Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nemáte jazyk hada, pane Gazdíku?

„Nejsem členem TOP 09, ani paní ministryně Hanáková, to byste už mohl vědět,“ prohlásil v závěru včerejšího Volebního speciálu Martina Veselovského předseda poslaneckého klubu Petr Gazdík. Tak si říkám, pane Gazdíku, zda nemáte jazyk hada, dvojitý a rozeklaný, který říká jen to, co se mu právě hodí.

Máte pravdu, nejste členem TOP 09. Jste pouze nezávislý starosta, stejně jako bývalá družinářka z vizovické základní školy, vyhlášená odbornice na kulturu, paní ministryně Alena Hanáková. Jenže bez TOP 09 by se žádný z vás do Poslanecké sněmovny nikdy nedostal. Oba jste se ke svým korytům vyšplhali právě po značce TOP 09, resp. po zádech dobrého jména knížepána!

Postavení jakéhosi sdružení Starostové a nezávislí, se sídlem v Suché Lozi, nebylo před volbami do Poslanecké sněmovny nikterak valné, protože kromě Petra Gazdíka tam bylo jen několik málo jedinců. Bez koalice s TOP 09 by si tak ve většině krajů ani neškrtli. Tenkrát to byl sňatek z rozumu, protože naopak TOP 09 neměla především na Zlínsku bez Petra Gazdíka valnou šanci na úspěch. Dnes, když se podívám na jejich webové stránky, je jich už pěkný hafel, především funkcionářů. A propos: členem předsednictva tohoto trpasličího politického hnutí je i všemocný místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Nu což, jistí si to na všech stranách. Kdyby si toto dovolil řadový topák, byl by podle stanov ze strany vyloučen.

 Tak mne napadá: Nebyl zde porušený volební zákon? Protože TOP 09 s podporou Starostů není jeden politický subjekt, ale dva, jak je zřejmé ze seznamu ekonomických subjektů – politických stran a hnutí. Ale to je otázka pro specialisty na volební právo.

Výsledkem ovšem bylo, že na Zlínsku topáci ostrouhali mrkvičku, protože krajského předsedu TOP 09, který byl na druhém místě kandidátky, převálcovala již zmíněná vizovická družinářka. Díky tomu nemá TOP 09 na Zlínsku zastoupení ve vrcholných státních orgánech, nepočítáme-li členy STAN.

S tímto volným starostovským hnutím nastaly problémy především o rok později, při sestavování kandidátek pro komunální volby. Lidé navržení za TOP 09 byli na Uherskohradišťsku, předpokládám, že i jinde, pečlivě zvažováni, dá se říct, až kádrováni. Svým způsobem to bylo i v pořádku. Pokud se však objevilo jméno s dodatkem „starostové“, veškerá diskuse nad dotyčným šla stranou, aby se náhodou nepopudil pan Gazdík, z něhož se stal velmi mocný předseda poslaneckého klubu strany, od níž se včera tak vehementně distancoval.

Gazdíkova nadvláda se projevila i později, když přiměl topáky na Zlínsku, aby šli do krajských voleb pod hlavičkou STAN a TOP 09, resp. STAN s podporou TOP 09. Je to ostuda TOP 09, že se na Zlínsku nedokázala více osamostatnit, a Petra Gazdíka trochu neumravnila. Tento Kopaničár se k TOP 09 hlásí či naopak se od ní distancuje dle toho, jak se mu to momentálně hodí. Včera ve zmíněném Volebním speciálu to dokázal víc než dobře.

Pane Gazdíku, jako bývalý učitel jste už asi zapomněl, že před žáky byste takhle obracet nemohl. Ti by Vám to nespolkli a ztratil byste poslední zbytek morálního kreditu.

Doufám, že voliči na Zlínsku Vám to rovněž nebudou baštit a Vy hlavním vchodem do zlínského mrakodrapu nevstoupíte.

Autor: M. K. Pijáček | středa 29.8.2012 14:00 | karma článku: 42,52 | přečteno: 5992x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5210x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7352x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.