Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Opět děláte z lidí hlupáky, pane Gazdíku?

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a rádoby budoucí hejtman na Zlínsku Petr Gazdík je dle všeho mistrem v prohlášeních, ve kterých, jak se zdá, považuje lidi za hlupáky.

Podle reportáže v hlavní zpravodajské relaci České televize Události, předseda poslaného klubu TOP 09 Petr Gazdík se omluvil za výrok poslankyně za TOP 09 Gabriely Peckové, která ve svém vystoupení k projednávanému vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, s nehoráznou kombinací arogance a hlouposti deklasovala téměř tři miliony svých spoluobčanů do jakési subkategorie, která všechno vydrží a která si na všechno zvykne.

Pan Gazdík se však za tuto poslankyni, jejíž jazyk je dle všeho rychlejší než uvažování, neměl co omlouvat. Naopak, jako předseda poslaneckého klubu TOP 09, bez ohledu na to, že sám není členem této strany, měl se Petr Gazdík od výroku paní poslankyně zcela nekompromisně distancovat. To by učinil opravdový chlap z Kopanic, odkud pan poslanec pochází. Pan Gazdík, jako bývalý učitel, ví velmi dobře, že všechno nelze omlouvat, že v určitých případech je nutné zaujmout zcela nekompromisní postoj, byť by tím směřoval i do vlastních řad. Jen potom bude učitelem, kterého si budou žáci vážit, jen potom v něm voliči budou vidět férového a nekompromisního politika. Místo toho však v médiích pronáší nejapné omluvy.

Proč nejapné? Poněvadž ani Petr Gazdík, ani jeho spolustranící, nenašli dost odvahy k tomu, aby se tato omluva, byť jakkoliv nepřístojná, objevila na oficiálních stránkách TOP 09. Místo toho je tam pouze prohlášení Gabriely Peckové, v němž se ohrazuje k mediálnímu vytržení jejích slov z kontextu. Jenže paní poslankyně se tímto očividně vykrucuje, poněvadž v médiích se objevilo téměř všechno, co si každý může přečíst ve stenografickém záznamu z jednání Poslanecké sněmovny. Ve svém prohlášení tato poslankyně neprojevuje sebemenší sebereflexi, sebemenší stopu omluvy. Naopak, staví se do pozice nevinné oběti mediální manipulace. Petr Gazdík ve snaze zachránit situaci, omlouval se tak za někoho, kdo o to vůbec nestojí.

Paní poslankyně si zřejmě neuvědomuje, že také už není zrovna nejmladší a že také ona podstatnou část života prožila v dobách daleko skromnějších, než je ta dnešní. A že také ji čeká penze. Jenže ona si pravděpodobně nebude muset zvykat na skromné poměry. Za dobu poslancování se určitě dokáže zabezpečit na stará kolena a navíc, je lékařka. Určitě se tedy nevozí v ojetém favoritu.

Vážený pane Gazdíku, příště, až se budete snažit zachraňovat situaci, byť v dobré vůli, postavte se raději k problémům čelem a nazvěte je pravým jménem. Jestliže to nedokážete, potom neomlouvejte neomluvitelné a raději mlčte. Lidé skutečně nejsou hlupáci, pane Gazdíku. Pokud toto nepochopíte, politické body před podzimními volbami stěží získáte.

 

 

Odkaz na vystoupení poslankyně Gabriely Peckové (od 14:40 min.): http://voyo.nova.cz/product/zpravy/28877-televizni-noviny-5-5-2012

Autor: M. K. Pijáček | neděle 6.5.2012 13:35 | karma článku: 33,10 | přečteno: 2040x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5210x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7352x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci schválili zrušení 160 let starého zákona zakazující potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.