsi je to, ze se dit bude a neni ani naznak toho,ze by se to melo nekdy v budoucnu zmenit...

0 0
možnosti
VK

egypttwo

17. 5. 2009 17:12
ale běžte

nepropagujte křestanství, ale asimilaci cikánů. jak to udělat, neví nikdo. at swe nediskriminuje většina, tzn. bílí.

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 7. 2009 8:07
Re: ale běžte

Autor je asi nezkušený idealista, který v praxi toho asi moc neukázal - možná učil. ;-D

0 0
možnosti
WS

wandering star

17. 5. 2009 15:59
My jsme se nedokázali sžít s Cikány?

Normální snad je, že je na menšině, nota bene přivandrovalé, aby se sžila s většinou. Veškeré předsudky zmizí jako mávnutím proutku, pokud se Cikáni začnou chovat jako jiné menšiny, například Vietnamci - ti se během jedné generace dokážou sžít mnohem lépe než Cikáni po několoka desítkách generací. S Cikány jsou podobné problémy v každé jedné zemi, kde žijí, tudíž to není záležitost zlých rasistických Čechů. Jděte radši dělat něco užitečněho, třeba sidólem vyleštit tarbunákl.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

17. 5. 2009 16:23
Re: My jsme se nedokázali sžít s Cikány?

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.