Bravo Čunku, fuj Okamuro aneb Morava Moravanům

21. 10. 2012 11:11:11
Známý lidovecký politik si doma, na Vsetínsku, již podruhé vychutnává slast ze zvolení do funkce senátora. Valaši tak ukázali, že mají v hlavách daleko více rozumu, než splašení ševci ze sousedního Zlínska.

Kdo mne zná, jistě se podiví, že Jiřímu Čunkovi blahopřeji. Tato má gratulace nepatří pouze staronovému senátorovi, ale především Valachům, kteří projevili dostatek zdravého rozumu a zvolili si představitele tradiční demokratické strany a podpořili tak význam osvědčených, tradičních hodnot, na kterých kdysi vyrostly naše národy.

Není podstatné, zda se jedná o osobu Jiřího Čunka, či o někoho jiného v barvách KDU – ČSL, podstatné je vítězství zdravého rozumu. Jsem strašně rád, že tentokrát Čunkovu zvolení nepředcházela podobná aféra, jako noční vystěhování Romů. Tehdejší akce „Kulový blesk à la Čunek“ a kterou jsem já osobně doposud nestrávil, jej tenkrát doslova katapultovala ze starostenské židle do vrcholové politiky. Tentokrát vsetínský exstarosta přinesl svou kůži na trh jako kdokoliv jiný. V různých debatách, jako třeba v předvolebních Otázkách Václava Moravce ze Zlínského kraje, neváhal oproti svým oponentům nazvat problémy kraje pravým jménem. Na rozdíl od papalášsky působícího veterináře Mišáka či populistického kantůrka Gazdíka, jeho vystoupení měla hlavu a patu.

A výsledek? ČUNEK VYHRÁL.

Na Jiřím Čunkovi se mi navíc v poslední době líbilo, že nedštil oheň a síru na vládní strany, ODS a TOP 09, byť s mnohými kroky současné vládní koalice nesouhlasil. Jakoby si uvědomoval oranžovo – rudé nebezpečí, a že tyto pravicové strany jsou de facto jedinými možnými spojenci lidovců. S kým jiným by lidová strana, snažící se jít ve stopách svého zakladatele, monsignora Jana Šrámka, měla spolupracovat? S komunisty či socialisty? S těmi prvními ani náhodou, s těmi druhými se zaťatými zuby. Toto si někteří lídři KDU – ČSL dle všeho neuvědomují, jako například na Olomoucku. Tamnější lidovecký vůdce se před týdnem radoval z porážky pravicových vládnoucích stran a nějak pozapomněl zaplakat nad úspěchem komunistů. Za dodržení vysoké míry taktnosti je nutné Jiřímu Čunkovi poděkovat.

A co splašení ševci na Zlínsku? Vážení zlínští spoluobčané: máte vůbec všech pět pohromadě? To nemáme dostatek svých vlastních lidí, kteří by Zlínsko v Senátu mohli zastupovat? Jsem sice z druhého volebního obvodu, z Uherskohradišťska, ale do Zlínského kraje patřím. Proto mne vaše volba neponechává lhostejným. Kterýkoliv jiný kandidát by byl vhodnější, než populista Okamura. Nevím, zda si vzpomínáte, ale prvním našim hejtmanem byl lidovec. Prvním i druhým senátorem byli rovněž lidovci. Letos jste hodili velmi kvalitního lidoveckého kandidáta přes palubu a zvolili si člověka, který v kraji ani nemá bydliště. Jaké jsou záruky, že bude dobrým zástupcem občanů příslušného senátorského obvodu na Zlínsku? Dle všeho žádné. Voliči, kteří mu dali hlas, se nechali zaslepit jeho populistickými bláboly, jak by se mělo podnikat, jaká by měla být naše společnost. Přitom jeho výroky jsou vyloženě na hranici velmi tvrdého rasismu. Je mu úplně jasné, jak řešit problémy s imigranty či s Romy. Toto je pastva pro uši mnohých, morálně silně pokleslých voličů, kteří si nevidí ani na špičku vlastního nosu. Známý je Okamurův, mnohokrát opakovaný, výrok: „Čechy Čechům.“ V červnovém Reflexu vyšel článek „Čechy Čechům! Nejhorší bavič a populista táhne na senát.“ Bohužel, stalo se. V Senátu už je. Navíc, před pár hodinami měl tento člověk tu drzost oznámit svou kandidaturu na prezidenta České republiky. Fuj, fuj, fuj! A ještě jednou fuj. Jestliže bavič a populista Okamura vykřikuje „Čechy Čechům,“ já dodávám „Morava Moravanům a Okamura Japoncům.“ Je to rasistické? O nic víc, než výroky rádoby prezidenta Okamury.

Autor: M. K. Pijáček | neděle 21.10.2012 11:11 | karma článku: 20.74 | přečteno: 2078x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 55 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 67 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.03 | Přečteno: 824 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 33.12 | Přečteno: 3124 | Diskuse
Počet článků 284 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2236

Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...